Viser 41-60 ud af 414 resultater

2
Feb
Rockklubben: c. v. jørgensen - venteliste
Foredrag

Rockklubben: c. v. jørgensen - venteliste

70 års Danmarkshistorie fortalt gennem C. V. Jørgensens sange.
I Rockklubben skydes 2022 i gang med 70 års Danmarkshistorie fortalt gennem C.V. Jørgensens sange. I sine sange har CV beskrevet de store omvæltninger, der har været de seneste 70 år: fra bondesamfund til videnssamfund, fra hippier til yuppier og fra solidaritet til selvrealisering. Alt sammen skrevet med sarkasme og kærlighed.
Gennem film, billeder, fortællinger og nye fortolkninger af sangene giver journalist, foredragsholder og guitarist Troels Witter og guitarist Mads Witter en medrivende tur gennem de seneste 70 års Danmarkshistorie og leverer eksempler på, hvorfor C.V. er den vigtigste sangskriver i dansk rock.

På ereolen kan du finde et par biografier om CV.
Niels Martinov skrev i 2007 "C. V. Jørgensen: en biografi om den danske rockpoet". Læs bogen her >>
René Wulff, som var trommeslager i C. V. Jørgensens "Det Ganske Lille Band" skrev i 2018 "Det Ganske Lille Band: Mine år med C. V. Jørgensen". Læs bogen her >>

Om Rockklubben
Holder du af rå rock, blid soul eller knitrende electronica, og har du lyst til at dele dine musikoplevelser med andre? Eller er du bare nysgerrig på forskellige slags musik inden for rockgenren? Så er Rockklubben lige noget for dig. Du behøver ikke at være mester i musikhistorie, du skal bare være nysgerrig og have lyst til at lytte og deltage i snakken.
Klubben mødes under hyggelige former 8 gange hen over vinteren på Biblioteket i Herning. Der vil hver gang være en oplægsholder, som vil guide klubben gennem aftenen og ofte vil det være klubbens egne medlemmer, som fortæller, viser filmklip og afspiller lydoptagelser.
Det er gratis at deltage, men du skal tilmelde dig klubben, da der er et begrænset antal pladser.

Der er desværre ingen ledige pladser i øjeblikket, men det er muligt at komme på venteliste.

Yderligere information: Dorte Grout, tlf. 21 99 59 46, bibdg@herning.dk

Læs mere Rockklubben: c. v. jørgensen - venteliste

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Onsdag den 2. februar 2022, kl. 19-20.45.
2
Feb
I støvet fra regnen
Skuespil

I støvet fra regnen

Ny dansk dramatik. Aldersgruppe: Fra 16 år. Varighed: 75 min uden pause.
Et drama om krigen der aldrig slutter.
Hvordan lever man videre efter at have været i krig og kan man overhovedet
vende tilbage til en hverdag, efter at have mærket krigens
rædsler?
To soldaterkammerater mødes på et værtshus til et spil billard. De har
ikke set hinanden i flere år, så hvorfor pludselig nu? Gamle traumer,
uforløste konflikter og rå vold hænger i luften. For selvom krigen er
slut, betyder det langt fra at de er færdige med at kæmpe. Eller at
gamle sår er helet.
Oplev Paw Henriksen og Martin Hestbæk i et anmelderrost og stadigt
aktuelt drama om krigens konsekvenser og de menneskeskæbner
der opstår i kølvandet på store politiske beslutninger

Medvirkende: Paw Henriksen, Martin Hestbæk

Scenograf: Laura Rasmussen
Lysdesigner: Sonja Lea
Lyddesigner: Weronika Andersen
Idé: Per Scheel-Krüger

Læs mere I støvet fra regnen

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Onsdag den 2. februar 2022, kl. 19.30.
2
Feb
Michael Schøt - Dæmonkrati
Show/stand up

Michael Schøt - Dæmonkrati

"Demokrati er ikke den bedste styreform. men det er den mindst ringe" skulle Winston Churchill angiveligt have sagt engang. Han havde tilsyneladende aldrig været til forældremøde på Østerbro.
Michael Schøt tager sin knivskarpe politiske satire og spiddende punchlines med ud på de danske landeveje, hvor han stiller spørgsmålet: Demokrati eller Dæmonkrati? I efteråret 2021 og foråret 2022 kan danskerne glæde sig til at grine af en verden, der normalt får os til at hive os selv i håret i afmagt, når komikeren bag det populære "Schøtministeriet" folder sig helt ud i sit nye standup show.

"Demokrati er ikke den bedste styreform.. men det er den mindst ringe" skulle Winston Churchill angiveligt have sagt engang. Han havde tilsyneladende aldrig været til forældremøde på Østerbro.

Vi kan stemme til folketingsvalget, svare på meningsmålinger, indstille borgerforslag, sende sms'er direkte ind på skærmen i tv og vælge hvem der skal vinde en Zulu Award eller Vild Med Dans - og vi kan vitterligt blæse vores holdninger ud til hele verden med Mark Zuckerbergs Facebook-megafon. Men det er tilsyneladende stadig helt umuligt at få Christiansborg til at lave grøn omstilling, eller lade være med at klippe børn i tissemanden, selvom 80% af befolkningen vil have det?

Vi har aldrig haft mere at skulle have sagt, og vi har aldrig haft mindre magt.

I det nye show DÆMONKRATI stiller Michael Schøt med barnlig naivitet og ivrig irritation skarpt på samfundet, vi alle går bedøvet rundt i, og alle de emner, der rør sig. Michael Schøt er en "fingeren på pulsen"-komiker med politisk satire som omdrejningspunkt. Han havde sin debut i 1999 og har siden været en af de mest produktive komikere på stand up-scenen. Han står blandt andet bag fire onemanshows, samt en lang række shows med kolleger på kryds og tværs - og ikke mindst hans ugentlige "NyUgesTale" på nettet i "Schøtministeriet".

Hvis du holder af hans video-taler hver uge i "Schøtministeriet", så vil du elske at se ham live, fri for slips og skrivebord, og hvor han ikke er omringet af kattevideoer og alenlange kommentarfelter. Giv din stemme til DÆMONKRATIet og oplev Michael Schøt live i en by nær dig i 2021 og 2022

Læs mere Michael Schøt - Dæmonkrati

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 2. februar 2022, kl. 20.
2
Feb
Mew
Andet/Ukendt

Mew

Onsdag 2. februar 2022 kl. 20.00. Mew og Danmarks Underholdningsorkester mødes i et unikt samarbejde, når det danske succesband og orkestret indtager MCH Herning Kongrescenter 2. februar 2022 og leverer en koncertoplevelse af de ganske sjældne.
Med kæmpehits som 'Water Slides', 'Satellites' og 'In a Better Place' på det imponerende cv, sin helt enestående evne til at bryde med normalen og skabe nye rum for store musikalske øjeblikke har Mew gennem et kvart århundrede opbygget en status som et af de mest banebrydende bands - og nu gør de det igen!

Når Mew, som består af trommeslager Silas Graae, bassist Johan Wohlert med sanger Jonas Bjerre i front, sammen med Danmarks Underholdningsorkester indtager Herning, har publikum en unik mulighed for at opleve rocktrioens store, symfoniske univers. Sammen vil de nemlig dykke ned i Mews perlerække af symfoniske kompositioner og tage musikken til helt nye højder.

Koncerten i 2022 holdes fem år efter bandets to udsolgte konceptkoncerter med Copenhagen Phil, ligesom den markerer 25-året for Mews debutalbum 'A Triumph For Man'.

Gå ikke glip af denne unikke koncertoplevelse, når Mew og Danmarks Underholdningsorkster lægger vejen forbi MCH Herning Kongrescenter i 2022 som en del af deres nye tour. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Mew

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Onsdag den 2. februar 2022, kl. 20.
3
Feb
ComKean Gamerlife
Show/stand up

ComKean Gamerlife

Kongressalen. ComKean præsenterer endnu et liveshow: Gamerlife! Gaming er YouTuberen ComKeans verden. En verden, som han dagligt deler med sine mere end 160.000 abonnenter!
Med mere end 160 millioner visninger på sine videoer er han en af de allerstørste danske YouTubere, nu er han tilbage med sit helt nyt liveshow: Gamerlife
Oplev ComKean igen i hele landet til foråret 2022, hvor han tager dig med ind i hans verden i en blanding af gaming god gammeldags sjov ballade på de skrå brædder. Det er en oplevelse for både børn voksne, men især for fans af ComKean hans videoer. Kom vær med til et brag af et liveshow sammen med ComKean i hans første soloshow!

Læs mere på mch.dk

Læs mere ComKean Gamerlife

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 3. februar 2022, kl. 17.01.
3
Feb
Grease - Torsdag 03-02-2022
Musical

Grease - Torsdag 03-02-2022

Læs mere Grease - Torsdag 03-02-2022

Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter
Skolevejen 6, Skarrild, Kibæk
Torsdag den 3. februar 2022, kl. 19.
3
Feb
Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert
Jazz

Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert

Torsdag 3. februar 2022 kl. 20.00. 'Alley Cat', 'Forelsket i København', den ikoniske musik til 'Matador', 'Olsen Banden' og en lang række andre film.
Alle danskere har nynnet med på musik af det folkekære musikgeni, pianisten og komponisten Bent Fabricius-Bjerre, der døde i sommeren 2020, og som har efterladt et markant aftryk på den danske kultur- og musikarv.

Sidste gang, den folkekære komponist selv besøgte MCH Herning Kongrescenter, var til et foredrag i 2009. Nu kan publikum opleve en storslået hyldest til Bent Fabricius-Bjerre og hans lange virke, når nære musikalske venner spiller de største af komponistens melodier og fortæller historier om ét af Danmarks største ikoner i MCH Herning Kongrescenter torsdag 3. februar 2022.

På scenen kan man opleve:
- Eddie Skoller - Bent Fabricius-Bjerres nære ven, som vil synge hans sange og fortælle historier om deres livslange venskab
- Trine Pallesen - Hun har turneret med Bent Fabricius-Bjerre siden 2009, og vil til koncerten synge hans sange og binde det hele sammen med historier fra deres mangeårige musikalske venskab
- Mathias Heise - Mundharpespiller, der betragtes som ét af de største danske jazz-talenter herhjemme. Spillede senest med Bent Fabricius-Bjerre og LiveStrings til de sidste offentlige koncerter nogensinde i både 2018 og 2019
- LiveStrings - Strygerkvartetten, der sammen med Bent Fabricius-Bjerre udgav det anmelderroste album 'Natsværmeri' (2018). Sammen spillede de en række udsolgte koncerter landet over i 2018 og 2019
- Nicolai Kornerup - Pianist, producer og komponist, som arbejdede med Bent Fabricius-Bjerre op til hans død med albummet 'Natsværmeri' og filmen 'Kollision'
- David Springborg - Guitarist fra orkestret 'De Græd' - det charmerende lille orkester, Bent Fabricius-Bjerre tog med på landevejen, da han i 90'erne for alvor tog flyglet under armen og begyndte at spille koncerter.

Sammen vil de åbne Bent Fabricius-Bjerres næsten uendelige bagkatalog, som har opnået status som folkeeje.

Se frem til en unik og rørende koncert, der vækker gamle minder og skaber nye, i MCH Herning Kongrescenter. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Bent Fabricius-Bjerre Hyldestkoncert

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 3. februar 2022, kl. 20.
3
Feb
Gregorian Grace Denmark 2022
Klassisk

Gregorian Grace Denmark 2022

Gregorian Grace Europa-Tour 2022 - Arte Chorale. Overvældende sang som fra en anden verden. Køb billet til koncerterne i Danmark nu! Med meget ynde, nærmest ærbødigt, fejrer det mesterlige ensemble, bestående af 9 medlemmer,.
Den gregorianske sang - en kristen sangtradition, der er blevet overleveret siden antikken. Koret, der
er klædt i enkle munkekåber, består af kendte korsangere musikere med mange års
koncerterfaring.

Publikum forføres af vidunderlige klange stemmer som, med mystiske spirituelle undertoner,
virker følelsesmæssigt overvældende. Repertoiret består af traditionel enstemmig kirkesang på latin,
som for eksempel Ave Maris Stella, Dies Irae, Veni Sancte Spiritus Miriam Matrem Virginem
Derudover fremføres gregoriansk fortolkede verdenshits fra vores tid, såsom Leonard Cohens
Hallelujah, Knockin' on Heaven's Door af Bob Dylan, Sound of Silence af Simon & Garfunkel Tears in Heaven
af Eric Clapton. Et par rent instrumentale stykker runder det spændende afvekslende
koncertprogram af.
Det sakrale kirkerum danner en flot ramme om koncerten understøtter malerisk de smukke
stemningsfulde musikstykker, der er arrangeret af komponisten Jedrzej Rochecki.
Koret Gregorian Grace byder på deres Europa-turne 2022 med Arte Chorale på en enestående
følelsesmæssig intensiv koroplevelse. Kom med på en gregoriansk tidsrejse fra antikken til nutiden
oplev en uforglemmelig aften.

Lad dig fortrylle af de smukke hjertegribende klange

Varighed: ca. 120 minutter inkl. 15 minutters pause

Læs mere Gregorian Grace Denmark 2022

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 3. februar 2022, kl. 20.
3
Feb
Maja og de sarte sjæle
Rock/Pop

Maja og de sarte sjæle

Bandet Maja og De Sarte Sjæle er umiddelbar pop og 80'er-poesi om forlist kærlighed med Maja Rudolphs smukke stemme som omdrejningspunkt.
De debuterede i april 2016 med albummet Maja og De Sarte Sjæle. Seneste nye udspil er singlen "Olsen Bandens Sidste Bedrifter", som er ude 8. oktober 2121. Det er første single fra bandet, der udkommer på producerteamets eget pladeselskab og sangen er inspireret af en brevkasse i et gammelt dameblad. Dilemmaet går ud på at have det hele; kæreste, karriere og faste rammer - men alligevel have lyst til at pakke en kuffert, bruge kassekreditten, flyve om på den anden side af jorden og danse rundt på en strand med masser af rødvin uden bekymringer!

Maja og De Sarte Sjæle blev dannet af vennerne, Timo Andersen, den introverte sangskriver, der sætter ord på de sange, Maja Rudolph lægger stemme til. De debuterede i april 2016 med albummet 'Maja og De Sarte Sjæle' og sangen "Uden Dig" blev et af de mest spillede numre i radioen. Albummet blev året efter nomineret til årets danske pop-udgivelse ved Gaffa prisen 2017. Et album med slidstærk visepop og radiator-poesi, som sætter ærlige ord på kærlighedens tomrum. Et ægte bud på jordnær og helhjertet dansk pop med en cool provinsattitude.

Deres sang, 'Lille turteldue', blev udvalgt af Politiken som en af årets bedste sange i 2016 og Politikens musikredaktør skrev bl.a.: "Når man kan slippe af sted med at synge om at »spise budding og se tegnefilm« i en popvise om forlist kærlighed og få ordet »turteldue« til at klinge i mol, kan man forvandle en popsang til en stille dans på gloser. (...) Maja og De Sarte Sjæle er uden for nummer på den danske popscene. Duoen har mere på hjerte end så mange andre popnavne i dag. Og evnerne til at formulere det. (...) Timo Andersen er den introverte sangskriver, der som en sønderjysk Cyrano de Bergerac sætter ord på de sange, Maja Rudolph lægger stemme til. Timo Andersen kan ikke selv synge, men det kan Maja Rudolph, der arbejder som nyuddannet lærer på sin gamle folkeskole i Rødekro."

Efter deres radiohit: "Uden dig" fra 2016 er de nu aktuelle med blandt andet sangene "Christoffer" og "Venter på dig", som har fået en større lyd og hurtigere tempo, og tager en tilbage til 1980'ernes sukkerfeber af pastelfarvede synths, fnuglette popmelodier og melankoliens sorte rande under øjnene. Bandet deltog også i Dansk Melodi Grandprix 2020 med "Den eneste goth i Vejle" og senest er "Billabong" kommet til i samarbejde med Christian Hjelm

Læs mere Maja og de sarte sjæle

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 3. februar 2022, kl. 20.
4
Feb
Mark Le Fevre
Show/stand up

Mark Le Fevre

Fredag 4. februar 2022 kl. 19.00. få grinet tilbage med mark le fÊvre nye show.
Nyd mange gode grin og finurlige pointer om livet, når komiker Mark le Fêvre besøger MCH Herning Kongrescenter 4. februar 2022 med sit nye onemanshow, 'HELDIG'.

Mark le Fêvre debuterede i 2019 med sit populære og anmelderroste onemanshow 'BØVL', som førte til nomineringen som 'Årets Komiker' til Zulu Comedy Galla i 2019. "Og mit kommende show bliver heller ikke så tosset endda," lyder det lovende fra komikeren, som mange nok kender fra TV2's seerhit 'Stormester', hvor han siden 2018 har været medvært sammen med Lasse Rimmer.

Omfavn livets bump
Hensigten med showet 'HELDIG' er "at få grinet tilbage, når der til tider ikke er skidemeget at grine af", fortæller komikeren om showet, der blandt andet sætter fokus på at få en chance til og omfavne de bump, livet giver på vejen, i stedet for altid at male fanden på væggen.

Mere om Mark - prisbelønnet standupper
Mark le Fêvre, som har en bachelor i engelsk og dramaturgi fra Aarhus Universitet, begyndte som 20-årig at lave comedy i sin studieby, hvor han brugte en stor del af sin tid på standupscenerne. I 2012 vandt han 'Danish Open i Stand-Up', og i 2013 blev han vært på morgenprogrammet 'Vågn Op' på radiostationen The Voice.

Hans folkelige gennembrud foregik på de sociale medier, hvor hans videoer blev meget populære. Det førte til en nominering til 'Årets Talent' ved ZULU Comedy Galla i 2016, og i 2017 vandt han prisen for 'Årets Webstar' ved ZULU Awards.

Idéen til det nye onemanshow, 'HELDIG', tog sit udspring i standup-debuten 'BØVL', hvor Mark le Fêvre arbejdede med moralen: "at det ikke kan betale sig at bekymre sig, da ens største frygt sjældent bliver til virkelighed".

Det bliver skarpt, underfundigt og sjovt. Og hvem kunne ikke godt bruge et godt grin - og måske følelsen af at være lidt heldig?

Selv siger komikeren: "Jeg glæder mig til at komme ud med mit nye show," som altså lægger vejen forbi Herning 4. februar 2022.

TID
Fredag 4. februar 2022 kl. 19.00

STED
MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37
7400 Herning

SPISNING
Se restauranter og cafeer i Herning her.

TELESLYNGE
Der er teleslynge i salene. Da ikke alle pladser kan dækkes af teleslyngen, opfordrer vi gæster med behov for teleslynge, til at kontakte MCH Billetsalg på 9926 9999 for hjælp til at finde pladser med gode teleslyngeforhold.

ADGANG TIL SALEN FOR KØRESTOLSBRUGERE OG GANGBESVÆREDE
Salen har mange trin samt pladser, der er svært tilgængelige for gangbesværede gæster eller gæster i kørestol. Hvis du som gæst er gangbesværet eller bruger kørestol/rollator, anbefaler vi derfor, at du kontakter MCH Billetsalg på tlf. 9926 9999 inden dit besøg hos os. Så hjælper vi med information om adgang til salen. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Mark Le Fevre

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 4. februar 2022, kl. 19.
4
Feb
Grease - Fredag 04-02-2022
Musical

Grease - Fredag 04-02-2022

Læs mere Grease - Fredag 04-02-2022

Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter
Skolevejen 6, Skarrild, Kibæk
Fredag den 4. februar 2022, kl. 19.
4
Feb
Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022
Motorsport

Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022

Dørene åbner kl 18.00. Varighed: ca. 4 timer. Se mere på oversigtstegningen for placering eller ring gerne +45 9926 99 99. Ønsker du at købe VIP billetter kontakt venligst ASP Event enten pr. email info@aspevent.dk eller pr. tel.
+45 53626711.

For 27. gang danner Herning rammen for Yamaha Supercross Freestyle show. Jyske Bank Boxen bliver fyldt til randen med 2-hjulet action, omdannes til en legeplads for vovehalse. Her bydes på hæsblæsende action, spænding, akrobatik vilde stunts på motorcykler i en festlig blanding, showet er plastret til med stjerner fra den allerøverste hylde af verdensberømte motorcross stjerner. Der garanteres tilfredsstillelse for enhver tilskuers kick efter sit årlige adrenalin chok.

Læs mere på mch.dk

Læs mere Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Fredag den 4. februar 2022, kl. 20.
5
Feb
Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022
Motorsport

Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022

Dørene åbner kl 17.00. Varighed: ca. 4 timer. Se mere på oversigtstegningen for placering eller ring gerne +45 9926 99 99. Ønsker du at købe VIP billetter kontakt venligst ASP Event enten pr. email info@aspevent.dk eller pr. tel.
+45 53626711.

For 27. gang danner Herning rammen for Yamaha Supercross Freestyle show. Jyske Bank Boxen bliver fyldt til randen med 2-hjulet action, omdannes til en legeplads for vovehalse. Her bydes på hæsblæsende action, spænding, akrobatik vilde stunts på motorcykler i en festlig blanding, showet er plastret til med stjerner fra den allerøverste hylde af verdensberømte motorcross stjerner. Der garanteres tilfredsstillelse for enhver tilskuers kick efter sit årlige adrenalin chok.

Læs mere på mch.dk

Læs mere Yamaha SuperCross & Freestyle Show 2022

Jyske Bank BOXEN
Kaj Zartowsvej 7, Herning
Lørdag den 5. februar 2022, kl. 19.
5
Feb
Heino Hansens første comedyshow
Show/stand up

Heino Hansens første comedyshow

Lørdag 5. februar 2022 kl. 19.00 og kl. 21.30. Den danske komiker Heino Hansen har de seneste år taget danskernes hjerter med storm - senest ved sin deltagelse i det populære tv-program Stormester.
I 2021 står Heino foran sit store folkelige gennembrud, når han indtager landets scener med sit første klassiske standup show nogensinde: "Heino Hansen's Første Comedy Show".

Du har med stor sandsynlighed set Heino Hansen på tv-skærmen, de sociale medier eller live i 2020 - den herlige komiker er nemlig blevet rasende populær blandt danskerne, blandt andet efter sin deltagelse i tv-programmet Stormester og via sine mange vittige indslag på sociale medier. I 2021 drager Heino på turné med sit første klassiske standup show nogensinde, der har den passende titel "Heino Hansen's Første Comedy Show". I showet vil Heino tage publikum med tilbage til den dag, hvor han for første gang opdagede, at han er sjov. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Heino Hansens første comedyshow

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lørdag den 5. februar 2022, kl. 19 & 21.30.
5
Feb
Grease - Lørdag 05-02-2022
Musical

Grease - Lørdag 05-02-2022

Dørene åbner klokken 18.00Spisning klokken 18.30Forestilling 19.30.

Læs mere Grease - Lørdag 05-02-2022

Skarrild-Karstoft Kultur- og Idrætscenter
Skolevejen 6, Skarrild, Kibæk
Lørdag den 5. februar 2022, kl. 19.30.
5
Feb
Pligten Kalder
Rock/Pop

Pligten Kalder

De har på landevejen hvert forår siden 2018, således også i 2020. Siden udgivelsen af "Længst muligt i eget hjem" er den småbizarre kvartet blevet meget sammenspillet.
Produceren, Søren Mikkelsen er blevet fast bassist - med en par afstikkere til pianoet - binder han bodegaens døde blomster sammen over på den stadigt og stædigt bestående brune swag, der består af Torbens orgel fra en svunden tid, Johans tordentårer og Peter Jessens blæste poesi.

Det er stadigvæk umuligt at komme med præcise spådomme om, hvad en aften med Pligten Kalder kan indebære, men der har dog været et stigende antal jazzpoetiske stunder, som dog aldrig er så lange, at de på nogen måde er i fare for at modtage offentlige støttekroner.

Siden 2019 har flere af Pligten Kalders optrædener også dannet ramme om oprettelsen af en række Pligten Kalder Ungdoms afdelinger. PKU er bl.a oprettet for at skabe et alternativ til håndboldhallerne i Jylland. Orkestret ser frem til stiftelsen af flere nye PKU-afdelinger i de byer, der er nye i forårets turplan.

Musikalsk er der også kommet nyheder på sætlisten, sådan at de trofaste også har lidt at undre sig over. Der er dog ingen fare for, at Pligten Kalder er på faretruende vildspor mod dansabel optimisme.

Pligten Kalder er stadig forundrede over ikke at være døde, som det så smukt formuleres i "Hvorfor Er Jeg Ikke Død?" fra 2007, en niche-neoklassiker, der sammen med et par andre gamle kendinge her kan (gen-)høres live. Her bliver det tydeligt for enhver, at de er ualmindeligt spillevende og velspillende. Nedturens naturister befinder sig bedst i samspil med det lige så (med-) levende publikum

Læs mere Pligten Kalder

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 5. februar 2022, kl. 21.
6
Feb
Andrew Lloyd Webber Gala
Musical

Andrew Lloyd Webber Gala

Søndag 6. februar 2022 kl. 20.00.
Oplev uddrag af flere af Andrew Lloyd Webbers mesterværker såsom "The Phantom of the Opera", "Cats", "Jesus Christ Superstar", "Evita", "Sunset Boulevard", "Starlight Express", "Aspects of Love", "Love Never Dies", "Song and Dance" og "Requiem".

En række internationalt anderkendte solister med ekstraordinære stemmer samt et syngende og dansende ensemble tager publikum med på en følelsesladet rutsjebanetur: Kærlighed, forførelse, romance, humor, vrede, grådighed, mod, håb og inspiration. Webbers arbejde er fyldt med et overflødighedshorn af menneskelige følelser, og hans musik har rørt ved publikums hjerter over hele verden.

The Andrew Lloyd Webber Musical Galla samler alle disse følelser i ét show. Webbers brilliante musik fortolkes live af et stort og imponerende orkester. Publikum tages på en musicalrejse fyldt med velkendte toner, farverige kostumer og formidabelt lysshow. En fornøjelse for såvel ører som øjne.

"Vi havde fornøjelsen af solister med ekstraordinære stemmer samt et velsyngende og dansende ensemble. Specielt de tre kvindelige solister imponerede. De kunne om nogen brage igennem og synge med en klarhed og tydelighed, man skal lede længe efter. Det fik vi bl.a at høre i den følelsesladede "I Don't Know How to Love Him" fra Jesus Christ Superstar og Evitas "Don't cry for me Argentina"".

"Aftenens vært Tyrone Chambers II går ikke i glemmebogen. Han styrede aftenen på charmerende vis, og tenoren brillerede også i sangene".

"Et show med med farverige kostumer, flot lysshow, gode koreografier og med flere imponerende sangpræstationer. Andrew Lloyd Webbers sange blev æret og er 4 stjerner værd.". Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Andrew Lloyd Webber Gala

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 6. februar 2022, kl. 20.
8
Feb
Banko
Banko

Banko

Så er der igen Banko i Holtbjerg Aktivitetshus for pensionister - tag din nabo med.

Læs mere Banko

Holtbjerg Aktivitetshus
Valdemarsvej 347, Herning
Tirsdag den 8. februar 2022, kl. 13.30-15.30.
8
Feb
Ingen gospel Kids og Mini Kids -Nøvling
Gospel/Kor/Fællessang

Ingen gospel Kids og Mini Kids -Nøvling

I Kids og Minikids får du mulighed for at: prøve 2 stemmig sang synge i mikrofon optræde for andre lærer nye sange.
Hvad betyder "Gospel" De sange vi synger handler om kristendommens gode budskab (gospel) men man skal ikke være kristen for at være med. Minikids - en forsmag på Kids Minikids møder ind sammen med Kids hver anden tirsdag 15:00, så øver vi sammen i 30 min, tager en kort forfriskningspause sammen og så siger Mini-kids tak for i dag 15:45. I minikids synger vi enkle sange som vi hurtigt kan lære teksten udenad til, og så øver vi os på at bevæge os til musikken

Læs mere Ingen gospel Kids og Mini Kids -Nøvling

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Tirsdag den 8. februar 2022, kl. 15.
8
Feb
Fremtidens natur (via livestream fra Aarhus Universitet)
Foredrag

Fremtidens natur (via livestream fra Aarhus Universitet)

Jorden er en levende planet fyldt med mange forskellige livsformer. Men Jordens store befolkning presser nu naturen. Hør hvordan mennesket påvirker Jordens biodiversitet og om konsekvenserne for fremtidens levende natur. Hvilke løsninger skal vi satse på?
Jorden er en levende planet - fyldt med mange forskellige livsformer. Men dens varierede og rige biodiversitet er nu under pres. Vi hører dagligt om biodiversitetskrise, klimakrise og kollaps i bestanden af insekter. Ja, sågar bliver ordet 'masseuddøen' ofte bragt i spil. Som reaktion på alle kriserne er der nu en stigende interesse for bæredygtighed.

Professor i økologi Jens-Christian Svenning er centerleder for et stort internationalt forskningscenter med titlen 'Center for Biodiversitetsdynamik i en verden under forandring '. I foredraget vil du få et overblik over hvilke faktorer der bestemmer om der er høj eller lav biodiversitet i verden - og med eksempler fra Danmark. Hvilken rolle spiller klimaet - og hvilken rolle spiller mennesket?

Hør også om baggrunden for biodiversitetskrisen - hvor stærk den er, og hvad der styrer den. Hvordan står det til med de tropiske skove og savanner? Og hvad med den danske natur - og hvilken rolle spiller de fremmede arter som mårhund og vaskebjørn - og hvad er rewilding?

Du kommer også til at høre om koblingen mellem biodiversitetskrisen og klimakrisen - og hvordan biodiversiteten formentlig udvikler sig i fremtiden.

Endelig vil du høre hvad vi som samfund og som individer kan gøre for at sikre en rig biodiversitet for de kommende generationer.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som arrangeres af Aarhus Universitet og udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.
Hvis du vil modtage bonusmateriale og tippes om kommende foredrag, så følg foredragenes nyhedsbrev eller sociale medier.

Læs mere Fremtidens natur (via livestream fra Aarhus Universitet)

Trehøje Museum
Søndermarksvej 2, Ørnhøj
Tirsdag den 8. februar 2022, kl. 19-21.