BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 61-80 ud af 134 resultater

17
Apr
Danser med drenge
Rock/Pop

Danser med drenge

Der er efterhånden mange koncertgæster, der kalder Danser med Drenge for Danmarks bedste liveband. Det er der en grund til, og denne grund bliver åbenbar, når man oplever "Skrål. !".
Der er en sprudlende stemning ved koncerterne, som har karakter af syng-med fester, hvor publikum skråler højt med på de kendte hits - ikke mindst når de inviteres med på scenen for at agere publikumskor bag sangerinde Rie Rasmussen.
Med sangene fra det sidste album fra 2015, Det handler om penge, har Danser med Drenge føjet endnu et par sange til sit store hit-katalog, som mange danskere efterhånden har lært at kende:

Hvorlænge vil du ydmyge dig? - Er der nogen i himlen? - Aldrig undvære dig - Grib chancen - Rejs dig op & kom videre - Kære lillesøster - Læn dig tilbage - Kolde hjerter - Tag godt imod ham

Alle de gamle hits er også på sætlisten i 2020, sammen med flere nye sange, bl.a.: Velkommen Prinsesse og titelsangen fra det seneste album Det handler om penge, som fans'ene har godkendt

Læs mere Danser med drenge

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 17. april 2021, kl. 21.
20
Apr
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 20. april 2021, kl. 15.
21
Apr
Veeblefetzer (IT)
Rock/Pop

Veeblefetzer (IT)

Oplev reggae, folk'n'roll og swing i eksplosiv cirkus stil!
Veeblefetzer har en ekstraordinær evne til at nå publikum på en meget spontan måde. En 100 procent artistisk, livlig, farverig og charmerende koncert, er hvad man kan forvente fra det Italienske band! Musikken trække på inspirationer fra pirater, blues, balkan og sydamerikanske lyde. Med den bidende stemme fra forsangeren, kostumer og den unikke atmosfære, trækker bandet cirkusoplevelsen med ind på scenen og giver publikum massere af overraskende elementer.

Med hensyn til bandets navn, besluttede de sig for ordet "Veeblefetzer", et bevidst meningsløst lydende udtryk anvendt til enhver form for uklar eller kompliceret objekt, som var brugt af "MAD Magazine", et amerikansk satiremagasin født i 1950'erne.

Deres debut EP "The Truth Is Overrated" har bragt Veeblefetzer til ekstensivt tour's ved større festivaler omkring Europa og Italien.

De optrådte i Storbritannien, Østrig, Irland og Italien, ved blandt andet, Boomtown Fair (UK), Musikclub Open Air (Østrig), Maui Waui (UK), Ariano Folk Festival (Italien) og Live Rock Festival (Italien).

Glæd jer til at opleve den 5-mand store gruppe fra Rom med deres saftige nye musik, som i øvrigt er udgivet i det nye album "Mere"

Læs mere Veeblefetzer (IT)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 21. april 2021, kl. 20.
23
Apr
Isam B
Andet/Ukendt

Isam B

Fredag den 23. maj 2021. Koncertstart: kl. 21:00 Dørene åbner kl. 20:00. Koncertinformation: Pris: kr. 275,00 incl. gebyr Medlemspris: kr.235,00 incl. gebyr. Medlemsbillet: Hvis du har købt medlemsbillet, så husk at medbringe dit medlemskort.
Koncerttype: Siddepladser. Garderobeforhold: Obligatorisk garderobe for jakker & tasker kr. 20,-. Yderligere information: Se

Læs mere Isam B

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 23. april 2021, kl. 21.
24
Apr
Anders Blichfeldt Solo
Rock/Pop

Anders Blichfeldt Solo

Der bliver grinet, sunget med og fældet en lille tåre blandt publikum, når Anders Blichfeldt optræder. Det ved enhver der har oplevet ham.
Sådan bliver også denne gang, for Anders elsker at underholde os og sætter altid sin egen person forrest, når det skal gå ud over nogen. Humoristisk, nærværende, og super musikalsk. Vi får de store Big Fat Snake hits, vi hører om mødet med Elvis' band, om Toppen af Poppen, om at være far til 4 og være gift i over 30 år, om stalkere, om livet på landevejen, og om at nå en alder hvor man pludselig er TV vært på TV2 Charlie, og stadig har mod på nye eventyr

Læs mere Anders Blichfeldt Solo

Kibæk Krydsfelt
Velhustedvej 12, Kibæk
Lørdag den 24. april 2021, kl. 20.
24
Apr
Hit med 80'erne - Udsolgt
Dansegulv

Hit med 80'erne - Udsolgt

Bare kom med dem! For der er så mange historier at fortælle fra de år for efterhånden ganske længe siden. Og, ikke mindst: Så mange fællessange, der skal synges.

Læs mere Hit med 80'erne - Udsolgt

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 24. april 2021, kl. 21.
25
Apr
Herning Korforening 80-års Jubilæum
Klassisk

Herning Korforening 80-års Jubilæum

Værker af Bach.
Herning Korforening får musikalsk assistance af Ensemble MidtVest, når de fejrer korets 80-års jubilæum med en festlig koncert for både kor og orkester.

Siden 1941 har Herning Korforening været et sted, hvor solid kormusik fremføres på entusiastisk og veløvet manér. Det fejres i samarbejde med et af regionens dygtigste og mest velspillende ensembler, Ensemble MidtVest

Læs mere Herning Korforening 80-års Jubilæum

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 25. april 2021, kl. 17.
27
Apr
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 27. april 2021, kl. 15.
27
Apr
Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021
Klassisk

Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021

Musikken på Vrangen!
Denne sæson drager Ensemble MidtVest på turné i Ungarn. En turné der både er interessant i et kulturpolitisk perspektiv, idet vi med vores mission kan præsentere den danske basisensemblemodel i udlandet samt vise, hvordan modellen er med til at sikre musik af allerhøjeste kunstneriske kvalitet. Samtidig begiver ensemblet sig bogstaveligt talt ud på ukendt farvand, "måler" det kulturelle klima i den østlige del af Europa, søger ny inspiration og åbner for nye mulige samarbejder.

Program:

Gustav Mahler
Klaverkvartet i a-mol

Carl Nielsen
Blæserkvintet, opus 43

Per Nørgård
"Spell", for klarinet, cello og klaver

Antonín Dvorák
Serenade i d-mol, opus 44, for nonet arr. af Franz Hertl

Læs mere Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tirsdag den 27. april 2021, kl. 16.
28
Apr
Dan Turéll + Halfdan E - Telefon til afdøde
Andet/Ukendt

Dan Turéll + Halfdan E - Telefon til afdøde

Efter 28 års ventetid kan du endelig komme til at opleve dine yndlingsnumre med Dan Turèll + Halfdan E LIVE. Det sker, når Halfdan E og band rammer de danske livescener med en af Danmarks bedste skuespillere, Mads Wille, som stemmen i front.
Tilbage i 1993 var det et unikt og meget populært projekt, som den legendariske digter Dan Turèll og den musikalske troldmand Halfdan E satte i gang. En ny og let tilgængelig blanding af musik og beatlyrik, som danskerne var hurtige til at tage til sig.

Samarbejdet var ikke til at komme udenom og resulterede i to prisbelønnede hitalbums. Næste naturlige skridt havde været at optræde på landets spillesteder også, hvis ikke det var for det triste faktum, at Dan Turèll døde få måneder efter debutpladen.

Nu er der imidlertid godt nyt til alle inkarnerede fans - det er blevet tid til at vække klassikere som 'Hyldest til Hverdagen', 'Sidste Tur Gennem Byen' og 'Jeg Skulle Have Været Taxachauffør' til live igen.

Halfdan E tog tilløb allerede sidste år med udgivelsen af det tredje album 'Telefon til afdøde', og i starten af 2021 tager han så på landevejen med et lille stjerneorkester, der mestrer hele bagkataloget.

I stedet for Dan Turèll selv har Halfdan E allieret sig med skuespiller Mads Wille (kendt fra bl.a. 'Badehotellet' og landets teaterscener), som specielt til lejligheden giver stemme til Turèlls udødelige digte. Musikalsk bliver Halfdan E desuden bakket op af Søren Siegumfeldt (saxofon) og Lars Terkelsen (electronics) - Siegumfeldt har bl.a. flere udgivelser bag sig med orkestret String Swing, og Terkelsen har en alsidig karriere bl.a. med sit eget electronica-act Trk-El-Son.

I 2021 vil du ikke gå glip af Dan Turèll + Halfdan E LIVE!

Læs mere Dan Turéll + Halfdan E - Telefon til afdøde

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 28. april 2021, kl. 20.
29
Apr
Generalforsamling Ensemblets Venner
Klassisk

Generalforsamling Ensemblets Venner

Arrangementet er for medlemmer af Ensemblets Venner.
17:00: Generalforsamling

18:00: Traktement

19:30: Koncert med Ensemble MidtVest i koncertsalen

Det gratis at deltage, men kræver tilmelding senest d. 26. april af hensyn til traktement

Læs mere Generalforsamling Ensemblets Venner

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 29. april 2021, kl. 17.
29
Apr
Kirkekoncert med Pernille Rosendahl
Rock/Pop

Kirkekoncert med Pernille Rosendahl

Pernille Rosendahl hylder tid & rum, når hun giver kirkekoncert i Herning Kirke. Omkranset af kirkerummet, kan du opleve Pernille Rosendahl til denne unikke koncert, hvor hun skærer helt ind til benet af sit musikalske univers.
"I mange år har jeg stået på de store scener rundt om i landet, men for tiden er det de intime steder, der interesserer mig mest. Og her er kirken perfekt. Vi føler alle en andægtighed når vi går ind i en kirke. Vi sænker, helt automatisk, stemmen i respekt for det fine rum. Her er tid til eftertænksomhed og ro. Tid til at lade tankerne fare. Og det er netop det afsæt jeg gerne vil have til mine koncerter. Jeg glæder mig utrolig meget til at spille nye og gamle sange, til at tage favntag med de historiske bygninger og sætte lyd til rummet over vores hovedet", siger Pernille Rosendahl

Læs mere Kirkekoncert med Pernille Rosendahl

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 29. april 2021, kl. 17 & 19.30.
29
Apr
Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021
Klassisk

Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021

Få en forsmag på tour-programmet.
Denne sæson drager Ensemble MidtVest på turné i Ungarn. En turné der både er interessant i et kulturpolitisk perspektiv, idet vi med vores mission kan præsentere den danske basisensemblemodel i udlandet samt vise, hvordan modellen er med til at sikre musik af allerhøjeste kunstneriske kvalitet. Samtidig begiver ensemblet sig bogstaveligt talt ud på ukendt farvand, "måler" det kulturelle klima i den østlige del af Europa, søger ny inspiration og åbner for nye mulige samarbejder.

Program:

Gustav Mahler
Klaverkvartet i a-mol

Carl Nielsen
Blæserkvintet, opus 43

Per Nørgård
"Spell", for klarinet, cello og klaver

Antonín Dvorák
Serenade i d-mol, opus 44, for nonet arr. af Franz Hertl

Læs mere Den Klassiske Serie #4: Forsmag på Tour 2021

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 29. april 2021, kl. 19.30.
29
Apr
Mekdes
Andet/Ukendt

Mekdes

Hun har slået sit navn fast med numre som 'In Favor of You' og 'Lonely', der er blevet spillet flittigt på P3 - sange som Mekdes selv har indspillet i hjemmet i Kolding.
Senest er Mekdes, som den første danske kunstner, inviteret med i Spotify Oyster, et program for særligt udvalgte, talentfulde skandinaviske artister, som får stillet streaming-gigantens lydstudie og tekniker i Stockholm til rådighed.

"Det var sygt fedt at optage i så mega-vildt et studie", udbryder Mekdes, som ellers altid har indspillet derhjemme. Men selvom produktionen var rykket fra soveværelset i Kolding til et fuldblods-studie i Stockholm, er 'Give You More' fuldkommen Mekdes.

"Jeg havde min egen bassist og trommeslager med hjemmefra, og jeg gav studieteknikeren mine instrukser. Det var fedt endelig at kunne lave det nummer, som jeg havde drømt om", tilføjer hun.

Mekdes afrunder et travlt efterår med en nominering som Årets Nye Live Navn til DMA d. 28 november og annoncerer samtidig en længere turne i det danske til april

Læs mere Mekdes

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 29. april 2021, kl. 20.
1
Maj
JOHN - Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen
Dansktop/underholdning

JOHN - Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen

Nu, mere end 40 år efter sin død, går John Mogensen atter live på scenen. Rasmus Bjerg drager på turné.
I rollen som dansktoppens ukronede konge i selskab med hans fantastiske 8-mands orkester. Showet hedder kort og godt "JOHN" og kombinerer live koncert, teater og et spektakulært visulet show, designet til at indhylle publikum i en folkelig og festlig stemning, hvor man skal anstrenge sig godt og grundigt for ikke at synge med

Læs mere JOHN - Rasmus Bjerg i en hyldest til John Mogensen

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 1. maj 2021, kl. 20.
4
Maj
Gospel kids - Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Gospel kids - Nøvling

Vi synger forskellige gospelsange både rytmiske og ballader. Koret er for alle børn fra 1. 6. klasse som kan lide at synge.

Læs mere Gospel kids - Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 4. maj 2021, kl. 15.
5
Maj
MidtVest Juniorkor
Andet/Ukendt

MidtVest Juniorkor

Juniorkoret består af ca. 50 piger i alderen 9-12 år. De vil synge sange, salmer, klassiske og rytmiske satser, som rammer stemningen i den lyse og skønne forårstid.

Læs mere MidtVest Juniorkor

Gullestrup Kirke og sognegård
Løvbakkevej 9, Gullestrup, Herning
Onsdag den 5. maj 2021, kl. 19.
6
Maj
Kalaha Feat. Hilal Kaya
Andet/Ukendt

Kalaha Feat. Hilal Kaya

D. 13. november udgav Kalaha singlen "Özgürüm Ben" (tyrkisk for "Jeg er fri"),.
hvor de på vokalsiden inddrager sangerinden Hilal Kaya. Nummeret er som titlen antyder en hyldest til frigørelse og retter sit roots-baserede musikalske fokus mod tyrkiske breddegrader. "Özgürüm Ben" er en forløber til Kalahas album Mystafa, som udkommer d. 5. februar 2021.
Det genreomskiftelige globalist-band Kalaha udsendte dette forår megahittet "Dans Det Op" sammen med Uffe Lorenzen. Nummeret havnede i rotation på P6 og gjorde Kalaha til et velkendt og aktuelt fænomen på den danske musikscene.

Kalaha er nysgerrige på hele verden og formår med deres moderne, elektroniske baggrund at skabe rootsmusik med et musikalsk og samfundsmæssigt relevant udtryk. De er nu klar med "Özgürüm Ben", et nummer der både finder rødder (deraf 'rootsmusik') i psykedelisk rock og funk fra 70'ernes Tyrkiet, samt indrager det armenske blæserinstrument Duduk, som kan høres i introen og mellemstykkerne.

Om musikken siger Jens B. Christiansen (aka Rumpistol):
"Jeg har længe haft et ønske om at have en sang i Kalaha-repertoiret, som omhandler flugt, da jeg synes, at emnet er sindssygt vigtigt og noget, som vi som selvudnævnt globalist-band bør kommentere på. Da hele verden så blev lukket ned i foråret, og min familie og jeg sad i hjemme-isolation, fik vi måske en snert af den klaustrofobiske oplevelse af at sidde på ubestemt tid på meget lidt plads i en flygtningelejr eller i et udrejsecenter. Affødt af denne følelse indspillede jeg en demo, som jeg sendte til Orhan Özgür, der før har hjulpet os med tekster på tyrkisk, og han tog så 'flugt'-temaet og gjorde det til en sang om at ville flygte fra et parforhold, man føler sig fanget i."

Kalaha har valgt at inddrage sangerinden Hilal Kaya, hvilket sætter det universelle budskab - ønsket om at flygte fra en ulykkelig livssitation - i et nyt og mere politisk lys. Igennem hende giver sangen nemlig stemme til kvinder verden over, der nærer ønske om at frigøre sig fra den kulturelle eller sociale magt, som de fastholdes af. Om nummeret udtaler Hilal Kaya:
"For mig handler sangen om, at man ikke tør sige eller gøre noget, fordi man frygter konsekvenserne. Man vil egentlig gerne flygte fra den situation, man befinder sig i, men føler sig kulturelt eller socialt presset til at blive. Det er en sang om at være fastlåst i ulykkelig kærlighed, men også i de daglige pligter og andre gøremål, man føler sig tvunget til at udføre. Den henvender sig meget til tyrkisk kultur og støtter de kvinder, der er undertrykte. Men den henvender sig også til andre kulturer, og til både kvinder og mænd, der gerne vil flygte, men ikke tør pga. tabuer eller socialt pres."

Som man kan høre på det instrumentale univers, har Kalaha længe været fascineret af mellemøstlige musiktraditioner, og generelt er deres lyttere ligeligt fordelt mellem Danmark og Tyrkiet. De har tidligere haft succes på tyrkiske radioer og blogs med singlerne "Cok Küstom" og "Eymen" (begge med Hilal Kaya på vokal), og sidstnævnte er desuden nomineret til en DMA Roots for Årets Danske Rootstrack.

Torsdag d. 12. november skal Kalaha optræde som afsluttende band ved DMA Jazz i Bremen Teater, hvor de giver live-premiere på "Özgürüm Ben", som officielt udkommer d. 13. november. Bandet har netop lagt sidste hånd på deres næste album Mystafa, som er på gaden d. 5. februar 2021

Læs mere Kalaha Feat. Hilal Kaya

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 6. maj 2021, kl. 20.
7
Maj
Annette Heick & Jesper Lundgaard
Klassisk

Annette Heick & Jesper Lundgaard

Med udgangspunkt i de store musicalhits fra ind og udland tager Annette Heick og Jesper Lundgaard publikum med på en rejse ud i musikken med noget af det bedste fra musicalens verden tilsat deres egne anekdoter og oplevelser.
De to har sammen og hver for sig medvirket i nogle af Danmarks flotteste musicalproduktioner gennem årene, og deres kærlighed til genren skinner tydeligt igennem i denne fortælling/koncert. De synger både sammen og hver for sig de kendteste sange fra hele musicalpaletten

Læs mere Annette Heick & Jesper Lundgaard

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 7. maj 2021, kl. 20.
7
Maj
Café efter Rytmisk
Andet/Ukendt

Café efter Rytmisk

Læs mere Café efter Rytmisk

Missonshuset Bethania
Torvet 9, Herning
Fredag den 7. maj 2021, kl. 21.30-23.