Viser 21-22 ud af 22 resultater

29
Sep
OPHAV - lydværk i
Installation

OPHAV - lydværk i "Fantasiens leg om livets hjul" - forlænget til og med 2023

OPHAV er et nyt dansk lydværk skabt af komponist Ditte Rønn til Carl-Henning Pedersens keramiske hovedværk "Fantasiens leg om livets hjul".
I udkanten af Herning finder man den historiske bygning Angli, der i dag er en del af Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum.

Set fra oven danner bygningen en cirkulær form med et indre areal på 1000 kvadratmeter.

På væggene mødes man af Carl-Henning Pedersens keramiske hovedværk Fantasiens leg om livets hjul fra 1966-68. Når vi står i rummet, ser vi over os kun den blå himmel og under os det grønne græs, hvor Carl-Henning Pedersen i 2007 blev stedt til hvile.

I dette unikke rum, der har store aktier i såvel dansk industrihistorie som kunsthistorie, har man fra august 2021 kunnet opleve lydværket OPHAV skabt af den danske komponist Ditte Rønn.

Værket blev lanceret i forbindelse med den 3. udgave af Herning Operafestival i august 2021 og kan opleves i en etårig periode frem til august 2022.

Værket på én gang "taler" om, kommenterer på, og fortolker værket Fantasiens leg om livets hjul.

Lydværket aktiveres ved bevægelsessensorer ved indgangen til den indre gård og kommer den besøgende i møde via et 14. kanals højtalersystem, placeret på taget af den runde bygning, og indhyller den besøgende i 360 graders lyd.

OPHAV og Fantasiens leg om livets hjul er offentligt tilgængelige og gratis for alle.

OPHAV er en del af projektet Kunsten & Klangen 2020-2022 - et skabende møde mellem billedkunst, scenekunst og musik

Læs mere OPHAV - lydværk i "Fantasiens leg om livets hjul" - forlænget til og med 2023

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 28. august 2021 til søndag den 31. december 2023, kl. 10-18.
29
Sep
Eventyrlig Dialog - H.K.H. Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen
Blandet/Ukendt

Eventyrlig Dialog - H.K.H. Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum har atter den glæde at kunne præsentere Prins Henriks skulpturer i dialog med malerier af Carl-Henning Pedersen i udstillingen Eventyrlig Dialog, som tager udgangspunkt i udstillingen af samme navn fra 2017-18.
Baggrunden for udstillingen er den permanente overdragelse af store dele af Prins Henriks populære skulptursamling til museet, som officielt fandt sted lørdag den 25. juni 2022, hvor Dronning Margrethe besøgte museet. Derudover deponerer Dronningen for en årrække at antal værker fra sin private samling af Prinsens skulpturer, som også kan ses på udstillingen.

Eventyrlig Dialog
Eventyrlig Dialog er et kunstnerisk møde mellem H.K.H. Prins Henriks monumentale skulpturer og CoBrA-kunstneren Carl-Henning Pedersens fabulerende billedunivers. Det er samtidig et møde mellem to magiske universer, hvor fantasien ad snørklede veje fører os til en ny verden, hvor fabler lever sammen med virkeligheden, og hvor drømme går i opfyldelse.

Fælles for de to kunstnere er bl.a., at de i deres kunst ikke tegner et én til én-billede af den sete virkelighed, men begge skaber et dybt personligt og digtende univers, der nok har rod i virkeligheden, men i sin yderste instans er fantasiens og eventyrets. Vi oplever det i Prins Henriks dyreskikkelser og væsener, der boltrer sig i grænselandet mellem virkelighed og fabel, og i Carl-Henning Pedersens drømmende billedkunst, hvor tid og sted vokser sammen i evighedsbilleder.

Så træd ind i de magiske verdener, og vær parat til at vandre rundt blandt mytiske dyr og kraftfulde væsener i et vibrerende univers

Læs mere Eventyrlig Dialog - H.K.H. Prins Henrik og Carl-Henning Pedersen

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 26. juni 2022 til søndag den 30. juni 2024, 10:00-16:00.