Viser 181-200 ud af 418 resultater

18
Okt
event-img
Skuespil

I sidste Øjeblik

Det gælder om at have det sjovt, så længe man kan. Tre bridge-veninder enkemanden Per har nået en alder, hvor man er ligeglad med, hvad andre tænker om en, så der er lagt op til overraskende slutninger.
Medvirkende: Lisbeth Dahl, Sonja Oppenhagen m.fl

Producent: Folketeatret

Varighed: 140 minutter inkl. pause.

Læs mere: mch.dk

Læs mere

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tor. d. 18. oktober 2018, kl. 19.30.
18
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Laurence Jones

Er ofte blevet kaldt "fremtidens blues-musiker". Han har vundet flere store priser og har solgt over 50.000 albums på tværs af fire albums.
Han har spillet support for navne som Status Quo, Gary Clark Jr, Kenny Wayne Shepherd, James Bay, Van Morrison, Buddy Guy, Robert Cray, Joe Bonamassa Jools Holland, Eric Burdon og mange flere. Han er blevet anerkendt af alle hjørner af musikindustrien, herunder presse, bookingsagenter, blues-fans og forskellige musikere.

I løbet af de sidste fem år har Laurence Jones udviklet sin egen musikalske stil. På det nye album "The Truth" er det tydeligt, at han har fundet sit ståsted i musikken, og han skriver og synger sange, der er karakteristiske og har en helt unik lyd og identitet.

Laurence fortæller: "The direction of this album is one I have always wanted to take and that's crossover blues, just like my heroes John Mayer, Eric Clapton and even Jimi Hendrix. They managed to really bring the sound of the blues to the masses. This is definitely my favourite album that I have made to date. I can't wait for people to hear The Truth."

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tor. d. 18. oktober 2018, kl. 20.
19
Okt
event-img
Skuespil

Små blå sko

Små blå sko Fredag den 19. oktober 2018 kl. 10.00 Unummererede siddepladser.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Fre. d. 19. oktober 2018, kl. 10.
20
Okt
event-img
Skuespil

Knud Romers Abc

Knud Romers ABC Lørdag den 20. oktober 2018 kl. 11.00 & 13.00 Unummererede siddepladser.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Lør. d. 20. oktober 2018, kl. 11 & 13.
20
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Ida Nielsen & Band

I august 2016 var Fermaten i Herning det allerførste spillested i Danmark Ida Nielsen besøgte, da hun vendte tilbage til Danmark.
Mere end 400 glade gæster havde en fantastisk oplevelse, og derfor er det en stor glæde at kunne byde velkommen tilbage til en af de mest omtalte danske musikere de senere år, verdensstjernen PRINCE's bassist Ida Nielsen og hendes band.

Ida Nielsen vendte hjem til Danmark i sommeren 2016 og selvom sorgen og chokket over læremesteren og vennen Prince's tragiske bortgang ikke helt havde fortaget sig, færdiggjorde hun sit 3. soloalbum "Turnitup", samlede et fantastisk band og drog på landevejen. Hun spillede koncerter her i landet, + udlandet med stop i bl.a. Tyskland, Holland, England og Zanzibar.

I 2017 slog hun sit navn fast på live-scenen med både en forårstur og eftertur der var rigtig godt besøgte, plus turnéer i både USA og Kina. Hun medvirkede desuden i Bergen Festspillene i maj 2017 hvor hun sammen med London Sinfonica spillede musik der var komponeret specielt til hende!

Og så kommer der også en ny cd til efteråret!
Musikken beskrives bedst som et mix af oldschool funk blandet med hiphop, reggae og verdensmusik. Det er solide grooves, tossede indfald, iørefaldende melodier, spillet med både attitude og sjæl.

Live lover Ida at levere et hårdtslående, høj-energi funkshow - pakket med gode vibes og stramme grooves - og selvfølgelig masser af bas!

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lør. d. 20. oktober 2018, kl. 21.
19
Aug
event-img
Omvisning

Historien om brunkul

Søby Brunkulsmuseum er det eneset af sin art og viser den enestående historie med gravning af brunkul i Danmark. Danmarks farligste arbejdsplads og den mest mærkværdige boplads med et par tusinde mennesker. Rundvisning to timer for 500 kr kan bestilles.

Læs mere

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tor. d. 29. marts til søn. d. 21. oktober 2018, kl. 10-17.
22
Okt
event-img
Andet

Lind Seniorklub

Jakob Tybjerg, Uldum. Sangens fortælling og fortællingens sang. Sang så det basker. Klaverspil der rykker.

Læs mere

Lind Sognehus
Kollundvej 47, Lind, Herning
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 14.30.
22
Okt
event-img
Andet

Sangaften i Aulum

Duoen Noes/Ottosen synger for fra højskolesangbogen og fortolker danske favoritter.
Duoen Noes/Ottosen besøger biblioteket med sange fra højskolesangbogen, som alle er velkomne til at synge med på. Udover fællessang vil der også være fortolkninger af duoens danske favoritter.

Jens Ottosen er konservatorieuddannet musiker og efterhånden lokal kendt. Siden 2006 har han både privat og musikalsk dannet par med Louise Noes som er sangerinde og pt. ansat ved Herning Bibliotekerne. Når Noes/Ottosen mødes om de danske sange fra Højskolesangbogen, er det med glæde over det danske sprog og de smukke melodier.

Det er gratis at deltage, men af hensyn til kaffe og kage er tilmelding nødvendig

Alle er velkomne!

Læs mere

Biblioteket i Aulum
Markedspladsen 2, Aulum
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 19.
22
Okt
event-img
Skuespil

Drengen, der ville være vægtløs

Drengen, der ville være vægtløs Spilledage: 22.10.18 - 23.10.18 kl. 19.30 Unummererede siddepladser Arrangør: Team Teatret.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Man. d. 22. oktober 2018, kl. 19.30.
23
Okt
event-img
Andet

Tech Tema: Ozobot Design

Kodning og design med de små robotter.
Ozobotter er små kørende robotter. I dag designer vi skins til dem, som vi 3D printer eller laver på vinylcutter.

Der er ingen tilmelding - du kommer bare.

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 15.
23
Okt
event-img
Foredrag

Foredrag: Dit indre liv med billioner af bakterier (via livestream fra Aarhus Universitet)

Mennesket er en superorganisme der består af ligeså mange bakterie- som menneskeceller. Hør hvordan de sundhedsfremmende bakteriearter former dig som menneske, styrer din modstandskraft og dit stofskifte. Og hvordan du får det bedste frem i dine bakterier.
Forelæser: professor i genomforskning Oluf Borbye Pedersen, Københavns Universitet
Sprog: dansk
Entré: gratis

Mennesket er en superorganisme som rummer ligeså mange bakterieceller som menneskeceller. Hvert menneske har sin egen helt personlige sammensætning af bakterier på og i kroppen. Langt de fleste af vores bakterier findes i tarmen.

Skønsmæssigt har et vokset menneske omkring 50.000.000.000.000 bakterier fordelt på flere hundrede forskellige bakteriearter.
Indtil for få år siden var tarmbakteriernes univers et lukket og mørkt univers for forskerne fordi kun relativt få arter af tarmbakterier er lette at dyrke i laboratoriet, i fx petriskåle, da denne type bakterier ikke tåler atmosfærens ilt og fordi de kun vil vokse i fælleskab med mange andre bakteriearter.
Men på det seneste er der blevet kastet lys ind i tarmens mørke fordi forskere verden over har taget DNA-teknikker og avanceret matematik i brug. Det har givet os ny viden om tarmens mylder af mikrober. Hvem de er? Og hvad laver de inden i os og med os? Det viser sig at de fleste er gavnlige og sundhedsfremmende. De omdanner madrester til energi for os. De producerer K-vitamin og nogle B-vitaminer.

Bakterierne spiller en afgørende rolle for vores modstandskraft mod infektioner. Og de regulerer dannelsen af flere hormoner og signalstoffer. Forsøg på dyr viser at nogle af bakteriernes signalstoffer påvirker hjernen. Også virkningen af forskellige former for medicin er afhængig af hvilke bakterier vi har i vores tarme.

I forelæsningen diskuteres hvorledes ubalancer i tarmbakterier er knyttet sammen med en række kroniske sygdomme. Der vil blive lagt vægt på, hvad vi selv kan gøre for at have tarme i topform med en overvægt af helbredsstabiliserende tarmmikrober.
__________________________

Uddannelses- og Forskningsministeriet hædrede i 2018 professor Oluf Borbye Pedersen med Forskningskommunikationsprisen 2018 for hans særlige indsats med at kommunikere sin forskning til offentligheden - se video.

Se opskriften på professor Oluf Borbye Pedersens grønne energigrød som booster tarmsundheden.

Læs mere om foredraget, se billeder og læs om evt. pladsreservation

Foredraget streames live fra Aarhus Universitet og er led i serien Offentlige foredrag i Naturvidenskab som udbydes i samarbejde med værter i en række byer og Carlsbergfondet.

Tilmeld dig nyhedsbrevet, hvis du vil tippes om kommende foredrag

Læs mere

Huset No7
Nørregade 7a, Herning
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19-21.
23
Okt
event-img
Skuespil

Drengen, der ville være vægtløs

Drengen, der ville være vægtløs Spilledage: 22.10.18 - 23.10.18 kl. 19.30 Unummererede siddepladser Arrangør: Team Teatret.

Læs mere

Team Teatret
Østergade 32, Herning
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 19.30.
23
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Ben Besiakov Quintet Feat. Jesse Davis (US)

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Tir. d. 23. oktober 2018, kl. 20.
24
Okt
event-img
Andet

DR Klub Klassisk - Sergej Prokofjev

Sanna Ripatti fra Ensemble MidtVest fortæller om og spiller lidt fra Violinkoncert nr. 1.
Aftenens tema er Prokofjevs Violinkoncert nr. 1 og til at guide lytteklubben har vi bratschisten, Sanna Ripatti, som har spillet i Ensemble MidtVest siden ensemblets start i 2002. Hun har to gange modtaget priser ved Den danske pladebranches årlige prisuddeling, P2-prisen. Derudover har hun vundet flere priser, bl.a. tredjepladsen ved DRs kammermusikkonkurrence i 2005 med Talisker Kvartetten, som hun selv har dannet.
Som medlem af Kroger Kvartetten indspillede hun Per Nørgårds strygekvartetter nr. 7 til 10. Det er en cd, som af Politiken blev kaldt "normsættende", mens Berlingske Tidende valgte kvartettens cd som en af årets ti bedste klassiske oplevelser i 2008.

Om DR Klub Klassisk
DR Klub Klassisk er for unge og voksne, der har lyst til at lytte til klassisk musik sammen og tale om den. Hver måned er temaet en komponist eller et værk og der er altid en oplægsholder. Nogle gange er det en oplægsholder med en musikfaglig baggrund, som guider deltagerne gennem værket, andre gange er det et af klubbens medlemmer.
DR Klub Klassisk er et samarbejde mellem DR og bibliotekerne.

Kontakt biblioteket, hvis du er interesseret i at være med DR Klub Klassisk

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 19.
24
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Kaare Norge

Http://www.julekoncerter.dk/www.julekoncerter.dk. NKMusic: http://www.nkmusic.dk/.

Læs mere

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 19.30.
24
Okt
event-img
Andet/Ukendt

Zenobia, Fermaten Herning

Er veletablerede fortolkere af den danske sang-, salme- og visetradition. De tre kvinder, alle oprindeligt fra området nær Egtved i Jylland, har spillet hundredvis af koncerter siden 2007.
Trioens koncerter er musikalske oplevelser, bundet sammen af fortællinger om sangene, refleksioner om at leve et liv i nutiden med et soundtrack af gamle ord og toner, og om balancen mellem fornyelse og bevarelse.

Fra ung til voksen

Zenobia blev til i sommeren 2007. Anledningen var en eksamenskoncert på musikkonservatoriets folkemusiklinje, hvor gruppens harmonikaspiller Mette Kathrine Jensen Stærk afsluttede sin uddannelse. Den danske sangskat har de tre kvinder med hjemmefra. De har fra starten suppleret hinandens musikalske særkender fornemt, og har over det forgangne årti skabt en fælles tilgang til musikken og ordene, der har været med på deres rejse fra ung til voksen.

Danish Music Award til årets folk-sanger

Trioen har solgt over 10.000 eksemplarer af deres første tre plader. De tre plader rummer sange fra den danske højskoletradition, fra vores fælles folkemusikarv og fra vores salmebøger, men har også alle haft nykomponeret musik i den tradition. Med den seneste udgivelse "Blot en Ild" (GO' Danish Folk Music, 2017), har trioen ført bevægelsen igennem, og udsendt en plade med nye melodier og tekster, som både publikum og anmeldere har taget meget flot imod. Trioens jubilæumsår, 2017, blev rundet af med at sangerinden Louise Støjberg i marts 2018 modtog en Danish Music Award som ‘Årets Folk Sanger 2017', for sit arbejde med Zenobia og ‘en særlig fin kontakt til publikum og sin evne til både at være poetisk ..og rå, når det skal være'.

Oplev Zenobia live

Publikum kan glæde sig til en engagerende fortælling om tre musikere, der er rundet af den danske sangs ord og toner, og som nu selv væver deres liv og musik ind og ud af traditionen. Trioen er forrygende til at skabe et intenst musikalsk rum mellem sig selv og publikum, og de formår at gøre deres optrædener både nærværende og underholdende.

FAKTA

Sangerinden Louise Støjberg er uddannet på det Rytmiske Musikkonservatorium i København. Hun underviser i sang på MGKsyd i Kolding, og optræder udover med Zenobia, også med bl.a. duoen Louise Støjberg/Martin Rauff.

Harmonikaspilleren Mette Kathrine Jensen Stærk er uddannet på folkemusiklinjen på Det Fynske Musikkonservatorium, rigsspillemand og en erfaren foredragsholder. Ud over Zenobia, spiller Mette med duoen ‘Jensen og Bugge', der fra tid til anden udvides med Morten Alfred Høirup eller amerikanske Dwight Lamb.

Pianist Charlotte Støjberg er cand. mag i musikvidenskab fra Aalborg Universitet. Udover sit virke i Zenobia er hun organist ved Rødding Frimenighed og er akkompagnatør ved diverse korworkshops.

Zenobia har været nomineret til 2 Danish Music Awards; for debutalbummet ‘Midnat' i 2008 og til årets traditionspris i 2013

Læs mere

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Ons. d. 24. oktober 2018, kl. 20.
25
Okt
event-img
Andet

Snejbjerg Ældreklub

Svend Holm, Snejbjerg: "Fem tårne - ørkensand, fugle og fjerkræ, november og meget andet".

Læs mere

Snejbjerg Menighedshus
Sydgaden 22, Snejbjerg, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 14.45.
25
Okt
event-img
Andet

Gå-til-Tech, uge 43-45: Sy & broderi

Er du mellem 9 og 99 år og har lyst til at lære at sy og brodere på maskiner?
Vores sy- og broderimaskiner er topmoderne maskiner, og når vi kommer tilbage fra kursus, kan du få mere at vide om, hvad der kommer til at foregå på dette kursus.

Kurset afvikles 3 torsdage kl. 16.30-18.30 fra den 25.10.18- 8.11.18
Da der vil være en vis progression, tilmelder man sig alle tre dage.
Gratis tilmelding er nødvendig og kan gøres her

Indhold de enkelte gange:

25.10: Info tilgår
1.11: Info tilgår
8.11: Info tilgår

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 16.30.
25
Okt
event-img
Foredrag

Den midtjyske tekstilindustri

Underviser: Den midtjyske tekstilindustri. Tekstilindustrien har som ingen anden branche formet det midtjyske område - og gør det stadig i dag.
På Tekstilmuseet får både store og små indblik i en industri, som gennem tiden har givet folk over hele verden tøj på kroppen - og identitet og udvikling.

Made in Midtjylland fortæller om, hvordan tekstilindustrien ændrede Midtjylland. I 1950'erne eksploderer industrien og byerne boomer. Mænd og kvinder ansættes på fabrikkerne eller starter deres egne i kældre og baghuse - og helt nye livsvilkår opstår. Det er fortællingen om, da Danmark blev moderne - og hvordan tekstilindustrien i det midtjyske ikke kun trak tråde ud i det lokale område og resten af landet, men også til resten af verden.?
Torsdag 25/10 kl. 18.30
Tekstilmuseet, Vestergade 20, Herning
Kr. 175 inkl. kaffe og kage

Hold: 18154

Læs mere

Tekstilmuseet, Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 18.30-20.20.
25
Okt
event-img
Foredrag

Forfatteren & forskeren: Svend Åge Madsen og Henrik Skov Nielsen

Sven Aage Madsen i samtale med litteraturforsker Henrik Skov Nielsen.
Svend Åge Madsens forfatterskab er unikt ved sin sammenhæng og sammenbundethed. Personer går igen fra bog til bog; der fortælles videre på historier hen over et spand af år; læseren får ofte i en langt senere bog beskrevet en situation fra en ny vinkel, således at noget, der er en gåde i ét værk, opklares i et andet. Eller så noget, man troede at vide, viser sig at rumme en gåde.

Bøgerne slynger sig ind i hinanden og fortællingerne fortsætter i nye fortællinger. Det gælder både forfatterskabet som helhed og den enkelte tekst, at fortællingerne fortsætter uden at blive afsluttet i traditionel forstand. Svend Åge Madsen giver et omformende og skabende blik på verden og ændrer vores opfattelse af den og af litteraturen.

Henrik Skov Nielsen forsker i fiktion og fortællinger og særligt i, hvad mennesker bruger fortællinger om åbenlyst opfundne karakterer og begivenheder til.

I dialogen ser forfatteren og litteraten især på de litterære opfindelser, som Madsen introducerer eller forandrer eller er med til at gøre til trends i dansk litteratur.

Aftenen indeholder oplæsning, diskussion og snak om nye og ældre bøger af Madsen.

Pris: 160 kr. / 110 kr for studerende.
Billetter købes her

Fotograf: Thomas Knoop

Arrangementet er et samarbejde mellem Herning Bibliotekerne og Folkeuniversitetet Aarhus

folkeuniversitetet_samlet_logo_sort.png

Læs mere

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Tor. d. 25. oktober 2018, kl. 19.