Viser 1-20 ud af 119 resultater

6
Jul
Solnedgangsmusik - Tiphede Kirke
Andet/Ukendt

Solnedgangsmusik - Tiphede Kirke

Læs mere Solnedgangsmusik - Tiphede Kirke

Tiphede Kirke
Timringvej 14A, Vildbjerg
Onsdag den 6. juli 2022, kl. 21.
13
Jul
Cello og klaver, romantisk og klassisk musik
Klassisk

Cello og klaver, romantisk og klassisk musik

En aften med klassisk musik for cello og klaver. Cellisten Andreas Broch, København, spiller sammen med pianisten Jesper Thimsen. De vil sammen spille en buket af musik af bl.a. Beethoven, Schumann og Dvorak. Der er fri entré ved koncerten.

Læs mere Cello og klaver, romantisk og klassisk musik

Herning Kirke
Østre Kirkevej 1A, Herning
Onsdag den 13. juli 2022, kl. 19:00.
13
Jul
Solnedgangsmusik
Klassisk

Solnedgangsmusik "Små danske og norske klaverperler" - Nøvling Kirke

"Velkommen til en aften med en masse små, fine perler af klavermusik. Bl.a. af komponister som Carl Nielsen og Edvard Grieg". Sådan lyder Kirsten Najbjerg Damtoft præsentation. Hun er konservatorie uddannet klassisk pianist og bosat i Hodsager.

Læs mere Solnedgangsmusik "Små danske og norske klaverperler" - Nøvling Kirke

Nøvling Kirke
Bakken 14, Vildbjerg
Onsdag den 13. juli 2022, kl. 21.
20
Jul
Solnedgangsmusik -Timring Kirke
Andet/Ukendt

Solnedgangsmusik -Timring Kirke

Solnedgangsmusik i Timring kirke kl. 21.00.

Læs mere Solnedgangsmusik -Timring Kirke

Timring Kirke
Møltrupvej 48, Vildbjerg
Onsdag den 20. juli 2022, kl. 21.
27
Jul
Solnedgangsmusik - Vildbjerg Kirke
Andet/Ukendt

Solnedgangsmusik - Vildbjerg Kirke

Læs mere Solnedgangsmusik - Vildbjerg Kirke

Vildbjerg Kirke
Kirkegade 2, Vildbjerg
Onsdag den 27. juli 2022, kl. 21.
6
Aug
Harmonikaklub i Søby
Dansktop/underholdning

Harmonikaklub i Søby

Videbæk Harmonikaklub underholder igen i år på den renoverede Festplads med handicapvenlige stier og podium. Salg af kaffe, drikkevarer, grillpølser, kage og lotteri. Egen forplejning er tilladt.
Entreen gælder hele museet, som er åbent kl 10-17

Læs mere Harmonikaklub i Søby

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 6. august 2022, kl. 14-16.
13
Aug
Koncert med Hendriksholm kirkes kor
Andet/Ukendt

Koncert med Hendriksholm kirkes kor

Læs mere Koncert med Hendriksholm kirkes kor

Fredens Kirke
Sjællandsgade 34, Herning
Lørdag den 13. august 2022, kl. 16-17.
13
Aug
G. Thomas på Stone Ranch
Folk/Vise/Country

G. Thomas på Stone Ranch

Gunnar præsenterer Livets Landvej. G.Thomas feirer i 2022 40 år som profesjonell fulltids artist. Han begynnte sin profesjonelle karriere som pub artist på Tyholmen kro i Arendal i 1982.
Med sine 40års erfaring som turnerende Countryartist, fremstår han i dag som en av de mest erfarne artistene innen sin sjanger i Norge. Han blir beskrevet som en legende i sitt slag i norsk/skandinavisk og europeisk sammenheng

I 2014 , i forbindelse med sitt 30 årsjubileum som plateartist, ga han ut sitt 11te solo album i mai samme år ¨Hey Hey Hey Good Morning¨ og omhandler store deler av G.Thomas`s liv og hendelser. Alle låter originale, signert G.Thomas selv og hans medskribenter. Platen fikk flotte kritikker av media og publikum og singelen Hey Hey Hey Good Morning spilles titt og ofte på radiostasjoner rundt i skandinavia og Europa. 4 nye låter ble spillt inn i 2017/18 og ligger som streaming og nedlastning på flere nettsteder og nye låter planlegges for 2020

I 2022 feirer han sitt 40 års jubileums sammen med artist venner og ga ut dobbelt albumet ¨G.THOMAS & FRIENDS - 40th Jubilee 14. Januar. Det inneholder 24 låter og derav 23 duetter med artist venner som The Bellamy Brothers, Bobby Bare, Waylon ( avdød ), Steinar Albrigtsen, Monika Nordli, Steffen Jakobsen, Hawk Christensen + mange flere.

Menuen denne aften er Grill med tilbehør

Læs mere G. Thomas på Stone Ranch

Stone Ranch på Tipheden
Tiphedevej 20, Vildbjerg
Lørdag den 13. august 2022, kl. 18.
17
Aug
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 17. august 2022, kl. 15.
19
Aug
Drop-in Café
Andet/Ukendt

Drop-in Café

Drop-in cafeen for unge (8. kl.
+ ) er et sted med plads til - hygge, samvær og fællesskab, - løst program - forskellige aktivitets-muligheder (kunne være krea-værksted, spille-bule, food corner, slapper-hjørne, musikalske udfordringer...) - gode snakke om livets store spørgsmål, - andagt og fællessang

Læs mere Drop-in Café

Assing Kirkes Sognehus
Sandfeldparken 4, Kibæk
Fredag den 19. august 2022, kl. 19-21.30.
21
Aug
More Jacks
Dansktop/underholdning

More Jacks

Oplev More Jacks i en medrivende koncertversion, hvor de fine musikalske herrer præsenterer et bredt udvalg af de bedste sange fra deres succcesrige teaterkoncerter.
Kom og lad dig rive med og underholde af den smittende stemning, der kendetegner den humoristiske sangkvartet, der til denne koncert inviterer publikum til at synge med på de mange udødelige klassikere

Læs mere More Jacks

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Søndag den 21. august 2022, kl. 19.30.
24
Aug
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 24. august 2022, kl. 15.
25
Aug
Homecoming
Klassisk

Homecoming

Herning Opera Festival 2022 inviterer til et brag af en sangfest. Under ledelse af Charlotte Rowan tager de 100 sangere i MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor imod fire tidligere medlemmer af korene.
Denne aften vender fire solister hjem, for atter at stå på scenen med de kor hvor de startede deres musikalske rejse. Lars Mølsted, nu en af Danmarks mest anerkendte musicalsangere, vil vise at musical og opera godt kan være bedste venner. Jens Søndergaard, midt i en international karriere som dramatisk baryton, vil præsentere os for storslået opera fra hele verden og sopran Anne-Sofie Møller Olesen og mezzosopran Ellenmarie Rasmussen kommer på besøg fra Tyskland med tasken fyldt af smukke toner og gode fortællinger. Alle inspirerer alle. En livsbekræftende og festlig aften i selskab med unge mennesker, som hører sammen når de synger sammen.

Arrangementet laves i samarbejde med FOF Herning.

Medvirkende:

Solister: Jens Søndergaard, Lars Mølsted, Anne-Sofie Møller Olesen og Ellenmarie Rasmussen

Kor: MidtVest Pigekor Herning Kirkes Drengekor

Dirigent: Charlotte Rowan

Musik: Kristian Marius Andersen og musikere fra Ensemble MidtVest

Læs mere Homecoming

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Torsdag den 25. august 2022, kl. 19.30.
26
Aug
Dead Kennedys (US)
Rock/Pop

Dead Kennedys (US)

Som det eneste sted i Danmark er Fermaten og Kontrast Herning stolte af at kunne præsentere et af verdens største punkbands, Dead Kennedys. Bandet giver koncert på Fermaten den 26. august 2022.
Desværre bliver koncerten uden bandets oprindelige forsanger, Jello Biafra, som forlod bandet i 1986. Bandets øvrige medlemmer East Bay Ray (guitar), Klaus Flouride (bas) og D.H. Peligro (trommer) vil på aftenen spille et bredt udsnit af Dead Kennedys' hårdtslående, humoristiske og provokerende bagkatalog. Det bliver en aften i særklasse, og hvis man vil opleve punkens historiske vingesus, så er denne aften obligatorisk!

Om Dead Kennedys

Dead Kennedys er et af de mest populære og vigtigste punkbands fra de sene 70'ere og tidlige 80'ere. Gruppen blev dannet i San Fransisco i 1978, da East Bay Ray fik bragt en reklame i et musikblad, som vokalisten Jello Biafra svarede på. Han fik hurtigt følgeskab af bassist Klaus Flouride, trommeslageren Ted og en anden guitarist kendt som 6025. Sidstnævnte forlod bandet i 1979, mens Ted i slutningen af 1980 blev erstattet af D.H. Peligro.

Efter en kort periode i øvelokalet spillede bandet deres første koncert i Mabuhay Gardens, og der gik ikke lang tid, før bandet fik en stor følgerskare i San Fransisco. På scenen var Dead Kennedys en kombination af kaos og teater, og deres lyd kunne beskrives som en krydsning mellem Sex Pistols og the Ventures.

Dead Kennedys' tidlige succes førte til udgivelsen af deres første single 'California Über Alles', som i 1979 var et musikalsk angreb på den daværende californiske guvernør Jerry Brown. Singlen blev udgivet på deres eget pladeselskab i USA, Alternative Tentacles Records. Singlen blev senere udgivet i Storbritannien af Fast Products. 'Holiday in Cambodia' (1980) blev efterfølgeren og måske bandets mest definerende øjeblik med sit perfekte miks af hysterisk morsomt yuppie-nedslående lyrik og ondskabslydende musik.

Underbygget af en utrolig humor, satiriserede de tidlige sange forholdet mellem den ekstreme vold og konservatisme, som kendetegnede det amerikanske liv.

Dead Kennedys' provokerende navn og opførsel tiltrak sig stor opmærksomhed fra højreorienterede grupper, og bandets problemer med disse selvudnævnte moralske værger blev forstærket af et yderst konfrontatorisk forhold til det amerikanske politi, som var til stede ved alle koncerter. Men bandet formåede samtidigt at udvide deres følgerskare ved at spille på en række undergrundssteder i både USA og Canada. I slut 80'erne tog Dead Kennedys på deres første britiske tour, som sikrede dem deres status som de tiltrængte efterkommere af blandt andet Sex Pistols. Herefter lagde de både Europa og Australien ned

Læs mere Dead Kennedys (US)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 26. august 2022, kl. 21:00.
31
Aug
Sangeftermiddag
Gospel/Kor/Fællessang

Sangeftermiddag

Læs mere Sangeftermiddag

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Onsdag den 31. august 2022, kl. 15.
31
Aug
Thorhan
Folk/Vise/Country

Thorhan

THORHAN/Orhan Özgür Turan (Duo) er et samarbejde mellem den prisvindende tyrkisk/dansk musiker Orhan Özgür Turan og den islandske musiker/producer Þór Arnarsson - få billetter.
Ved at tage udgangspunkt i deres musikalske forskelligheder skaber Thorhan en ny lyd, som bedst kan beskrives som nyfortolkning af tyrkiske folkemelodier sammensmeltet med nordisk folk, Indie og psychrock.

Orhan Ozgur Turan - Saz

Þór Arnarsson - Guitar

Læs mere Thorhan

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Onsdag den 31. august 2022, kl. 20.
1
Sep
Guldimund
Folk/Vise/Country

Guldimund

Album 'Dem, Vi Plejede At Være' har laserprintet sig fast i hjerte og sind hos den begejstrede og bevægede fok af folk i alle aldre, der har stiftet bekendtskab med værket, siden det udkom sidste vinter.
Med den nærværende og ærgerrige Asger Nordtorp Pedersen i front for sin umådeligt velspillende oktet lå Guldimund i første bølge af orkestre, der genåbnede musikdanmark
efter den pandemiske dvale. Præster, kulturministre, radioværter og dansklærere har siden sluttet sig til skaren af entusiastiske lyttere, og den danske anmelderstand dekorerede ham med hele tre priser ved dette års Steppeulven: Årets album, Året tekstforfatter og Årets musiker.

Guldimund er en kunstner, der insisterer på at patos ikke behøver være prætentiøst og at det intime kan være det allermest intense. Det er et band, der med afsæt i en traditionel folkrockbesætning konstant forsøger at være dynamisk og udforske sine klangmuligheder, som var det et symfoniorkester. I centrum står Asger Nordtorp Pedersen, der med sin særegne stemme, store spændvidde og præcision leverer nogle virkeligt velfortalte vidnesbyrd fra det helt nære og almenkendte menneskeliv

Læs mere Guldimund

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Torsdag den 1. september 2022, kl. 20:00.
2
Sep
Liga Latina
Jazz

Liga Latina

Cubansk, latinsk og caribisk folk og jazz er én lang kærlighedshistorie mellem den spanske guitar og den afrikanske tromme.
Fra guaguancó - der er så godt som al cubansk musiks moder -til stilarter som danzón, bossa nova, cumbia og især són, der med påvirkningen fra amerikansk jazz i 1920erne førte til den moderne bolero som senere blev eksponeret i hele verden af Buena Vista Social Club.

Liga Latina er et særegent sammenrend af drevne skandinaviske musikere for hvem, det er en passion at formidle den arv af stilarter, der oprinder deraf på et højt kunstnerisk og internationalt niveau. Deres roste kompositioner samt fortolkninger af den latinske sangskat danner en energisk sfære, hvor skaberkraft og respekt for mestrene går hånd i hånd, og det har gjort dem til en fast bestanddel af festivalerne for jazz og verdensmusik i Norden med gæstemusikere fra hele verden.

Som grundstamme er det den internationalt anerkendte komponist og sangskriver Mike Hecchi på vokal, cubansk trés og spansk guitar. Michell Boysen, som har tilbragt et år af sin konservatorie-tid på speciale i Brasilien på kontrabas, samt Bo 'BoJo' Johansen på percussion, der ud over at have studeret på Instituto Superior del Arte i Havana, har skrevet bøger om cubansk rytmik. Theo Hjorth på piano har stået i lære hos selveste César 'Pupy' Pedroso fra legendariske Los Van Van på Cuba, og endelig er det Rune Krogshede på trompet, der har studeret i Brasilien og Cuba og har turneret med det famøse cubanske orkester Chappottin Y sus Estrellas. Som gæster på pladen høres den L.A.-baserede danske jazzguitarist Alex Olesen, Lasse Høj Jakobsen på violin samt den amerikansk-cubanske sangerinde Cassia DeMayo som solist. Sidstnævnte medvirker bl.a. på singlen 'Cariño Corazon', der udkom i efteråret og sågar har fået spilletid i cubansk statsradio. Vinteren 2020 udkom så hele det selvbetitlede album, der er orkesterets første studieudgivelse. Albummet er udkommet på vinylplade samt alle digitale platforme.

"This is a European super group" - A World in London, BBC Radio [UK]
"Ready for the world to become the next band following the footsteps of legendary Buena Vista Social Club" - ***** Strutter Magazine [NL]
"Stor plade. Bandet spiller nærmest naturstridigt godt' - Jazz Special [DK]
"The compositions really show the intrinsic class of the quintet: They all turn out to be masters on their instruments" - Rootstime [BE]
"With a great deal of respect for the great masters of Latin folk music, Liga Latina celebrates life on this tiny masterpiece" - ***** allaboutjazz.com [US]
"Førstegangsindtrykket var som en stormende forelskelse. Det gav mig selvsamme lykkerus, som da jeg første gang hørte Buena Vista Social Club tilbage i 1997" - ***** side33.dk
"Liga Latina spiller med en passion og lidenskab der er al cubansk musik værdig'*****mja.dk

Læs mere Liga Latina

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Fredag den 2. september 2022, kl. 21:00.
3
Sep
Rock i Søby
Andet/Ukendt

Rock i Søby

Vi har her bundet en buket af 5 spændende navne, som vi er sikre på tilsammen, vil give os en rigtig god koncertoplevelse på den hyggelige koncertplads i Søby. Der vil være opstillet borde/bænke, således der er siddeplads til alle.
The Boss - Green-Hill - Hawkeye & Hoe - Resonans samt Bound By Law. The Boss - Tribute to Springsteen. Med ægte, intens og sveddryppende kærlighed til Bruce Springsteen leverer The Boss ? Tribute to Springsteen et energisk show, som rækker langt ud over scenekanten. Med sin optræden og bandet i ryggen fører Michael ?The Boss? Christensen publikum igennem intimitet til rå ren rockpower! Med numre som "Born in the USA", "The River", "Hungry Heart", "No Surrender", "Glory Days" og nye numre som "We Take Care of Our Own" og mange flere, kommer publikum med The Boss på en forrygende og fantastisk rundrejse gennem Springsteen's utallige klassikere og verdenshits. Og så gør det vel heller ikke oplevelsen ringere, at koncerten kan opleves på et af Danmarks smukkeste og hyggeligste koncertplads, i Søby. Bound by Law. For de fleste er Bound by Law stadig en velbevaret hemmelighed, men for de af os, som har været til koncert med bandet, er der ingen tvivl. Live er "bandet ikke bare gode - men er blandt de bedste herhjemme." Inspirationerne fra legender som Johnny Cash, Nick Cave og Ennio Morricone er tydeligt tilstede hos Bound by Law, men de har udviklet deres helt eget musikalske neo-western univers, hvor der er langt mellem de retskafne helte, og hvor de lovløse banditter udgøres af de internationale banker, olieindustrien og magtsyge politikere. Med deres unikke cocktail af country, blues og boogie tordner Bound by Law afsted som et løbsk lokomotiv så fadøllene danser hen ad bordene. Den akustiske guitar får prygl og mundharmonikaen hyler længselsfuldt mod månen. Hawkeye & Hoe. Hawkeye og Hoe er en engelsk duo, der spiller good time country, folk, blues, rockabilly, irsk og klassisk drikkeviser. Deres turné har indtil nu varet 33 år, og brugt mindst 18 biler, 4 kontrabasser, 9 guitarer, 5 banjoer, 6 cigaræsker, 5 gummihøns, et par violiner og en and! Hawkeye og Hoes underholdende show er fuld af let at synge omkvæd, en god portion humor og en masse energi. Resonans. Resonans er et cover band fra Brande og er etableret i 2014. Resonans spiller musik fra adskillige kunstnere fra både ind og udland, musikgenren spænder bredt fra country til rock og pop. Med Resonans er du altid sikker på, musikvalget rammer plet. Green-Hill. Green-Hill er et Folkrock band fra Brande i Midtjylland. Med rødder i rock genren, bevægede Green-Hill sig for en del år siden langsomt over i en mere folk?et stil med traditionelle instrumenter og sange, men dog uden at glemme rocken. Afhængig af hvilket arrangement bandet spiller til, sammensættes musikken så der er noget for enhver smag, og der er helt sikkert mange sange som folk kender og kan synge med på, samt danse til hvis det er muligt. Repertoiret er således en blanding af egne sange, traditionelle folkesange i Green-Hill versioner, samt kendte rockede numre. Green-Hill er et rigtigt live-band som forstår at få gang i festen på den fede måde, hvor det er musikken der er i fokus, og hvor tiden på scenen ikke spildes på alt for megen selvfed snak. Green-Hill mener at de er hyret primært for at spille musik - ikke for at fortælle anekdoter. Bandet elsker at trykke den af på scenen, og bandets energi og sammenhold skinner tydeligt igennem når der spilles. Stå/siddepladser. Pladsen åbner kl. 13.00

Læs mere Rock i Søby

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Lørdag den 3. september 2022, kl. 14.
3
Sep
Jesper Lindell (S)
Folk/Vise/Country

Jesper Lindell (S)

Den 28-årige svenske sangskriver og sanger Jesper Lindell kom på alle svenske musikelskeres læber i 2017 efter at hans debutsingle "Moving On" havde set dagens lys. Singlen lavede Lindell i samarbejde med den svenske duo First Aid Kit. Singlen udløste en.
guldplade og er i dag blevet streamet mere end 5 millioner gange på Spotify.

Efter singlen fulgte EP'en "Little Less Blue" og med den, en pladekontrakt med det amerikanske indie pladeselskab 'Super Alive Natural'. Det nye album "Everyday Dreams" udkom over det meste af verden i 2019, og specielt nummeret "Whatever Happens", blev en radiobasker og et hit på mange college-radiostationer i USA.

I kølvandet på udgivelsen af det nye album fulgte en omfattende efterårstour. Desværre blev det kun til ganske få koncerter i 2020. Oprindeligt var mere end 50 koncerter på plakaten i både Sverige og flere steder i Europa, men pandemien stod for døren og skrinlagde alle planer, ligesom for resten af musikbranchen. Men ikke nok med dét, ramte en svær nyresygdom den unge svensker, som var nødt til at isolere sig hos familien, da Lindell var i farezonen, hvis han skulle blive smittet.

I det meste af 2020 stod den på dialyse tre gange om ugen, men dét til trods, afkræftet og i rullestol, formåede Lindell at skrive og indspille adskillelige sange med sit seks-mands band. Disse sange er af udtalt høj kvalitet. En utrolig præstation af Lindell, der i midten af juni endelig fik sin længe ventede nyretransplantation. Det blev heldigvis i familien, da Lindells egen fader var så flink at donere den ene af sine nyrer til ham!

De mange ny-indspillede sange har Lindell, hans management og pladeselskab valgt at fordele på hele to albums, det første af disse til udgivelse i februar i 2022, men allerede d. 18. juni slap svenskerne den første single "Leave A Light On" løs. Anden single "White Lines" blev udgivet sidst i august og yderligere to singler fra det nye album, ventes at være i luften i oktober og december.

Man kunne måske godt forestille sig at Lindell ville reflektere over pandemi og sygdomskvaler i sin sangskrivning, men "Leave A Light On" er tværtimod en perle af en sang om håb og gode tider ovenpå de hårde udfordringer.

Foruden Lindell på vokal og guitar, er dette Europa tour line-up'et:

Anton Lindell - Bass
Calle Lindvall - keyboards og vocals
Rasmus Forss - keyboards
Jimmy Reimers - Trumpet, Guitars & vocals
Simon Wilhelmsson - Drums

Læs mere Jesper Lindell (S)

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 3. september 2022, kl. 21:00.