Viser 61-80 ud af 585 resultater

26
Sep
Tigerhajer 2½ - 4 år
Andet motionstilbud

Tigerhajer 2½ - 4 år

Underviser: Christina Witt Jensen. Formålet med undervisningen er at give barnet tryghed ved vand. Vi leger sørøvere, holder børnediskotek ogmaskintema. Vipuster bobler fra både næse og mund. Vi synger oglegerandre sjove lege.
Holdet er målrettet det aktive barn, der kræver udfordringer og aktiviteter. Far eller mor er med i vandet. Husk, det er en forælder, der skal tilmeldes. Fra den 31. marts 2018 skalbarnet benytte både badeble og en badebuks i vandkulturhuset. Badebuksen fås i str. 0-3 årkoster 75 kr. og kan købes ved billetskranken. Hold 321658t

Læs mere Tigerhajer 2½ - 4 år

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Onsdag den 4. august til onsdag den 6. oktober 2021, 10 kursusdage kl. 16.
26
Sep
Krokodillesvømning 1 - 2½ år
Andet motionstilbud

Krokodillesvømning 1 - 2½ år

Underviser: Christina Witt Jensen. Dette hold for de lidt større børn. Kom ca. 20 min. før holdet starter, så der er god tid til omklædning. Der trænes 30 min. i varmtvands bassin. Hvorfor gå til Krokodillesvømning?
Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde. Det, at barnet kan bevæge sig frit giver et helt specielt forhold mellem jer og barnet. Det tillidsforhold, I skaber, er helt unikt. Bevægelsei vand er udviklende for barnets motorik. Det er vigtigt, at børn bliver i stand til, at redde sig selv. Et barn, der har lært vandet at kende fra lille, vil have en klar fordel. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan være forskellen mellem at overleveeller drukne, indtil der kommer hjælp. Bemærk, det er den voksne, der skal tilmeldes. Fra den 31. marts 2018 skalbarnet benytte både badeble og en badebuks i Vandkulturhuset. Badebukser fås i str. 0-3 årkoster 75 kr. og kan købes ved billetskranken. Hold 321658u

Læs mere Krokodillesvømning 1 - 2½ år

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Onsdag den 4. august til onsdag den 6. oktober 2021, 10 kursusdage kl. 16.30.
7
Okt
Torsdags Træf i Sunds
Foredrag

Torsdags Træf i Sunds

Mød Marianne Laursen fra "Mary's Vin & Bøf".
Kan man dyrke vin i Danmark? JA, og vi har endda vores egen lokale vingård lige nord for Simmelkær.
Hos "Marys Vin & Bøf" producerer de både vin og produkter af hjortekød, som de sælger i egen butik.

Steen og Marianne Laursen købte de første dyr til deres hjortefarm i 2013. I dag har de 9 hektar med krondyr. I 2016 begyndte etableringen af vingården, som i dag består af 2400 vinstokke. De fremstiller selv deres egen vin, og kødet fra dyrene bliver til pølser, bøffer og meget mere.

Kom og hør om etableringen, driften og hverdagen på det lille sted i naturskønne omgivelser.

Alle er velkomne. Vi byder på hyggeligt selskab og kaffe/te med lidt lækkert til.

Der åbnes for tilmelding torsdag den 23. september kl. 9.00.
Meld dig til hos personalet i den betjente tid, tlf.: 96 28 88 66, eller skriv dig på listen, der ligger fremme på biblioteket i hele åbningstiden, så længe der er pladser.

Torsdags Træf arrangeres i samarbejde med borgere fra Sunds og byder på uforpligtende samvær krydret med vidt forskellige, inspirerende aktiviteter.

Det er gratis - og altid første torsdag i hver måned.

Læs mere Torsdags Træf i Sunds

Biblioteket i Sunds
Sunds Hovedgade 50, Sunds
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 14.
7
Okt
Fyraftensfællesskab
Foredrag

Fyraftensfællesskab

Refleksion v. sognepræst Rune Hoff Lauridsen »Førhen var det danske samfund primært et landbrugssamfund. Her erfarede man hvor vigtig høsten var for at man kunne opretholde livet i familien.
Men i de senere år, har vores samfund ændret sig og mange opfatter det nu som en selvfølge, at det mad man har behov for bare kan købes hos købmanden. Men alt dette mad kommer et sted fra og det er ikke kun ved menneskers fortjeneste at det står på hylderne. Det vil eftermiddagens refleksion - krydret med nogle af høstens salmer og sange - handle om.«

Læs mere Fyraftensfællesskab

Haderup Kirke
Kirkevej 2, Haderup
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 17-18.
7
Okt
Pernille Rosendahl - Koncert
Foredrag

Pernille Rosendahl - Koncert

V/.
Pernille Rosendahl hylder tid & rum,

når hun giver kirkekoncert i Herning Kirke. Omkranset af kirkerummet, kan du opleve Pernille Rosendahl til denne unikke koncert, hvor hun skærer helt ind til benet af sit musikalske univers.

"I mange år har jeg stået på de store scener rundt om i landet, men for tiden er det de intime steder, der interesserer mig mest. Og her er kirken perfekt.

Vi føler alle en andægtighed når vi går ind i en kirke. Vi sænker, helt automatisk, stemmen i respekt for det fine rum. Her er tid til eftertænksomhed og ro. Tid til at lade tankerne fare.

Og det er netop det afsæt jeg gerne vil have til mine koncerter.

Jeg glæder mig utrolig meget til at spille nye og gamle sange, til at tage favntag med de historiske bygninger og sætte lyd til rummet over vores hovedet", siger Pernille Rosendahl

Læs mere Pernille Rosendahl - Koncert

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 17-18.30.
7
Okt
Junior Rescue II
Andet motionstilbud

Junior Rescue II

Junior Rescue er for 10-14 årige vandhunde, som gerne vil give den en ekstra skalle, enten som ekstra træning sammen med et andet svømmehold , eller som selvstændig træning.
Du skal være uafhængig af hjælpemidler, samt være forberedt på, at vi træner livredningfærdigheder, herunder dyk og bjærgning. Du kan snuse til indholdet her:

Arrangeret af Snejbjerg SG&I

Læs mere Junior Rescue II

Snejbjerg Svømmehal
Skolesvinget 3, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 18.30-19.15.
7
Okt
Gurli Octavia + Rigmor
Rock/Pop

Gurli Octavia + Rigmor

To, forskellige, men ligesindede artister tager i februar rundt i Danmark og inviterer indenfor til en varm og hyggelig aften. Gurli Octavia og Rigmor synger på henholdsvis engelsk og dansk, men de har begge rødder i Aarhus og har fødderne solidt plantet.
GURLI OCTAVIA er efterhånden en erfaren kunstner. Hun har tidligere udgivet tre EP'er, hvoraf den første, 'Philophobia', udkom i 2017. Her finder man blandt andet sangen 'Winter Arrived', som især var med til at skabe et navn og en fanbase for Gurli Octavias akustiske, guitarbårede musikunivers. Siden kom 'Lunacy', også i 2017, og derefter 'Metanoia' i 2019. Begge med samme inderlige, akustiske og organiske lyd. Gurli Octavia er desuden en velbevandret live-artist, og hun har blandt andet spillet på Roskilde Festival i 2018 samt adskillige shows rundt omkring i Danmark med hendes band.

På det sidste er noget ny dog under opsejling for Gurli Octavia. Det startede med singlen 'Drinks', som blev udgivet d. 13. marts, og blev udbygget med 'We Leave The Night Young' fra d. 11. september. Begge singler der er blevet taget rigtig godt imod og som leder lytteren hen til albummet og nye ting.
Det nye album er ude i starten 2021 og omfatter flere ting, men kan beskrives med et enkelt ord: Frigørelse. Frigørelse både i valget af sange på albummet og i produktionen af sangene, men mest af alt en frigørelse fra andre folks holdninger i forhold til Gurli Octavia som person og som kunstner og vigtigheden i at vælge selv.

En idé om at sætte musik til tekster af Michael Strunge blev startskuddet til bandet RIGMOR's vision om at give ordene vinger. Inspirationen fra Strunge gav en tyngde og melankoli i bandets egne tekster, der emmer af ærlighed og inderlighed. En drøm om at kunne figurere som talerør for en generation, der er blevet tabt på gulvet, får jorden til at brænde underfødderne og musikken til at stikke af.

Rigmor udgav i august 2019 debutsinglen "Træ", der blandt andet fik airplay på P6. Senere i august måned spillede de på Uhørt Festival på Vesterbro, hvor musikbloggen Undertoner udråbte dem til Årets Koncert. 6. marts 2020 udkom debut EP'en Rebel - EP'en der samler de foregående singler - og I 2021 forventes debutalbummet.

Rigmor befinder sig i et spændingsfelt mellem det blide og det støjende. Musikken har adopteret Strunges maniodepressive sind, og deres insisterende sceneoptræden vil efterlade dig i en potpourri af nervøs og chokeret forløsning.

Den unge århusianske gruppe har spillet sammen siden marts 2018 og består af Sarah Wichmann, Oliver Stewart, Victor Sousa og Lasse Lykke

Læs mere Gurli Octavia + Rigmor

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.
7
Okt
Musikbanko
Banko

Musikbanko

Banko på en sjov og anderledes måde. Præmierne er numre sunget af en solist. Vi starter ud med Claus Lindeberg fra Duo'en Clausogmorten.dk og En god halv time. Ekstra plader kan tilkøbes.

Læs mere Musikbanko

Huset No7
Nørregade 7A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.
7
Okt
25.min. musik og Hedeageraften
Andet/Ukendt

25.min. musik og Hedeageraften

Læs mere 25.min. musik og Hedeageraften

Hedeagerkirken
Gl. Kirkevej 33, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19-21.30.
7
Okt
Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen
Klassisk

Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen

Første koncertrække i serien "Den klassiske serie". Oplev en række klassiske perler, når Beethovens septet ledsages af Nielsens "Serenata in Vano" og et mindre kendt, men lige så skønt værk af franskmanden Taffanel, som raffineret optakt til koncerten.

Læs mere Den klassiske serie #1: Beethoven og Nielsen

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Bitten og Aage Damgaards Plads 2, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30.
7
Okt
Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus
Foredrag

Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus

Anja Ringgren Lovén valgte at gå 100% efter sine drømme, hvor hun fulgte sit hjerte og satsede alt for én enkelt sag: udsatte heksebørn i Afrika.
Anjas arbejde blev kendt i 2016, da et billede fra en af hendes redningsaktioner af heksebørn i Nigeria gik viralt. På billedet sidder Anja på hug foran en lille nøgen og udsultet dreng, som hun giver vand med sin vandflaske. Anja tog efterfølgende drengen med til sit børnecenter i Nigeria, hvor han mirakuløst overlevede. Hun gav ham navnet Hope, og redningsaktionen blev en vigtig katalysator i Anjas kamp for at fortælle resten af verden om heksebørn og den overtro, der hersker i Nigeria. Når Anja gæster Sinding forsamlingshus vil hun give et indblik i overtroen i Nigeria, hendes liv på børnehjemmet og om at træffe valg, der er baseret på følelserne i hjertet. Fri entré, kaffe og kage 25,- kr

Læs mere Afrikas heksebørn - Foredrag i Sinding Forsamlingshus

Sinding Forsamlinghus
Skoletoften 10, Sinding, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30-20.30.
7
Okt
FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl
Andet/Ukendt

FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl

Læs mere FOF-Kirkekoncert 2 m. Pernille Rosendahl

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30-21.
7
Okt
Livreddertræning
Andet motionstilbud

Livreddertræning

Har du lyst til at prøve kræfter med livredning? Så har vi tilbuddet til dig!
I vores livreddertræning træne vi primært mod, at kunne aflægge en bassinlivredderprøve, men her også plads til dig, som gerne bare vil prøve kræfter med livredning, eller måske træne nogle konkurrence discipliner indenfor livredningen.

Vore instruktører står klar til at tage godt i mod dig, og klæde dig godt på, hvad enten dit mål er at aflægge prøve, eller blot skubbe nogle grænser indenfor livredning.

Arrangeret af Snejbjerg SG&I

Læs mere Livreddertræning

Snejbjerg Svømmehal
Skolesvinget 3, Herning
Torsdag den 7. oktober 2021, kl. 19.30-21.
26
Sep
Far i Form
Andet motionstilbud

Far i Form

Vil du gerne i form? Og er det der med at være strandklar en mindre prioritet, end du gerne ville det skulle være? Trænger du til en super effektiv og ikke så tidskrævende træning? Her har du DIN mulighed for at træne kort og hårdt hos Kasper Lauridsen.
Vi træner forskellige former for motion. Jeg henter inspiration fra styrketræning, fitness og interval træning. Det bliver ikke kedeligt! Men jeg lover det bliver effektivt så netop din form ændres til det bedre. Tag dine kammerater med, så de også har chancen for at komme i form. Hold 321681k

Læs mere Far i Form

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Tirsdag den 17. august til torsdag den 7. oktober 2021, 16 kursusdage kl. 16.45.
26
Sep
Skånetræning i varmt vand
Andet motionstilbud

Skånetræning i varmt vand

Underviser: Kasper Lauridsen. Motion for dig med kroniskesmerter i bevægeapparatet - f.eks. gigt, osteoporose, diskusprolapseller fibromyalgi. Derlægges vægt på, at alle kan være med, og der bliver taget hensyn hertil.
Der vil altid være plads til lidt sjov og et godt grin. Holdstørrelsen er begrænset til max. 7 deltagere, så vi er sikre på, at der er tid til at give hver enkelt deltager individuel vejledning og respons. Af hensyn til korrekt beregning af offentligt tilskud til undervisningen vil du ved kursusstart blive bedt om at underskrive en tro- og loveerklæring på, at du har særlige vanskeligheder i forhold til det stof, der undervises i. Hold 321681i

Læs mere Skånetræning i varmt vand

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Torsdag den 5. august til torsdag den 7. oktober 2021, 10 kursusdage kl. 18.
26
Sep
Skånetræning i Varmt vand
Andet motionstilbud

Skånetræning i Varmt vand

Underviser: Kasper Lauridsen. Motion for dig med kroniskesmerter i bevægeapparatet - f.eks. gigt, osteoporose, diskusprolapseller fibromyalgi. Derlægges vægt på, at alle kan være med, og der bliver taget hensyn hertil.
Der vil altid være plads til lidt sjov og et godt grin. Holdstørrelsen er begrænset til max. 7 deltagere, så vi er sikre på, at der er tid til at give hver enkelt deltager individuel vejledning og respons. Af hensyn til korrekt beregning af offentligt tilskud til undervisningen vil du ved kursusstart blive bedt om at underskrive en tro- og loveerklæring på, at du har særlige vanskeligheder i forhold til det stof, der undervises i. Hold 321681j

Læs mere Skånetræning i Varmt vand

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Torsdag den 5. august til torsdag den 7. oktober 2021, 10 kursusdage kl. 18.45.
8
Okt
De små synger med de grå
Andet/Ukendt

De små synger med de grå

De små i Feldborg synger med de grå. Tante Andante leder sang og musik når ældre i Feldborg og Haderup sogne inviteres til at synge sammen med børn fra institutionen i Feldborg.

Læs mere De små synger med de grå

Feldborg Kirke
Bredgade 41, Haderup
Fredag den 8. oktober 2021, kl. 09-10.
8
Okt
Family rescue
Andet motionstilbud

Family rescue

Dette hold er som plask og leg, suppleret med alderssvarende legende livrednings elementer. På holdet er det tilladt at have forældre med i vandet.
Der arbejdes med vandtilvænning, samt forskellige øvelser, der stimulerer barnet, både i forhold til den senere svømmeundervisning, men også barnets generelle udvikling stimuleres. Forskellen på dette hold og alm. plask og leg er at svømmeundervisningen og aktiviteterne har livredning for børn som en rød tråd. Med andre ord lære børnene at svømme samtidig med at de lære at redde sig selv og andre.

Det er altså ikke et krav at kunne svømme for at gå på holdet, men en stor fordel, hvis de på forhånd er vilde med vand.

Arrangeret af Snejbjerg SG&I

Læs mere Family rescue

Snejbjerg Svømmehal
Skolesvinget 3, Herning
Fredag den 8. oktober 2021, kl. 16.30-17.15.
7
Okt
Lego wear Lagersalg
Shopping

Lego wear Lagersalg

Læs mere Lego wear Lagersalg

Lego Wear Lagersalg
Rønnevej 7, Herning
Torsdag den 7. og fredag den 8. oktober 2021
26
Sep
Babysvømning 2 - 12 mdr
Andet motionstilbud

Babysvømning 2 - 12 mdr

Underviser: Pernille Kjellstrøm. Babysvømning er trygge hold med ro og nærvær. Hvorfor gå til babysvømning? Først og fremmest for at nyde jeres barn på en anden og dejlig måde.
Det, at barnet kan bevæge sig frit, giver et helt specielt forhold mellemdig og barnet. Det tillidsforhold, I skaber igennem babysvømning, er helt unikt. Bevægelsei vand er udviklende for barnets motorik.Et barn, der har lært vandet at kende fra spæd, vil have en klar fordel, hvis det skulle falde i vandet. Det bliver mindre panikslagent og vil automatisk benytte sig af de tillærte reflekser, hvilket kan gøre forskellen mellem at overleve,indtil der kommer hjælp, eller drukne. Der trænes 30 min. i varmtvandsbassin. En baby kan starte fra omkring2 mdr.,lægt navle og min. vægt på 4 kg. Kom ca. 20 min. før holdet starter, så der er god tid til omklædning.Medbring et ekstra håndklæde og evt. en sut.Tag barnet medi autostol eller voksipose til bassinet, hvor der er puslepladser. Bemærk, at det er den voksne, der skal tilmeldes. Fra den 31. marts 2018 skalbaby benytte både en badeble ogen badebuks i Vandkulturhuset. Badebukser kan købe i billetskranken. Defås i str. 0-3 år og koster 75 kr. Hold 321280bx

Læs mere Babysvømning 2 - 12 mdr

DGI Huset Herning
Kousgaards Plads 3, Herning
Fredag den 6. august til fredag den 8. oktober 2021, 10 kursusdage kl. 10.30.