Event Information

Lørdag den 23. september 2023 , kl. 12.

Fermaten, Smallegade 4

(Entré: 125 kr + evt. gebyr)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Frokostjazz med Kristian Marius Andersen

Bon Jovi Jam

Lørdag den 23. september kan du få en helt særlig oplevelse på Fermaten: Den lokale tangenttroldmand Kristian Marius Andersen spiller Hammond orgel i et møde med Danmarks førende jazzvokalist og alt-saxofonist, Mads Mathias, og komponisten, sangskriveren.

Og Københavns vildeste trommeslager, Emil de Waal. Hvad vil de spille? Jazz! Kristian Marius Andersen har været fast akkompagnatør for Herning Kirkes Drengekor siden han kom til Danmark i 2005. Kristian er opvokset i England og uddannet fra Royal Nothern College of Music i Manchester. I 2005 flyttede han til Danmark og videreuddannede sig ved Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus, hvor han debuterede fra solistklassen i 2012. "En af sin generations mest markante orgelspillere" skrev en anmelder om Kristian efter debutkoncerten. Kristian Marius Andersen har en omfattende karriere både som orgelsolist og som jazzmusiker på Hammond-orgel. Uanset instrumentet bliver Kristian hyldet for sin store musikalitet, sit gnistrende tekniske overskud og ikke mindst som en gudbenådet improvisator Kristian og hans usædvanlige talent er portrætteret i dokumentaren Tangentspilleren, som fuldt fortjent blev den mest sete danske dokumentarfilm i 2013. Emil de Waals professionelle liv som musiker begyndte, da han i 1987 var med til at stifte "Bagdad Dagblad". Siden da har han spillet trommer med stort set alt og alle i Danmark, lige fra undergrund over jazz og rock til sommetider mere stuerene genrer i diverse tv-husorkestre. Man kender ham blandt andet fra bandet Kalaha, som tidligere har gæstet Fermaten og MOORJAZZ Festival. Mads Mathias slog igennem med soloalbummet Free Falling i 2012, og har siden modtaget adskillige priser og turneret i det meste af verden. Med inspiration fra fortidens og nutidens store jazzvokalister som Nat King Cole, Frank Sinatra og Harry Connick Jr, og med dyb respekt for crooner-traditionen, skaber han sin egen lyd og fører vokaljazzen ind i nutiden