Event Information

Fredag den 16. februar 2024 , kl. 19.30-21.40.

MCH Herning Kongrescenter, Østergade 37

Ukendt

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Niels Hausgaard Åh, boomer

Bon Jovi Jam

Fredag 16. februar 2024 kl. 19.30. Han får os til at grine af os selv. Derfor elsker vi ham. Nu kan du og dine venner igen opleve den folkekære entertainer fra Vendsyssel, Niels Hausgaard i Herning.

Det sker 15. og 16. februar 2024 i MCH Herning Kongrescenter, hvor han optræder med sit nye show, 'Åh, boomer'.

Den 79-årige Hausgaard tilhører nemlig de såkaldt 'store årgange' fra babyboomet efter 2. Verdenskrig, og det er han faktisk stolt af. Derfor kalder han sin 2024-turné 'Åh, boomer'.

Vi har gjort det godt. Det var os, der fik charterflyene på vingerne. Det er mange tilbøjelige til at glemme. De unge kunne lære meget af boomerne, men de gider ikke, lyder det fra Niels Hausgaard.

Han har et og andet at bidrage med, og det har han efterhånden gjort i en lang årrække, til stor fornøjelse for tusindvis af danskere, som strømmer til hans shows.

Troubadour med noget på hjerte
Den lune vendelbo med de menneskekloge og samfundssatiriske historier bragede i 1974 igennem æteren med sangen 'Først en halv time på den ene side, så en halv time på den anden', sunget på vendelbomål, og siden har han beriget danskerne med mange viser på sin elskede dialekt. Hans første LP, 'Et portræt', udkom i 1974.

I mere end 50 år er den publikumspopulære troubadour, entertainer, sanger og skuespiller, som desuden er hesteavler, trådt frem på scener landet over med sin guitar og har moret danskerne med finurlige anekdoter, skæve betragtninger, spiddende samfundssatire, lune kommentarer til tidsånden, verdens gang og danskernes levevis, ofte tilsat slet skjult ironi, samt ikke mindst sine egne sange

Han har gennem årene udgivet en lang række populære albums med egne sange, ligesom han har optrådte med mange danske kunstnere. Udover sine egne shows har han medvirket i adskillige revyer, film og tv-serier, heriblandt 'Klovn', 'Nana' og 'Minkavlerne'. Senest har danskerne kunnet nyde hans rolige, lune fortællestemme i dokumentarserien 'Balladen om kolonihaven'.

Niels Hausgaard er talrige gange blevet belønnet med fine priser for sit virke, heriblandt Modersmåls-Prisen (1997), Otto Gelsted-prisen (2006), højskolekulturprisen Den Gyldne Grundtvig (2012) og Polka Verner Legatet (2022), som gives til 'personer, som har gjort en særlig indsats i musik- eller underholdningslivet'. I 2006 blev hans album 'Flyv så' nomineret til 'Årets danske album' ved Danish Music Awards Folk, hvor han modtog prisen som 'Årets danske sangskriver'. Men også humoren ligger ham særligt på hjerte.

Det er sund motion for sindet at grine, har Niels Hausgaard udtalt i et interview

Det bliver der nu rig lejlighed til i MCH Herning Kongrescenter 15. og 16. februar 2024. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26