Viser 21-40 ud af 134 resultater

6
Sep
César Franck hyldes af kirkens musikkvartet
Klassisk

César Franck hyldes af kirkens musikkvartet

César Franck er komponist og organist fra Paris. Hans 200 års fødselsdag fejrer vi med en koncert med sang og orgelspil, hvor de medvirkende er Charlotte Rowan og Nicolai Nørgaard Christensen, Kristian Marius Andersen og Jesper Thimsen.

Læs mere César Franck hyldes af kirkens musikkvartet

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Tirsdag den 6. september 2022, kl. 19:00.
7
Sep
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 7. september 2022, kl. 15.
7
Sep
Højskolesang
Andet/Ukendt

Højskolesang

Organisten sidder klar ved klaveret, og DU bestemmer, hvad der skal synges. Undervejs bydes på et lækkert ostebord med vin/vand.

Læs mere Højskolesang

Gullestrup Kirke og sognegård
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Onsdag den 7. september 2022, kl. 19.30.
8
Sep
Dawda Jobarteh/Stefan Pasborg
Jazz

Dawda Jobarteh/Stefan Pasborg

Denne duo er et enestående møde mellem to herrer fra to forskellige musikkulturer, og fra to forskellige kontinenter! To karismatiske og mesterlige musikere i et helt unikt samarbejde.
En smeltedigel af stilarter blandet sammen til et output baseret på gensidig kærlighed til stærke rytmiske figurer, smukke melodier og den rene energi i musikken!

"Ikke siden Jimi Hendrix og Sonny Sharrock har jeg hørt noget lignende! Der er ikke noget at rafle om. Disse to herrer fra henholdsvis Gambia og Danmark rammer en åre fyldt med power...en veldisponeret suite med en fantastisk dialog mellem de to 'soul brothers'. Det anbefales at skrue pænt højt op for volumen ved første gennemlytning, der næppe bliver den sidste'' - Jazz Special, DK

"Dawda Jobarteh and Stefan Pasborg's Duo is unique on more than one level...Duo is an album that is beyond genre and at times quite far-reaching. The emotionally and electrically charged cover pieces are aggressive, shifting and challenging as they deconstruct sound and create an organic alternative to conventional expectations. The more customary pieces still manage to merge African tradition, world-beat percussion and unusual instrumentation to produce a fundamentally innovative and expressively stimulating sound'' - All About Jazz, USA.

"With an innate curiosity, the Danish-Gambian kora-drum-mash-up delivered a very fruitful and promising fusion of musical cultures'' - Soundvenue, DK

Læs mere Dawda Jobarteh/Stefan Pasborg

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 8. september 2022, kl. 20:00.
10
Sep
Katrine Schmidt
Folk/Vise/Country

Katrine Schmidt

Siden 2012 har Katrine Schmidt været en aktiv del af den danske folk- og roots scene, medvirkende i flere konstellationer som sanger og sangskriver. I marts 2021 udgav hun sit debutalbum - Laying My Burdens Down.
At være menneske i sine følelsers vold... Netop dette er centralt i Katrines liv, såvel som musikken. Katrine kommer ud af et miljø og en opvækst som har været fyldt med kraftige inspirationer fra de traditionelle amerikanske genrer. Især de mandlige barytonstemmer inden for country, folk, jazz og roots-musik har været en røst som den 30-årige sanger har kunne spejle sig i. Alle sangene på albummet er meget personlige og ærlige, og indeholder emner så som længsel, håb, afhængighed, misbrug og kærlighed - om at være menneske på godt og ondt. Sammen med sit band glæder hun sig til fortsat at komme ud på de danske scener og præsentere sine sange og sit bud på country music.

Side 33: "At det rent faktisk kan lykkedes, har jo f.eks. Ester Brohus og Rebekka Thornbech tidligere bevist, og nu melder Katrine Schmidt sig med sin debutplade seriøst på banen, som førsteudfordrer til den hjemlige country-dronning trone. For selvom der er mange miles fra hendes hjemby Aalborg og til Austin, så lyder dette sublimt håndspillede debutalbum rent faktisk mindst lige så godt, som meget af det der kommer fra selve country musikkens moderland".

Lineup:
Katrine Schmidt: Vokal
Johannes Aaen Jensen: Klaver, orgel, kor
Mikkel Bøggild: Guitar, kor
Thyge van Dassen: Violin
Mark Kühn: Kontrabas
Jonas Kardyb: Trommer

Sagt om Katrine Schmidt:
Country Music People Magazine, UK: "Touching lyrics and an outstanding voice not commonly heard in Scandinavia. Her album is performed in English and her accent is alluring, just as it was for those Swedish girls In Abba." & "There are many influences on display here (jazz, country, middle of the road, Americana) and I enjoyed playing it through, as I was not sure where the next track would be going".

GAFFA: "Katrine Schmidts sange og musik er tro over for genrernes fremmeste kvaliteter, men fremstår også både enkeltvis og samlet set som det, de er: originale, fine og endda raffinerede ballader. Albummet som helhed er vellykket, så absolut gedigent og smukt. Derfor ønsker jeg kun for Katrine Schmidt, at hun nu - efter Corona-nedlukningen - kan komme ud på vejene, ud til festivalerne for der at bidrage med sit talent og sin varme vokal. For både som sangskriver og sanger har hun noget at byde på!"

Ivan Pedersen (efter livekoncert på Club Klondyke): "Sympatisk og ungdommelige dukker hun op, men kæben falder lige ned på brystet hos lytterne, idet der straks fra start kommer en stor stemme ud af hendes spinkle krop, fuldtonet, udpræget en ALT, og med en karakteristisk, men diskret hæshed og de lange toner afsluttet med en vibrato, der i sig har klangen af et langt, levet liv. Hvor kommer dog den modne stemme fra? Katrines musikalitet oser ud af hver en formfuldendt melodi linje, hvor underspillede, lækre betoninger aldrig bliver til sangerindesmarte licks, og man føler sig tryg ved hendes ferme håndtering af det engelske sprog, der udtrykte sangerindens indre liv i tekster. Hele tiden ledte man efter ord til at beskrive Katrines stemmes "lyd" og sange, og man roder rundt med sammenligninger med Norah Jones i de stille stunder og Bonnie Raitt i andre, men det er alligevel ikke helt dækkende. Musikstilen bør velsagtens hedde "americana" men har linjer til både folk - og melodisk jazz."

Nordjyske: "Det er en udsøgt fornøjelse at lytte til et album, der bare er håndspillet fra ende til anden. Hvor hvert enkelt instrument er nøje afpasset med de øvrige og får den plads, det har brug
for og fortjener."

Side 33: "We Shared a Secret" synger hun, og man tror på at hun direkte fra Austin har hjemtaget en hemmelig formel, der med tiden kan sidestille Katrine Schmidt med nogle af tidens mest lovende amerikanske kollegaer som f.eks. Margo Price, Michaela Anne, Courtney Marie Andrews, Brandy Clark osv."

Læs mere Katrine Schmidt

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 10. september 2022, kl. 21:00.
13
Sep
Søren Krogh med Band
Folk/Vise/Country

Søren Krogh med Band

Som koncertnavn er Krogh altid en stor musikalsk oplevelse, og selv om arven som historiefortæller kan være tung at løfte, så formår han bare at komme hele vejen rundt:.
Det er først og fremmest sjovt, det er nærværende og det er historier som publikum genkender sig selv i. Ekstrabladets legendariske anmelder, Peter Nørgaard skrev da også: "Så længe der findes folk som Hausgaard, Olsen og Krogh er den musikalske verden i Danmark ikke helt af lave". Og nu varsler den nordjyske troubadour sit 10. album efter 4 års pladepause.

I januar 2022 udkommer det nye album, Havtornland med Søren Krogh. "Der kommer til stadighed flere sange til mig, der kredser om Vendsyssel. Jeg ved ikke helt, hvorfor det er blevet sådan. Men det er jo på en eller anden måde dét, jeg kender bedst, og så falder det nok meget naturligt at skrive om det", fortæller Krogh fra sit værksted i Lønstrup og fortsætter: "Vendsyssel er et skattekammer af historier om mennesker, skæbner og gamle buddies. Så det er jo bare at lave nogle sange ud af dem", fortæller Krogh og fortsætter: "Sangene er indspillet
med masse af akustiske instrumenter, så det bliver en meget rootsy plade, der ligesom de sidste 3 albums bliver produceret af Dennis Ahlgren (Tina Dickow mfl.). Danacana kalder vi stilen - dansk americana".

Og live er Søren Krogh en helt særlig oplevelse: "En koncert med mig er altid én del historier og én del sange. Og sådan bliver det nok ved med at være, fordi uden historier ingen sange, og uden sange ingen historier; så enkelt kan det vel siges", siger Krogh og fortsætter: "Og 2022-koncerterne bliver en musikalsk rejse i Vendsyssel, der tager udgangspunkt mine sange, der udspringer heraf".

På 2022-touren har Søren Krogh samlet et band om sig: Janus Bechmann (guitar og dobro), Thyge Van Dassen (violin og mandolin), Dennis Ahlgren (bas) og Jens Kr. Dam (trommer). Krogh modtog en Danish Music Award Folk i 2013 som årets sangskriver og endnu en i 2016 som årets sanger. Og senest i 2021 modtog han hædersprisen, "Opmuntringsprisen" for sit lange virke med dansk sangskrivning

Læs mere Søren Krogh med Band

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tirsdag den 13. september 2022, kl. 20.
14
Sep
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 14. september 2022, kl. 15.
15
Sep
Ti jeg ka' li': Claus Pilgaard aka
Andet/Ukendt

Ti jeg ka' li': Claus Pilgaard aka

Ti jeg ka' li': Claus Pilgaard aka Chili Klaus. Onsdag d. 17. marts, 2021. Showstart: kl. 19:00. Dørerne åbner kl. 18:30. Koncertinformation: Pris: kr. 50,00 inkl. gebyr. Arrangementtype: Siddende. Yderligere information: Se.

Læs mere Ti jeg ka' li': Claus Pilgaard aka

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 15. september 2022, kl. 19.
16
Sep
Drop-in Café
Andet/Ukendt

Drop-in Café

Drop-in cafeen for unge (8. kl.
+ ) er et sted med plads til - hygge, samvær og fællesskab, - løst program - forskellige aktivitets-muligheder (kunne være krea-værksted, spille-bule, food corner, slapper-hjørne, musikalske udfordringer...) - gode snakke om livets store spørgsmål, - andagt og fællessang

Læs mere Drop-in Café

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Fredag den 16. september 2022, kl. 19-21.30.
16
Sep
Downtown Dynt
Folk/Vise/Country

Downtown Dynt

Folkemusik med nerve og sjæl. Familie band med rødder i Irland og Danmark. Dørene åbnes kl. 19.00.

Læs mere Downtown Dynt

Kulturmøllen Kibæk
Møllevænget 19, Kibæk
Fredag den 16. september 2022, kl. 20.
17
Sep
Frokost country med Bibi & Snif
Folk/Vise/Country

Frokost country med Bibi & Snif

Country Trio med Bibi & Snif som er landskendt fra tv programmet talent i 2010 kommer til Herning.Kom ind til en hyggelig eftermiddag med musik der for benene til at svinge og en god frokost som er incl i prisen.

Læs mere Frokost country med Bibi & Snif

Ristorante Marco Polo
Torvet 5B, Herning
Lørdag den 17. september 2022, kl. 11.
17
Sep
Halbal - 50 års jubilæum
Rock/Pop

Halbal - 50 års jubilæum

Kom og lad os fejre hallens 50 års jubilæum! Vi holder forfest i baren fra kl. 17, spiser kl. 18 og derefter giver den fuld gas til live party bandet "Båndsalat".

Læs mere Halbal - 50 års jubilæum

Det Legende Hus
Lupinvænget 2, Sønder Felding
Lørdag den 17. september 2022, kl. 18.
21
Sep
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 21. september 2022, kl. 15.
21
Sep
Highscore
Jazz

Highscore

Helt tilbage fra 80'erne har musik været et bærende element i computerspil.
Lige fra Legends of Zelda, Super Mario, Street Fighter og Donkey Kong til Battlefield, Hitman og Final Fantasy har mange computerspil sine helt egne, unikke soundtracks, der er med til at forstærke spillets historie og spillernes indlevelse i universerne.

Musikken fra de mange computerspil spænder genremæssigt bredt. De fleste kender den analoge 8bit-lyd, vi forbinder med spil som Tetris, Donkey Kong og Super Mario, når Mario og Luigi løber hen over svampe og mod prinsessen. Siden dengang har musikken udviklet sig til storladne, til tider episke, symfonier, der trækker spilleren helt ind i det virtuelle univers.

Med projektet High Score præsenterer Aarhus Jazz Orchestra denne fantastiske musik fra 80'erne til i dag spillet af et af Danmarks bedste bigbands. Lytteren kan opleve alt fra storslåede blæserarrangementer til genkendelige melodier fra barndomsværelset, alt imens scenen omgives af visuals fra de udvalgte computerspil.

Koncerten bliver formidlet af den 27-årige dirigent og arrangør John Riddell, der løbende vil fortælle om de enkelte spil og udviklingen på gaming-scenen fra dengang til nu, der med sin egen store kærlighed til computerspil, tager publikum med ind i den virtuelle verden for en aften

Læs mere Highscore

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 21. september 2022, kl. 20:00.
23
Sep
Sigurd Barret fortæller bibelhistorie
Andet/Ukendt

Sigurd Barret fortæller bibelhistorie

Y's Men's klubberne i Herning - og det er Herning, Hedens og Sunds Y's Men's klubberne - er gået sammen om at fejre 75-året for starten af den første Y's Men's Club i Danmark og samtidig 100-året for starten af Y's Men organisationen i USA i 1922.
Begivenheden fejres på forskellig vis rundt i landet, og her i byen fejres det med et GRATIS arrangement i Herning Kirke, hvor Sigurd Barrett kommer og fortæller bibelhistorie. Efterfølgende vil der være et lille traktement i Kirkehuset. Alle er velkomne!

Læs mere Sigurd Barret fortæller bibelhistorie

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Fredag den 23. september 2022, kl. 19-20.30.
23
Sep
Allan Olsen Solo
Folk/Vise/Country

Allan Olsen Solo

Victor Borge blev engang spurgt, hvad en god karriere i showbizz er. "Ja det er jo et ret sjældent dyr," svarede Borge, "Ét der går godt - Konstant langsomt op- og aldrig nedad.".
Hvorvidt, Victor Borge kendte noget som helst til Allan Olsen, er tvivlsomt. Men få på den danske musikscene passer vist bedre på Borges definition på en god karriere, end Olsen.
Fra de små værtshuse for mere end 40 år siden, via spillestederne og festivalerne til sidste efterårs stort anlagte og udsolgte jubilæums-turné i landets største koncerthuse.
Og som altid: Alene med diverse strengeinstrumenter, sangene og de dertil hørende anekdoter og rablerier.

For Allan Olsen er der ikke den store forskel på at optræde i et ydmygt forsamlingshus eller i Det Kongelige Teater. Det er samspillet med publikum, der skaber magien.

I sin bog, Laksetrappen (2019) beskriver Olsen indgående sin tilgang til at stå på scenen, og om hvordan han finder det en fornærmelse at møde sit publikum alt for velforberedt.
"...Der må gerne være gode odds for at noget går galt undervejs, mener den garvede trubadur - Så sker der sgu' da noget..."

Hundredvis af sange, 20 pladeudgivelser, 2 bogudgivelser, 4 Grammies/Music-Awards og mange andre udmærkelser, samt tusinder af koncerter senere...

Alligevel er det på scenen foran - og sammen med sit store trofaste publikum, Allan Olsen for alvor glimrer, og fortsat udvikler sin sublime sangskrivning og optræden.
En aften i selskab med Olsen er ikke så tosset endda...

Foto: Michael Højmark

Læs mere Allan Olsen Solo

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 23. september 2022, kl. 21:00.
24
Sep
Koncert med Kristian Marius Andersen
Klassisk

Koncert med Kristian Marius Andersen

Denne eftermiddag fylder kirkens organist Kristian Marius Andersen kirken med skønne orgeltoner, hvor han spiller koncert med spændende og smuk musik på kirkens velklingende orgel. Der er fri entré til koncerten.

Læs mere Koncert med Kristian Marius Andersen

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Lørdag den 24. september 2022, kl. 17:00.
24
Sep
Absolute Bass
Rock/Pop

Absolute Bass

STÅKONCERT Baselskende publikummer kan atter se frem til en rytmetung festaften med 'Absolute Bass', når konceptet vender tilbage til MCH Herning Kongrescenter 24. september.
Ace of Base-forsangeren Jenny Berggren, Funkstar De Luxe og Hampenberg & Yepha står for aftenens rytmer

Læs mere Absolute Bass

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 24. september 2022, kl. 20.00.
24
Sep
Shooter Gang & Baloosh
Hip-Hop/Reggae

Shooter Gang & Baloosh

8210 Aarhus V er igen blevet omdrejningspunktet for dansk hiphop.
Landets mest innovative og spændende artister kommer igen fra det lille område i byens vestlige del; et område, der blev placeret på landets musikalske landkort af L.O.C., USO, Johnson og Marwan. Nu samler vi to af de mest fremtrædende og ambitiøse artister fra området og sender dem på en landsdækkende turné - den albumaktuelle trio SHOOTER GANG og den genrebøjende sanger og rapper BALOOSH.

SHOOTER GANG er det næste store hiphop-fænomen og består af rapperne Belly, Tan og Dinero - alle tre fra Trillegården i Aarhus V. Siden debutsinglerne "Mask På" og "Sinaloa Stil" har gruppen sat nye standarder for både musikvideoer og gadelyrik. Netop lyrikken og deres visuelle gengivelse af den verden og virkelighed de lever i, har fra begyndelsen sat gruppen i et kontroversielt lys, især i de lokale medier. Men som Tan siger: "Da vi voksede op her i Trillegården var der rockerkrig, så vi har set en del gennem årene. Vi bruger al vores tid i studiet, så det holder os fra gaden. Men gaden er en del af vores opvækst, og vi er dermed også et talerør på vegne af gaden."

Når den maskerede Aarhus V.-trio udsender deres debutalbum i april 2022, vil den danske hiphop-scene ikke længere være den samme. Debutalbummet er intet mindre end en kæntring for hele etablissementet, og ikke siden Den Gale Pose, L.O.C. og Suspekt for 2 årtier tilbage forandrede den danske musikscene for altid, har genren kastet et så øredundrende og skelsættende album af sig.

Fænomenet BALOOSH fra Aarhus V. spås af mange medier, som genrens næste store soloartist. Ved mødet med den unge knægt med de palæstinensiske rødder, får man øjeblikkeligt en fornemmelse af noget enestående. En artist, der med stor sangstemme beretter sandfærdigt og ærligt om sit liv, og som med en melankolsk og vemodig tone skiller sig ud i genren. BALOOSH er suveræn, og det skal tages bogstaveligt, for hans selvbestemmelse og mission er ikke til at tage fejl af, som han selv siger: Drømmen er at nå så langt som muligt og holde fast i hvem han er, og hvor han kommer fra

Læs mere Shooter Gang & Baloosh

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 24. september 2022, kl. 21:00.
27
Sep
Gospelkoncert med Gunnertoft Gospelsingers
Andet/Ukendt

Gospelkoncert med Gunnertoft Gospelsingers

Læs mere Gospelkoncert med Gunnertoft Gospelsingers

Gjellerup Kirke
Kirkebyvej 1, Gjellerup, Herning
Tirsdag den 27. september 2022, kl. 19.30-21.30.