BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 21-40 ud af 133 resultater

1
Jun
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 1. juni 2021, kl. 15.
1
Jun
Byfestkoncert i Sinding kirke
Andet/Ukendt

Byfestkoncert i Sinding kirke

Læs mere Byfestkoncert i Sinding kirke

Sinding Kirke
Sinding Kirkevej 3, Herning
Tirsdag den 1. juni 2021, kl. 19.
3
Jun
Ganger
Rock/Pop

Ganger

Bandet udgav i efteråret 2019 deres debutalbum 'Mørk', hvilket blev modtaget meget positivt af et samlet anmelderkorps, og siden da har bandet taget Danmark med storm.
Den 2.oktober i år udgav gruppen den længe ventede opfølger, 'Tro,' som er anden del af den planlagte 'Mørktropisk'- trilogi. Ligesom debuten fik Tro ligeledes fremragende anmeldelser - blandt andet topkarakter med 6 stjerner i GAFFA.

Singlerne 'Olympisk', 'Bye Bye' og 'Styrke' må alle betegnes som radio hits, hvor to af dem har været Ugens Uundgåelige på P3, der har bidraget til bandets over 1.000 afspilninger på P3 på blot et år, samt den mest spillede dansksprogede sang på P6 Beat i 2019.

Til P3 Guld optrådte bandet med publikumsfavoritten 'Pumper Mama' og hittet 'Bye Bye' i en magtdemonstration og satte en tyk streg under hypen og opmærksomheden bandet har krævet. Ganger endte også med at tage P3 Guld Talentprisen med hjem, og det hele ligner en gentagelse af sidst år hvor albummet 'Mørk' og singlen 'Olympisk' var at finde på alle dagblade og mediers årslister. Politiken kårede det som årets tredjebedste danske album, Informations Ralf Christensen havde den på toppen af sine liste over årets albums og Soundvenue og Euroman havde begge albummet på en femteplads på deres årslister.

Ganger var også topscorer til årets Steppeulven med hele seks nomineringer, herunder årets udgivelse, årets komponist, årets håb og årets sang, hvor de vandt de to sidste nævnte.

Ganger har i efteråret 2020 spillet udsolgte koncerter rundt i hele landet og derfor spiller bandet yderligere otte koncerter i marts 2021

Læs mere Ganger

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 3. juni 2021, kl. 20.
4
Jun
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 4. juni 2021, kl. 21.30-23.
5
Jun
JOHN - Rasmus Bjerg hylder John Mogensen
Dansktop/underholdning

JOHN - Rasmus Bjerg hylder John Mogensen

Nu, mere end 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen. Rasmus Bjerg drager på Danmarksturné i rollen som dansktoppens ukronede konge.
Han er i selskab med sit fantastiske 8-mands orkester. Showet hedder kort og godt "JOHN"og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visulet show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med

Læs mere JOHN - Rasmus Bjerg hylder John Mogensen

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 5. juni 2021, kl. 20.
8
Jun
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 8. juni 2021, kl. 15.
9
Jun
Dopha
Rock/Pop

Dopha

Selvom Coronaepidemien har gjort sit indtog i hele verden, har det ikke stoppet Dopha fra at have et skelsættende år med stor radiosucces og rosende liveanmeldelser fra toneangivende medier. D. 22. januar 2021 er hun klar med sit længeventede debutalbum '.
'The Game' og tager i samme ombæring på Danmarksturné i foråret.

'Rygtebørsen taler sandt. "Danmarks næste verdensstjerne" er fundet', skrev GAFFA om Dopha i sommer. Hendes musik har kørt i heftig rotation på både P3, P4 og P6 Beat, hvor hun har ramt en bred målgruppe allerede tidligt i karrieren. Dophas stærke singler 'September Till June', 'Happy For Me', 'The Game' og 'Anti Breakup Song' viser alle et stort sangskriver-talent hos den spirende stjerne. Nu kan fans af Dopha se frem til endnu mere musik, da hun er ved at lægge sidste hånd på sit debutalbum kaldet 'The Game', der udkommer d. 22. januar 2021. Et album, der favner både det nærværende, skrøbelige og storladne, men som også viser en mere legesyg og drilsk side af Dopha fra Romalt. Hun skriver sange med forbilleder som Lana Del Rey, Taylor Swift og Norah Jones, men har formået at skabe sit eget udtryk, der er solidt forankret i skandinavisk melankoli og udlængsel.

I forlængelse af debutalbummet annoncerer Dopha nu sin første Danmarksturné - 'The Game Tour'. Dopha og band besøger 14 byer fordelt ud over hele landet i april og maj 2021. Dopha glæder sig til det hele og udtaler:

'Det bliver så fedt at komme på tour og spille koncert, hver dag i en ny by! Jeg elsker generelt livet på landevejen og alle klichéerne, det bærer med sig. Vi spiller de sange, som jeg har brugt det sidste år på at lave færdige. Det bliver så magisk at møde mit publikum, og se, hvordan de reagerer på den nye musik. Jeg glæder mig som en 6-årig, der lige er vågnet med sommerfugle i maven på sin fødselsdag.'

Dopha har senest spillet til Kronprinsparrets Priser, hvor hun tryllebandt publikum med en overbevisende optræden, der både viste hendes sårbarhed og styrke som sanger og performer. Toneangivende medier som Soundvenue, Politiken og GAFFA har også spået Dopha en stor fremtid som en af Danmarks næste store popstjerner med internationalt potentiale:

'Efter endelig at have oplevet Dopha live er notepapirerne overdækket med udråbstegn, i den gode sags tjeneste. For hold da maule, sikke en stemme.' 5 stjerner, GAFFA.

'Mørk, dragende popmusik med Dophas meget flotte, i glimt nærmest røgede stemme helt fremme i bussen [...] end ikke det beskedne lydniveau, der ville få enhver borgerlig debattør til at bryde ud i vild jubel, kunne skjule det faktum, at Dopha har en både smuk, stærk og alsidig vokal.' 4 hjerter, Politiken.

Fredag d. 22. januar udkommer Dopha's længeventet debutalbum 'The Game'. Fans af Dopha kan i mellemtiden lytte til hendes playliste 'Basic Bitch Diaries', hvor hun har samlet sine hidtil udgivede sange

Læs mere Dopha

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 9. juni 2021, kl. 20.
10
Jun
Mirja Klippel Feat. Vesselil
Andet/Ukendt

Mirja Klippel Feat. Vesselil

Med en stor stemme, et inderligt klangunivers og en sans for at skrive sange, der forbinder dybt personlige erfaringer med billeder fra den nordiske natur, har den finske sangskriver, sanger og multi-instrumentalist Mirja Klippel.
Allerede hendes debut-EP Lift Your Lion (2016) indbragte den københavner-baserede musiker en Danish Music Award Folk som årets sangskriver. Siden har hun turneret flittigt i både Europa, Rusland og Nordatlanten, ligesom hun i 2018 udsendte det roste fuldlængde-album River of Silver.

Med sit seneste album, Slow Coming Alive, føjer hun atter nye nuancer til sin alternative og poetiske folk og fortsætter med at udvide dybderne og højderne i sin sangskrivning.

Med sin faste medmusiker Alex Jønsson, drager hun publikum ind i et organisk og atmosfæriske univers, hvor personlige erfaringer åbner op for psykologiske dybder, og hvor intime rum går hånd i hånd med rå og vilde landskaber. Koncerten gæstes af den danske DMA-nominerede vokal- og strygetrio Vesselil, som spiller og synger nordisk traditionel og nykomponeret "kammerfolk". Vesselil har med deres intense nærvær og hengivne sammenspil skabt et varieret, elegant og energifyldt koncertrepertoire med dybe rødder i den nordiske folkemusiktradition

Læs mere Mirja Klippel Feat. Vesselil

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 10. juni 2021, kl. 20.
11
Jun
Dizzy Mizz Lizzy - The Alter Echo Album Tour 2021
Rock/Pop

Dizzy Mizz Lizzy - The Alter Echo Album Tour 2021

OBS ! NY DATO. "I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".
Dizzy Mizz Lizzy vender tilbage til Herning.
Publikum kan se frem til både nye velkendte hits fra det storhittende rockband Dizzy Mizz Lizzy, når bandet i foråret giver siddekoncert i MCH Herning Kongrescenter.
En gang i mellem må man tænke kreativt udtænke en god plan B. Der har det populære rockband Dizzy Mizz Lizzy så måtte erfare, efter bandet måtte opgive at give en række store arena-koncerter. Dizzy Mizz Lizzy har netop præsenteret sin stærke plan B, som er en turné i foråret 2021 med det nye album 'The Alter Echo Album Tour 2021'. Turnéen gør stop i MCH Herning Kongrescenter 11. marts.

Som noget nyt anderledes bliver koncerterne for et siddende publikum, bandet forsikrer, koncerterne bliver en helt særlig oplevelse.

Koncerten i MCH foregår i trygge rammer med konceptet TrygtMCH, der betyder arrangementet følger alle gældende retningslinjer sikrer, det er trygt at besøge MCH

Forlæng oplevelsen med spisning i Restaurant Teaterkælderen. Bestil bord på 9926 9927 eller pr mail tk@mch.dk

Varighed: 75 min

Læs mere: mch.dk

Læs mere Dizzy Mizz Lizzy - The Alter Echo Album Tour 2021

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 11. juni 2021, kl. 20.
15
Jun
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 15. juni 2021, kl. 15.
19
Jun
Træf på Søby Brunkulsmuseum
Dansktop/underholdning

Træf på Søby Brunkulsmuseum

Indvielse af ny Festplads, hvor "Kun for sjov" spiller. For ALLE med lyst til samvær, hygge, sang og musik. Salg af kaffe, drikkevarer, grillpølser, friskbagt kage og lotteri. Egen forplejning tilladt.

Læs mere Træf på Søby Brunkulsmuseum

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 19. juni 2021, kl. 14-16.
22
Jun
Sommerkoncert
Andet/Ukendt

Sommerkoncert

Nærmere info kommer.

Læs mere Sommerkoncert

Sunds Kirke
Skivevej 15, Sunds
Tirsdag den 22. juni 2021, kl. 19.30-21.30.
6
Aug
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Herning Kirkehus
Østre Kirkevej 1, Herning
Fredag den 6. august 2021, kl. 21.30-23.
7
Aug
Harmonikaklub i Søby
Dansktop/underholdning

Harmonikaklub i Søby

Videbæk Harmonikaklub underholder igen i år på Festpladsen, som har fået nye borde og bænke. Salg af kaffe, drikkevarer, grillpølser, friskbagt brød og lotteri. Egen forplejning er tilladt.
Entreen gælder hele museet, som er åbent kl 10-17

Læs mere Harmonikaklub i Søby

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 7. august 2021, kl. 14-15.
18
Aug
The Byson Family (SRO)
Rock/Pop

The Byson Family (SRO)

Bandet The Byson Family blev dannet i Glasgow i 2019. Bandet består af dygtige musikere, som alle har baggrund i andre orkestre:.
Phil Campbell fra The Temperance Movement
Christian Fleetwood og Chris Russell fra 68's
Michael McDaid fra Paulo Nutini
Allan James fra Jon Fratelli

Bandets medlemmer har været venner i lang tid og efter at have spillet og skrevet sammen i og omkring deres egne projekter, føltes tiden i 2020 endelig rigtig til at indspille deres debut-LP.

The Byson Family er dannet ud fra en fælles kærlighed for musik fra den amerikanske vestkyst og særligt sangskrivere som The Band, Neil Young, Bruce Springsteen og Teenage Fanklub har præget musikken.

Siden 2019 har de formået at slå deres navn fast. Både på BBC Radio og i Rolling Stone Magazine har de modtaget flotte anmeldelser for deres udsolgte shows

Læs mere The Byson Family (SRO)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 18. august 2021, kl. 20.
19
Aug
Liss
Rock/Pop

Liss

Selvom 2020 ikke har budt på meget live-aktivitet har Liss absolut ikke ligget på den lade side. Tiden er blevet brugt i det vestjyske, hvor Søren Holms barndomsgård er blevet ombygget til et studie af bandet - med det formål at indspille en plade under.
de åbne vidder. Denne flugt fra storbyen har resulteret i masser af ny musik, herunder interessante danske og internationale samarbejder.

Efter at have udgivet deres EP-trilogi i sommeren 2020 med "Third" der blev kaldt "veldrejet, popmusikalsk håndværk" af Politiken der kvitterede med fem stjerner og Soundvenue der på Third omtalte Liss som: "et af Danmarks mest stilsikre og leveringsdygtige bands". I oktober kom så den enkeltstående hymne til de tomme dansegulve, Leave me on the floor, der blev en af de mest spillede sange på P3 efterår/vinter 2020.

Liss skubber stadig til grænserne af hvad pop er med deres eklektiske blanding af funk, disco, soul og sjælfulde ballader med Søren Holms unikke vokal i centrum. Liss glæder sig til at præsentere al den nye musik samt det stærke katalog når de i april og maj begiver sig ud på deres hidtil største Danmarksturne

Læs mere Liss

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 19. august 2021, kl. 20.
25
Aug
Søren Huss med Danmarks Underholdningsorkester
Andet/Ukendt

Søren Huss med Danmarks Underholdningsorkester

"I forbindelse med udviklingen i COVID-19 de dertilhørende restriktioner, kan vi være nødsaget til at tildele dig nye pladser i salen. Vi vil forsøge at placere dig så tæt som muligt på dine oprindelige pladser.".
Glæd dig til en aften i selskab med Søren Huss den karismatiske vokal akompagneret af Danmarks Underholdningsorkester. Smukke oplevelser byder sig, når de to parter bygger et univers op samtidig bryder mure med fingerspitzgefühl urokkeligt nærvær.

Forlæng oplevelsen; Køb kombibillet nyd vores lækre buffet i Restaurant Teaterkælderen. Bord er automatisk reserveret fra kl 17.00.

Læs mere: mch.dk

Læs mere Søren Huss med Danmarks Underholdningsorkester

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 25. august 2021, kl. 20.
25
Aug
Abekejser
Andet/Ukendt

Abekejser

Onsdag d. 25. august, 2021. Showstart: kl. 20:00. Dørerne åbner kl. 19:00. Koncertinformation: Pris: kr. 150,00 inkl. gebyr. Medlemspris: kr. 110,00 inkl. gebyr. Medlemsbillet: Hvis du købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort.
Yderligere information: Se

Læs mere Abekejser

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 25. august 2021, kl. 20.
26
Aug
Isam B: Support Mattis
Rock/Pop

Isam B: Support Mattis

Løbende har Isam B udgivet numre det seneste stykke tid. Bl.a. sangen 'Bølger', som han optrådte med til sidste års Melodigrandprix. 'Ramadan i København', som Isam lavede sammen med Özcan Ajrulovski, Anders Greis og Nana Jacobi,.
som netop er blevet optaget i den nyeste version af højskolesangbogen.

Grundet den fortsatte nedlukning i Danmark, er Isam B nødsaget til at rykke sin turné til foråret. Han udtaler:

'Jeg er glad for, at det har kunnet lykkedes at flytte touren til foråret, hvor alt formodentlig ser lysere ud! Pas på Jer selv i de næste måneder, så ses vi til koncerterne i april og maj!'

Når Isam B drager på turné i foråret 2021, kan publikum se frem til en intim koncertoplevelse, hvor den altid karismatiske sanger rammer og rør de tilhørende med sine stærke historier om livet og hverdagen. For Isam B er der altid noget på spil i mødet med sit publikum og i livet generelt, hvor det handler om at vække vores bevidsthed, være åben for forandringer og få det bedste ud af livet.

Isam B og hans band besøger i alt 12 byer, som nu er blevet rykket til foråret. Han spiller gamle klassikere fra sit danske album 'Institution', der bl.a. indeholder ny-klassikeren, den smukke fortolkning af H.C. Andersens tekst 'I Danmark er jeg født. Fans kan også forvente at høre sange, som 'Bølger' og 'Ramadan i København' samt nogle af hans største engelsksprogede sange

Læs mere Isam B: Support Mattis

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 26. august 2021, kl. 20.
28
Aug
ELVIS - The king of Rock n'Roll
Andet/Ukendt

ELVIS - The king of Rock n'Roll

Jesper Lundgaard har gennem årene besøgt utallige koncerthuse teatre med sit prisbelønnede show "Elvis - En mand hans musik", der på enestående vis formidler The Kings største sange historier fra en utrolig skelsættende karriere.
Jesper Lundgaard har stemmen, passionen energien til at fortolke de bløde, de energiske de store sange, som Elvis fyldte det musikalske univers med. Der er garanti for livsglæde fællessang!

Koncerten slutter ca kl 17.00

Forlæng oplevelsen med en tapas-planke med 3 kolde tapas, en lun tapas samt sødt til kr 175,- pr pers. i Restaurant Teaterkælderen;
Bestil bord på tel 99 26 99 27 eller på mail TK@mch.dk.
Restauranten åbner kl 12.30.

Læs mere: mch.dk

Læs mere ELVIS - The king of Rock n'Roll

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 28. august 2021, kl. 15.