Viser 181-200 ud af 395 resultater

23
Nov
event-img
Club/DJ

Soulworkers

De 10 medlemmer brænder for soulmusikken og hylder alle de gamle mestre bl.a. James Brown, Otis Redding, Wilson Pickett, Marvin Gaye, Aretha Franklin, Stevie Winwood og Al Green.
De legendariske film The Commitments og The Blues Brothers har blandt andet inspireret bandet, men der hentes også inspiration andre steder, hvor Soul staves med stort S

Med gennemarbejdede flotte blæserarrangementer, en rytmegruppe, der lægger det sejeste groove og fire stærke vokaler med hver sin personlighed og power, er Soulworkers ude at erobre landets musikscener med saftig soul, der rykker folk ud på dansegulvet.

Soulworkers er garvede musikere, der har rødder i rock, soul, blues og jazz. Bandets medlemmer fandt sammen omkring den fælles kærlighed til rendyrket soulmusik og er ude på deres egen toptunede mission med mottoet:
"Det skal sidde i skabet - og det skal saftsuseme være sjovt".

Soulworkers:
Lone "Kram" Rasmussen: Vokal
Flemming Bülow Poulsen: Vokal, percussion
Brian "Svensker" Søegaard: Vokal
Per Vindum: Trompet
Hanse Jensen: Tenorsax
Erling Mathiesen: Barytonsax
Jørgen "Mulle" Mogensen: Bas
Henrik Flugt: Guitar
Jan "Chang" Østergaard: Trommer
Kim Ipsen Byriel: Tangenter, Vokal

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fre. d. 23. november 2018, kl. 21.
24
Nov
event-img
Anden forestilling

Flyv

En anderledes fortalt historie om mobning og undertrykkelse, og om - til sidst - at turde vove springet til friheden og kærligheden.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 11.
24
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Talisk

Forrygende skotsk trio, kåret til Skotlands Folk Band of the Year 2017. Hæsblæsende skotsk og irsk musik fremført af tre fremragende musikere. Musikalitet, dynamik, energi og udstråling som ikke fås bedre.
Den engelske veteran Allan Taylor plejer at sige, at han kun kan spille "slow or very slow"; med skotske Talisk er det lige omvendt - de kan kun spille "fast or very fast" og mest det sidste!

Concertinaspilleren Mohsen Amini er nok uden overdrivelse verdens bedste på sit valgte instrument og blev i april 2018 kåret til Musician of the Year ved BBC Radio 2 Folk Awards. Han er et naturligt fokuspunkt i bandet - også på grund af sin energi og indlevelse på scenen - men trioens dynamik kommer ligeledes fra samspillet med de andre to, hvor Hayley Keenans elegante violinspil sørger for et perfekt modspil til Mohsens "udskejelser" og Graeme Armstrongs guitarspil lægger den rytmiske bund.

Talisk har høstet den ene pris efter den anden, senest titlen som Folk Band of the Year 2017 ved MG Alba Scots Trad Awards. Trioen har jubelbegejstret publikum på Tønder Festival de seneste to år, og har ligeledes triumferet ved andre store festivaler som Celtic Connections i Glasgow, Festival Interceltique de Lorient, Cambridge Folk Fesival m.v.

"Doubling the power of three"
- The Scotsman"

"The musicianship is phenomenal, the enthusiasm infectious"
- Folk Radio UK

"Setting scary standards"
- Simon Mayo, BBC Radio 2

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 12.
24
Nov
event-img
Andet

Eventyret mellem bøgerne

Vi får besøg af Rollespils Akademiet til en hæsblæsende workshop med fantasien i centrum!
I bøgernes verden findes både helte, skurke og mystiske væsener fra fantasiens verden, men nogle af dem er sluppet ud af bøgerne og vandrer nu rundt på biblioteket - og ikke alle personer fra eventyrene er skabt til at færdes i vores verden. Derfor har vi brug for jeres hjælp til at få dem tilbage på plads! Har I hvad der skal til for at løse de magiske opgaver og besejre Bøgernes Herre?

Eventyret mellem bøgerne er et rollespil for børn og barnlige sjæle, der lærer deltagerne om litteratur ved at bringe fiktionens mest elskede figurer til live på selve biblioteket - mellem bøgerne.
Og der er selvfølgelig et monster med!
For de 7-13 årige.

Gratis billetter kan hentes her

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 12.30.
24
Nov
event-img
Rock/Pop

Queen Machine

Live 2018 - ståkoncert i Koncertsalen. Queen Machine har mere succes end nogensinde, og nu kan de opleves i MCH Herning Kongrescenter.
Publikum over hele landet strømmer til bandets koncerter for at lade sig rive med af Queens musikalske univers, men også for at høre netop Queen Machine, som er et hold mesterlige musikere med storsyngende Bjarke Baisner i front. Han er uden sammenligning Danmarks, måske endda Nordeuropas, bedste bud på Freddie Mercury

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 24. november 2018, kl. 20.
26
Nov
event-img
Lyrik/oplæsning

Julens sange og traditioner

Guitarist lise Kock Nielsen fortæller om julens traditioner og synger julesange med os.

Læs mere

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1, Herning
Man. d. 26. november 2018, kl. 14-1600.
26
Nov
event-img
Foredrag

Lind Seniorklub

Frede Agger, Skjern. "Høvdingebørn" en stor og bevægende roman.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 26. november 2018, kl. 14.30.
27
Nov
event-img
Rock/Pop

Caroline Henderson - Julekoncert 2018 - EKSTRA

Julen kommer tidligt i år. I hvert fald hvis man kigger på Caroline Hendersons populære julekoncerter. Nu kan publikum allerede begynde at glæde sig til julen 2018, hvor Danmarks jazzdiva nr. 1 igen besøger kirker landet over.
Publikum kan forvente fantastiske, stemningsfulde koncerter med både gamle klassikere julesange på repertoiret. På scenen får Henderson selskab af den anerkendte jazzpianist sin musikalske ledsager gennem mange år Nikolaj Hess den prisvindende guitarist multikunstner Gustaf Ljunggren

Caroline Henderson startede i 2010 en tradition med 4 udsolgte julekoncerter i Christians Kirke i København. Siden er traditionen år for år blevet udvidet til at omfatte julekoncerter i andre kirker rundt omkring i landet. 8 år er gået, i 2017 blev det til hele 43 udsolgte julekoncerter fordelt over hele Danmark med næsten 18.000 publikummer

Caroline Henderson har gennem årene markeret sig som en af de stærkeste sangerinder i nyere dansk musikhistorie med et musikalsk udtryk, der henter inspiration i både jazz, blues pop elektroniske toner. Hendersons kunstneriske formåen er imponerende med en karriere, der spænder fra prisvindende pladeudgivelser, massive radiohits, anmelderroste koncerter udsolgte turnéer til film- tv-optrædener samt anerkendte roller i teaterkoncerter.

Dørene åbner en time før

Læs mere

Sct. Johannes Kirke
Gl. Landevej 152 A, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 17.
27
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Open Mic - fra USA til Herning

"Open Mic - Fra USA til Herning" er et koncept hvor værtsbandet "Bechman Sidenius" åbner med et kort set, hvorefter tilmeldte bands og solister optræder med hvad de har at byde på. Dette tilbagevendende event kan opleves månedligt frem til november 2018.

Læs mere

Scene 7
Nørregade 7 B, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 19.
27
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Fabel + D'Jazz (dobbeltkoncert)

Jakob Sørensen har dannet trioen Fabel. Enkelthed og musikalsk historiefortælling er i højsædet. Trioen er inspireret af nordens folketone, men samtidig bevæger musikken sig gennem forskellige genre.
Der trækkes referencer fra Jan Johanssons simple melodier, og folkesangeren Sebastians rammende, stemningsfulde og lyriske sange.
Fabel lader sig inspirere af den nordiske klang, den simple melodik og den kammerlige lyd. Der lægges stor vægt på at være nærværende i musikken og arbejde frem mod en fælles æstetik.Kapelmester Jakob Sørensen blev i 2017 kåret som Årets Nye Jazznavn af DPA, og i 2015 som Årets Nordjyske Jazznavn.

I samarbejde med videokunstner André Hansen udgav de i 2017 det visuelle album FABEL. En film, som strækker sig over hele albummet, med otte forskellige videoer, produceret specielt til hvert nummer.Til koncerten vil trioen spille live til videoen.

Dave Sumner fra BirdIsTheWorm skrev: "Hvert øjeblik i musikken og den tilhørende video, er smuk"

Fabel er:

Jakob Sørensen - Trompet
Kasper Staub - Klaver
Jens Mikkel - Kontrabas

D'Jazz:

D'Jazz er et band, som spiller egne numre.

Lyden og stilen er svær at sætte i bås, men den er præget af en funky 1960/70'er lyd/groove. Vi arbejder i D'Jazz en del "nørdet" med vores lyd som en "organisk enhed".

D'Jazz er inspireret af: John Scofield, Lonnie Smith, Pink Floyd, The Doors, Jojo Mayer, Erik Truffaz og ikke mindst Ibrahim Electric, og vi spiller altid med højt humør, energi og en STOR kærlighed til den moderne jazz-musiks forundelige væsen og mangfoldighed.

D'Jazz er:
Josephine B, Justesen - Sang
Kristian M. Andersen - Piano/orgel
Jakob Christensen - Guitar/talkbox
Rune Bergen - Bas
Lars Riis - Trommer/teknik

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tir. d. 27. november 2018, kl. 20.
28
Nov
event-img
Andet

Strikkecafé

Lad dig inspirere, eller del ud af idéer og erfaringer.
Er du vild med at strikke, og gerne vil dele din hobby med andre, kan du komme i strikkecafé på Biblioteket i Herning. Du kan lade dig inspirere, men også selv dele ud af ideer og erfaringer
Alle med interesse for strikning (og hækling) er velkomne. Du skal ikke tilmelde dig, men bare slå dig ned med dit eget strikketøj.
Der vil ikke være en instruktør, derimod hjælper man hinanden.
Skulle du glemme strikketøjet, skal du ikke fortvivle. Der vil være en kurv med garn og pinde, så du kan strikke firkanter. De bliver syet sammen til tæpper, der bliver givet til hjemløse.

Du kan købe kaffe og kage i bibliotekets café, alternativt selv medbringe kaffen.

Strikkecaféen er åben onsdag i lige uger fra kl. 16-18

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 28. november 2018, kl. 16.
28
Nov
event-img
Revy/kabaret

Andens Verdenskrig

En forrygende julekabaret med vid, bid og masser af svirp.
Café Liva sender Andens Verdenskrig, en af sine forrygende julekabareter på landsdækkende turné, og den rammer Herning lige før jul- med garanti for latterkramper som optakt til julemåneden.

Og hvad går den så ud på? Jo, på absurd vis bores der i årets største traumatiske fællesskabstragedie: Julen - et overflødighedshorn af forbrug, flæsk, fedt og værst af alt familietvang.

Undervejs står spørgsmålene i kø: Er julemanden på overførselsindkomst resten af året? Den dér lille nisse, som rejste - var det noget med 24-årsreglen? Og bliver man i sort humør, hvis julen ikke er hvid?

Alt i alt en blanding af sort satire, crazy komik og musikalsk vanvid udsat for fire herrer i deres bedste alder, nemlig panikkens!

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 28. november 2018, kl. 19.30.
29
Nov
event-img
Foredrag

Snejbjerg Ældreklub

Rosenlundkoret v Grethe Christiansen, Snejbjerg.

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 14.45.
29
Nov
event-img
Andet

Gå-til-Tech, uge 46-48: Kodning med SAM labs

Er du mellem 9 og 99 år og har lyst til at lære at kode med Sam Labs?
Med SAM Labs kan man lære de grundlæggende principper og begreber inden for elektronik og kodning.
SAM Labs er en masse forskellige trådløse elektroniske moduler, som kan bruges af alle til at bygge nye smarte opfindelser.

Det foregår 3 torsdage kl. 16.30-18.30 fra den 15.11.18- 29.11.18
Da der er en vis progression melder man sig til alle tre gange.
Gratis tilmelding nødvendig og kan gøres her

Indhold de enkelte gange:

15.11: Vi arbejder med det grundlæggende i Sam Labs. Vi lærer hvordan vi forbinder de trådløse moduler og laver nogle enkle øvelser.
22.11: Vi arbejder med at lave smarte løsninger med lys og sensorer.
29.11: Vi skal lave den smarteste dørklokke, der involverer brug af lys og lyd

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 16.30.
29
Nov
event-img
Klassisk

Poppens pionerer

Nyd én times klassisk musik i myldretiden og nå hjem inden aftensmad.
Vi tænker ofte pa° popmusik som en relativ ny opfindelse, men populærmusik er ikke kun noget, der hører samtiden til. For flere hundrede a°r tilbage var datidens populære mu-sik præget af den klassiske musiks store mestre. Det sige, at Beethovens "Gassenhauer" var sa° populær, at den pa° fornøjeligvis blev fløjtet af byens stikirenddrenge, mens Mozarts keglebanetrio, som navnet indikerer, ikke blot er blevet skrevet over et spil kegler, men ogsa° inspireret af datidens populære spil.

Program:

WOLFGANG AMADEUS MOZART (1756-1791)
Trio i Es-dur, KV 498, for klarinet, cello og klaver, "Keglebanetrio"

LUDVIG VAN BEETHOVEN (1770-1827)
Klavertrio nr. 4 i B-dur, opus 11, "Gassenhauer"

Læs mere

HEART Herning Museum of Contemporary Art
Birk Centerpark 8, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 17.
29
Nov
event-img
Gospel/Kor/Fællessang

Syng, spis og snak - Højskolen Skærgården

Denne aften bliver sangene introduceret og præsenteret af højskolens formand og Hernings kunst- og kulturnestor, Bitten Damgaard.
Bitten Damgaard har været formand for Højskolen Skærgården siden starten i 1972 og så kan hun derudover trække på historier fra et langt liv fyldt med kunst og kultur. Hun og hendes mand, fabrikant Aage Damgaard, som senere grundlagde A Hereford Beefstouw og Bryggeriet, inviterede i 1960'erne en lang række kunstnere til Herning, som arbejdede med deres kunst på skjortefabrikken. Dette utraditionelle samarbejde mellem kunst og erhvervsliv var hjerteblod i familien Damgaards virke i mange år, og Bitten Damgaard og resten af familien viderefører traditionen, også på Højskolen Skærgården. Som bestyrelsesmedlem i en række organisationer - og som initiativtager til Skærgårdens marathonsang 21. juni - er det normalt Bitten Damgaard, der får andre til at præsentere sange, men denne aften får vi altså mulighed for at høre hendes eget personlige sangvalg.

Vi starter i spisesalen kl. 18 med sange og aftensmad og kl. 19 rykker vi i foredragssalen. Aftenen slutter som altid med kaffe og kage

Læs mere

Højskolen Skærgården
Skærgårdvej, Skærbæk, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 18-21.
29
Nov
event-img
Andet/Ukendt

Saveus

I løbet af de seneste 3 år er SAVEUS braget ind på den danske musikscene.
En særdeles overbevisende liveoptræden på P3 Guld med debutsinglen ‘Levitate Me' i oktober 2015, banede vejen for SAVEUS, der siden har markeret sig med radiosinglerne 'Everchanging' og 'Himalaya' samt debut-EP'en, 'Will Somebody Save Us', som fik store roser fra det danske anmelderkorps, der ligeledes har gjort SAVEUS til et af tidens bedst anmeldte danske livenavn.

2017 bød på store øjeblikke for Martin Hedegaard og SAVEUS; anmelderrost debut-EP, DR3-dokumentar, internationale samarbejder og roser fra musikblogs og Sir Elton John på Beats1, samt en yderst populær festivaltour, som i 2018 følges op af en Danmarks-turné. Og måske den store interesse skyldes den flotte support på radio, hvor SAVEUS nu er #8 med den nyeste single ‘Time Can Heal A Man'.

Den 22. februar uddeles GAFFA Prisen, og her har danskerne, ved afstemning, nu også officielt nomineret SAVEUS til hele tre priser: Årets Udgivelse, Årets Solist og Årets Popudgivelse.

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 29. november 2018, kl. 20.
27
Nov
event-img
Messe

Agromek 2018

Agromek er Nordeuropa største samlede landbrugsmesse. Her mødes hele agroindustrien samt øvrige leverandører og interessenter i fødevareklyngen til vidensdeling og udstilling.
I 2016 var der 536 udstillere, og messen blev besøgt af 41.688 gæster, hvoraf 5.550 var udenlandske besøgende fra mere end 70 forskellige lande.

Agromek arrangeres af Dansk Agroindustri og Landbrug & Fødevarer

Læs mere

MCH Messecenter Herning
Vardevej 1, Herning
Tir. d. 27. til fre. d. 30. november 2018, Tir-fre.
15
Okt
event-img
Kunsthåndværk

Perlerekord - 1.683.000 Perler på kun et år

Michael Faurby fra Herning vil i løbet af 1 år lægge 1.683.000 perler helt selv. Han startede d. 1 december 2017 og har deadline d. 30 nov 2018.
Michael er disnogniseret med Asperger, og har besluttet sig at skulle arbejde med perler, de såkaldte photopearls.

Han skal ligge minimum 4.500 perler hver dag i 365 dage for at nå at blive færdig med perlepladen som bliver 2,5m høj og 16m lang.

Perlepladen kommer til at hænge i Herning ishockyhal, og bliver hængt op i 3 steps. Den første trejdedel bliver hængt op i løbet af marts.

Man kan følge hele projektet på www.perlerekord.dk hvor der løbende vil komme opdateringer, samt tidspunkter for hvornår man kan komme ud og se billedet. Ud over det kommer der også informationer på facebooksiden www.facebook.com/perlerekord. Syntes godt om siden for at sikre dig at du får alle informationer omkring projektet.

Husk at støtte Michael i dette vanvittige projekt som han er gået i gang med.

Sponsor: av form A/S

Læs mere

Kvik Hockey Arena
Holingknuden 1, Herning
Fre. d. 1. december 2017 til fre. d. 30. november 2018, kl. 12.
1
Dec
event-img
Funk/Blues/R&B

Alex Vargas

Navnet Alex Vargas er på alles læber. Den fremadstormende danske sanger har ramt tusindvis af musikelskere med sin futuristiske soul, både i ind- og udland.
Oplev Alex Vargas i Herning, når han gæster MCH Herning Kongrescenter den 1. december 2018

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Lør. d. 1. december 2018, kl. 20.