Viser 41-60 ud af 188 resultater

10
Nov
Mozart & Brahms #2
Klassisk

Mozart & Brahms #2

Dette er den anden koncertrække i serien "Mozart & Brahms". Koncerten opføres som en del af den klassiske musikfestival KMF336. Denne sæson har vi samlet klaverkvartetter af Mozart og Brahms i en koncertserie i tre dele.

Læs mere Mozart & Brahms #2

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Onsdag den 10. november 2021, kl. 19.
11
Nov
Koncert med Karsten Holm og Trio
Andet/Ukendt

Koncert med Karsten Holm og Trio

Læs mere Koncert med Karsten Holm og Trio

Snejbjerg Kirke
Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30.
11
Nov
Den klassiske serie #2 Stjernestunder med Christian Ihle Hadland
Klassisk

Den klassiske serie #2 Stjernestunder med Christian Ihle Hadland

Oplev Christian Ihle Hadland - en af samtidens mest efterspurgte pianister - i samspil med ensemblets blæsere. Sammen introducerer de en af de mest klassiske besætninger inden for kammermusikken, nemlig en række sonater.

Læs mere Den klassiske serie #2 Stjernestunder med Christian Ihle Hadland

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30.
11
Nov
Allehelgenskoncert - Vox Mariæ
Andet/Ukendt

Allehelgenskoncert - Vox Mariæ

Læs mere Allehelgenskoncert - Vox Mariæ

Sunds Kirke
Skivevej 15, Sunds
Torsdag den 11. november 2021, kl. 19.30-20.30.
12
Nov
Marie Key Solo
Rock/Pop

Marie Key Solo

En helt særlig oplevelse i sangskriverens stemningsfulde og humoristiske univers. Sangene ledsages af humoristiske anekdoter og historier om sangenes tilblivelse.
Publikum kommer tæt på og får både nye versioner af store sange som "Uden Forsvar" og "Landet" - såvel som helt nye sange. Sangene ledsages af humoristiske anekdoter og historier om sangenes tilblivelse.

Marie Key siger selv om sit nye soloformat: "Det startede egentlig som et eksperiment med det her solo format. Jeg havde aldrig før optrådt alene på scenen, så jeg vidste ikke, om jeg ville synes om det. Men jeg kan virkelig godt lide det - det er faktisk kommet bag på mig, hvor godt jeg trives i den her meget enkle setting. Det er spændende at få lov at barbere sangene ned. Teksterne træder længere frem og jeg nyder at have god tid til at snakke mellem sangene. Publikum føles også tættere på og det er rart."

Læs mere Marie Key Solo

Dagmar Bio
Bredgade 36, Sønder Felding
Fredag den 12. november 2021, kl. 20.
12
Nov
Camille Bertault - Moorjazz festival 2021
Jazz

Camille Bertault - Moorjazz festival 2021

Hvis man kender Camille Bertault, så kender man hende for hendes fantastiske stemme, som før har akkompagneret John Coltranes legendariske og ekstremt svære solo på Giant Steps i hendes "Pas de Géant"-album.
Og det er selvom, hun faktisk foretrækker den mere diskrete tilgang, hvor hun imponerer publikum med det væld af følelser, hun er i stand til at gengive. Teksterne er delvist skyld i den rørende og undrende kreative proces.

Hun er tro mod sig selv som kunstner, og når man oplever Camille Bertault på scenen, opdager man en poet, en nyfunden kærlighed til det franske sprog og exceptionelle musikalske kvaliteter

Læs mere Camille Bertault - Moorjazz festival 2021

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 12. november 2021, kl. 21.
13
Nov
Intim koncert med Kristian Marius Andersen
Andet/Ukendt

Intim koncert med Kristian Marius Andersen

Kristian Marius Andersen fra Herning kirke indtager Marco Polo til en intim koncert.
Efter at have indtaget Notre Dame, Berliner Dom, Radiohuset, Herning Kirke osv er Kristian Marius Andersen klar til at indtage Marco Polo.

I andet sæt får Kristian følgeskab af Cæcilie Cramon kendt fra Herning Opera festivalen..

Så der er ikke andet at gøre end at glæde sig helt vildt..

I pausen vil der blive serveret en omelet med salat til.

Dørene vil blive åbnet ca kl 1045

Læs mere Intim koncert med Kristian Marius Andersen

Ristorante Marco Polo
Torvet 5B, Herning
Lørdag den 13. november 2021, kl. 11.
13
Nov
Katrine Windfeld Bigband - Moorjazz festival 2021
Jazz

Katrine Windfeld Bigband - Moorjazz festival 2021

Det er gået stærkt for Kathrine Windfeld og hendes bigband, som på få år har opnået stor international anerkendelse. De farverige, eksplosive kompositioner og de 15 unge skandinaviske musikere har blæst publikum og anmeldere fra det meste af Europa bagove.
med deres uimodståelig energi og en stærk trang til at forny den hårdt prøvede bigbandgenre.

Skønt musikken er sofistikeret og kompleks, er den samtidigt stærkt iørefaldende og appellerende, takket være Windfelds naturlige sans for stærke melodier og fængslende rytmer. Det høres ikke mindst på bandets tredje album "ORCA" som udkom på Stunt Records i 2020 og har fået overvældende positiv modtagelse internationalt: Blandt andet blev ORCA "Ugens Album" på den Australske radio ABC, Månedens Jazzalbum i britiske "Record Collector" og udløste store interviews i bla. Jazzwise (UK) og JazzThing (DE).

Kraftfulde udladninger og rastløse grooves afløses af elegante lyriske ballader og transparente klangflader. Windfeld har nøje udvalgt de 14 bandmedlemmer for at skabe et stærkt team af knivskarpe ensemblemusikere og forrygende solister med personlige særpræg.

Windfelds ukuelige drive og personlige bidrag til bigbandgenren er allerede blevet belønnet med adskillige priser og nomineringer: I foråret 2020 modtog hun den prestigefyldte "Rising Stars Jazz Award" i London med koncerter på 7 topfestivaler i Europa. Albummet "Latency" blev i 2017 "Årets Danske Jazzalbum" i magasinet Jazz Special og udløste en Carl-pris. Bandets første udspil "Aircraft" fra 2015 var nomineret til hele 3 Danish Music Awards hvoraf de vandt prisen som "Årets Nye Jazznavn".

Bigbandet har delt scene med prominente gæster som Mike Stern, Gilad Hekselman og Seamus Blake. Windfeld er desuden aktiv som gæstekomponist hos førende europæiske orkestre som Frankfurt Radio Big Band (DE), Bohuslän Big Band (SE) og DR Bigband.

"Kathrine Windfeld is a rising star on the European jazz scene, not least for her bold writing for her adventurous big band" - Jazzwise Magazine (UK)

"Windfeld's band of leading young Scandinavian musicians is as tight and sharp as any you'll hear" - The Guardian (UK)

Læs mere Katrine Windfeld Bigband - Moorjazz festival 2021

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 13. november 2021, kl. 15.
13
Nov
Svaneborg Kardyb - Moorjazz festival 2021
Jazz

Svaneborg Kardyb - Moorjazz festival 2021

Den danske jazzduo Svaneborg Kardyb er et af dansk jazz nyeste skud på stammen. Efter udgivelsen af duoens debutalbum, Knob, i foråret 2019 fulgte et hæsblæsende år med massiv opmærksomhed og anmelderroste koncerter i både ind- og udland.
Duoen gjorde sig bemærket ved Danish Music Awards Jazz 2019 ved både at modtage prisen for Årets Nye Talent og Årets Danske Jazzkomponist, for deres 'meditative grooves, deres naturlige tilgang til melodi og den udsøgte interaktion imellem dem.'

I efteråret 2020 udgav duoen opfølgeren, Haven, som en hyldest til naturen. De har forsøgt at indfange stemninger fra naturen ved blandt andet at bruge deres bedsteforældres sønderjyske og nordjyske stemmer, ligesom de har brugt lyden af et drømmende vindspil i en kolonihave. Musikken er skabt i de tidligste morgener, over den sorteste kaffe og er minimalistisk med et luftigt, sfærisk udtryk, hvor elektronisk og akustisk lyd forenes, og hvor fængende melodier møder nordiske stemninger i et drømmende og groovy univers.

Line up:

Nikolaj Svaneborg: Würlitzer, synthesizer & klaver
Jonas Kardyb: Trommer & percussion

Læs mere Svaneborg Kardyb - Moorjazz festival 2021

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 13. november 2021, kl. 21.
15
Nov
Musikalische Exequiem
Klassisk

Musikalische Exequiem

Ensemble Orion består af 7 sangere og otte musikere, og de vil denne aften under ledelse af dirigent Søren Kinck Hansen opføre Heinrich Schütz smukke barokmusik "Ein musikalische Exequien".

Læs mere Musikalische Exequiem

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Mandag den 15. november 2021, kl. 19.30.
16
Nov
Gospel Kids og Mini Kids -Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel Kids og Mini Kids -Nøvling

I Kids og Minikids får du mulighed for at: prøve 2 stemmig sang synge i mikrofon optræde for andre lærer nye sange.
Hvad betyder "Gospel" De sange vi synger handler om kristendommens gode budskab (gospel) men man skal ikke være kristen for at være med. Minikids - en forsmag på Kids Minikids møder ind sammen med Kids hver anden tirsdag 15:00, så øver vi sammen i 30 min, tager en kort forfriskningspause sammen og så siger Mini-kids tak for i dag 15:45. I minikids synger vi enkle sange som vi hurtigt kan lære teksten udenad til, og så øver vi os på at bevæge os til musikken

Læs mere Gospel Kids og Mini Kids -Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 16. november 2021, kl. 15.
16
Nov
Rytmisk voksenkor
Andet/Ukendt

Rytmisk voksenkor

Læs mere Rytmisk voksenkor

Snejbjerg Kirke
Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Tirsdag den 16. november 2021, kl. 19.15-21.
17
Nov
Gospelkids
Gospel/Kor/Fællessang

Gospelkids

Læs mere Gospelkids

Sdr. Felding Sognehus
Skolegade 7, Sønder Felding
Onsdag den 17. november 2021, kl. 14.15-15.30.
17
Nov
Joyce
Rock/Pop

Joyce

De har bevist, at de er kommet for at blive. 2020 blev bandets gennembrudsår, hvor de bl.a. udgav deres anmelderroste debutalbum 'Formskifter', har været i heftig rotation på dansk radio, spillet et hav af udsolgte koncerter og er nomineret til 6 prise.
ved dette års Steppeulven. Nu er Joyce klar til at spille 'Formskifter' for et stående publikum, når de i efteråret gæster 16 spillesteder landet over.

'Det er svært at forestille sig en verden, hvor Joyce ikke bliver en institution i dansk rock' skrev Soundvenue i en 5-stjernet anmeldelse af Joyce debutalbum 'Formskifter'.

Joyce er klar til at give publikum de absolut bedste oplevelser, når de tager Danmark rundt og spiller deres anmelderroste debutalbum, der indeholder store sange så som 'Formskifter', 'Djævlen' og 'Åh Nej Chefen Ringer'. Derudover har bandet brugt det seneste halve år på at lave ny musik, som de vil løfte sløret for, når de besøger 16 byer, hvor de bl.a. spiller på Train i Aarhus og Store VEGA i København. Bandet fortæller, at deres første koncerter for et stående publikum bliver en kulmination på det seneste halvandet år sammen med deres fans.

'Vores debutalbum er kulminationen af vores første år sammen som band: en indkapsling af vores fælles drømme, tanker, nedture og opture, branderter, passion, venskab, vores liv. Vi glæder os til at spille alle numrene fra pladen - og måske endda et par helt nye - for et forhåbentligt stående publikum. Det er gået stærkt for os, og vi har redet med på bølgen takket være vores fans - det har været for sygt og vi er kun lige startet!' udtaler bandet.

Det hele startede med P3's Uundgåelige singlen 'Djævlen' i starten af 2020. Siden da har det taget fart for det unge rockband. I juni sidste år udgav de debutalbummet

'Formskifter', der bl.a. indeholder titelsangen 'Formskifter' og singlen 'Åh Nej Chefen Ringer', som begge har været i heftig rotation på P3 og P6 Beat. Albummet blev også kåret som 'Årets Bedste Album' hos GAFFA og høstede flotte anmeldelser hos både Politiken, Information, Soundvenue, Jyllands-Posten, GAFFA og Bands of Tomorrow. Det sikrede det unge band nominering til P3 Guld og 6 ud af 7 mulige nomineringer til Steppeulven

Læs mere Joyce

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 17. november 2021, kl. 20.
18
Nov
Fællessang fra højskolesangbogen
Andet/Ukendt

Fællessang fra højskolesangbogen

Den "nye" højskolesangbog (nov. 2020) ligger på bordene, og organisten sidder klar ved klaveret for at spille med på de sange, som DU gerne vil synge. Undervejs bydes på et lækkert ostebord med vin/vand.

Læs mere Fællessang fra højskolesangbogen

Gullestrup Kirke og sognegård
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Torsdag den 18. november 2021, kl. 19.30.
18
Nov
The Beatophnics
Rock/Pop

The Beatophnics

The Beatophonics er kendte for deres unikke samspil, og en stor appetit på at pakke den gode tidløse sang ind i sprudlende energi og solidt flerstemmigt vokalarbejde.
I 2020 udsendte de deres andet album "Let's Do This" som viste en markant ny side af bandet. Der var masser af referencer til de æstetiske idealer fra 1960'ernes udgivelser men lydbilledet åbnede sig også mod inspirationer fra de efterfølgende årtier. Instrumenteringen på albummet blev mere kompleks og der blev brug for flere hænder til at løfte showet på den efterfølgende turné i foråret 2020. Magnus von Bülow blev derfor præsenteret som fjerdemand på koncerterne og han kendte i forvejen materialet rigtig godt da det er ham der har stået for mix af begge bandets studie albums.

"Vi var meget glade for den respons vi fik på "Let's Do This" turnéen så vi har besluttet at tage en tur til med det samme livehold og vi er i fuld gang med at skrive nyt materiale som vi tager med rundt til de danske spillesteder", fortæller sanger og guitarist Søren Koch, som i øvrigt også blev officielt medlem af The Zombies (UK) i 2018 - året før de blev optaget i Rock & Roll Hall Of Fame.

Som på den sidste turné åbner aftenen med et sæt hvor Magnus von Bülow præsenterer nogle af numrene fra hans egne udgivelser.

The Beatophonics live er:

Søren Koch - Vokal, guitar, keyboard

Rasmus Schrøder - Vokal, bas, keyboard, guitar

Flemming Koch - Trommer, vokal

Magnus von Bülow - Bas, guitar, keyboard, vokal

Læs mere The Beatophnics

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 18. november 2021, kl. 20.
21
Nov
Jubilæumskoncert Herning Korforening
Klassisk

Jubilæumskoncert Herning Korforening

Herning Korforening fejrer 75-års jubilæum med J.S. Bach på programmet. Det er vores credo at samarbejde med alle lokale kulturaktører og i år glæder vi os til at fejre Herning Korforenings 75-års jubilæum.

Læs mere Jubilæumskoncert Herning Korforening

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 21. november 2021, kl. 17.
23
Nov
Gospelkids - Nøvling (kopi)
Gospel/Kor/Fællessang

Gospelkids - Nøvling (kopi)

Læs mere Gospelkids - Nøvling (kopi)

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 23. november 2021, kl. 15.
23
Nov
Rytmisk voksenkor
Andet/Ukendt

Rytmisk voksenkor

Læs mere Rytmisk voksenkor

Snejbjerg Kirke
Bjergkvarteret 4, Snejbjerg, Herning
Tirsdag den 23. november 2021, kl. 19.15-21.
23
Nov
Koncert Expanding Canvas
Andet/Ukendt

Koncert Expanding Canvas

Koncert med Expanding Canvas, Juleevangeliet.

Læs mere Koncert Expanding Canvas

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Tirsdag den 23. november 2021, kl. 19.30-21.30.