Event Information

Onsdag den 15. maj 2024 , kl. 19-20.30.

Hammerum-Gjellerup Bibliotek, Frølundvej 39

(Entré: 100 inkl kaffe, te og kage)

Skal du afsted?

Skal du til dette arrangement men mangler et sove/spise -sted eller inspiration til hvad du ellers kan lave i Herning? Så har vi samlet noget af det bedste til dig lige her.

Forfatterforedrag med Iben Mondrup

Bon Jovi Jam

Iben Mondrup fortæller om trilogien om Tabita og Vittu.

Iben Mondrup har nu afsluttet trilogien om Tabita og Vittu, med romanen Bjørn.

Iben Mondrup besøger Hammerum-Gjellerup bibliotek, og fortæller om Trilogien om Tabita og Vittu. herunder naturligvis om arbejdet med bøgerne og om Grønland der har en særlig plads i Iben Mondrups forfatterskab. Desuden dykker Iben Mondrup ned i historien om den periode i den dansk-grønlandske historie, hvor mange børn blev bortadopteret til danske familier mere eller mindre tilfældigt.
Iben Mondrup viser billeder fra sit fotoalbum fra Grønland, og deler gerne ud af sin store viden om Grønland i forbindelse med foredraget.

Iben Mondrup har blik for det grumme. Hun fik sit gennembrud med den prisvindende "Godhavn" (2014), hvor barnets stemme bar fortællingen om en kompleks familie, og hvor det at være fremmed var et centralt tema. Historien om det barske postkoloniale Grønland, hvor Iben Mondrup selv er opvokset, fortsatte i Blixenprisvinderen "Karensminde" (2016) og "Vi er brødre" (2018), og med skæbnefortællingerne "Tabita" (2020) og "Vittu" (2022) har vi fået en ubarmhjertig adoptionshistorie med afsæt i virkeligheden. Med den uafrystelige "Bjørn" (2023) er Tabita-trilogien nået til ende.

Pris: 100 kr. inkl kaffe, te og kage. Køb billet her >>

Se alle forårets litteraturoplevelser på biblioteket her >>