Event Information

Fredag den 15. september 2023 til søndag den 14. januar 2024 , I museets åbningstid tirsdag til søndag, kl. 11-16.

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland, Vestergade 20

(Entré: Entré til museet (Voksen 75 kr/Børn og unge under 18 har gratis entré))

Find vej her

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Strik - inspireret af Bauhaus

Bon Jovi Jam

Fra d. 15. september udstiller foreningen 'Seriøst strik for sjov' Bauhaus inspirerede værker på Tekstilmuseet.

Seriøst-strik-for-sjov er en forening for håndstrikkere stiftet i 2005, som har lokalgrupper i Holstebro, Viborg, Silkeborg, Aarhus, Horsens og Vejle. Foreningens formål er at inspirere og motivere medlemmerne - og andre - til at udforske kunsten at strikke i hånden.

Det kan fx være inden for nye teknikker, materialer og ved at lade håndstrik indgå i helt nye sammenhænge. Foreningen lægger vægt på, at det skal være ambitiøst, nytænkende, sjovt, udfordrende og givende for den enkelte og for hinanden. Medlemmerne spiller her en vigtig rolle, da alle kan noget, og hver især kan lære noget fra sig.

I år har Seriøst-strik-for-sjov kastet sig over det ikoniske udtryk fra Bauhausskolen. Bauhaus var en tysk skole for design og arkitektur som eksisterede fra 1919 til den blev lukket efter pres fra nazisterne i 1933. Bauhausskolens ideer om kunst, funktionalitet og masseproduktion var banebrydende og én af de mest skelsættende kulturbevægelser i det 20. århundrede.

Udstillingen kan opleves på Tekstilmuseet frem til d. 14. januar 2024