Viser 1-20 ud af 145 resultater

19
Aug
Fiske- & skalddyrsaften i Restaurant Teater Kælderen
Skuespil

Fiske- & skalddyrsaften i Restaurant Teater Kælderen

Fredag 19. august 2022. Velkommen til en aften i fiskenes og skaldyrenes tegn i Restaurant Teater Kælderen. MCH har til denne aften sammensat en helt særlig menu med fisk og skaldyr.
Havets specialiteter serveres med lækker garniture, sprøde salater, grøntsager og friske urter tilberedt af årstidens friske råvarer.

En aften, hvor gastronomi, tid og hygge er i højsædet - og der bliver rig mulighed for at nyde, sanse og smage på det varierede udvalg af kolde og varme retter med fisk og skaldyr. Vinkortet byder på vine, der er særligt afstemt til at komplimentere retterne. Menuen afsluttes med et lækkert udvalg fra dessertbuffeten.

Glæd dig til en unik og hyggelig aften med gode smagsoplevelser, serveret i en dejlig atmosfære i Restaurant Teater Kælderen. Kontakt: tk@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere Fiske- & skalddyrsaften i Restaurant Teater Kælderen

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Fredag den 19. august 2022, kl. 18.
23
Aug
DM i stand-up
Show/stand up

DM i stand-up

TIRSDAG 23. AUGUST 2022 KL. 19:00. Oplev komiktalenter på stribe, når en del af DM i standup udspiller sig i MCH Herning Kongrescenter 23. august i år. Aftenens værter, Hav & Kamal, er en oplevelse i sig selv.
En række talenter fra det komiske vækstlag er på programmet, når den fjerde indledende runde af DM i standup løber af stablen i MCH Herning Kongrescenter 23. august 2022. Løjerne styres af de populære radio- og podcastværter Hav & Kamal, så der er lagt op til en særdeles munter aften.

Hav & Kamal tog Danmark med storm, da de i 2019 præsenterede podcasten 'Uden Filter', og siden har de ikke set sig tilbage. Eksempelvis sikrede radioprogrammet og podcasten 'På Bagsædet' dem en nominering i kategorien Årets Lyd ved Zulu Awards 2022. Og nu skal de sjove og afholdte radioværter og trendsættere altså stå i spidsen for DM i standup.

Fra at fortælle jokes foran kiosken til at være værter til DM i standup. Vi glæder os til at tage hele landet rundt for at finde den bedste nye komiker - det bliver vildt, udtaler Hav & Kamal.

PRÆMIE BANER VEJEN TIL STJERNESTATUS

DM i standup fejrer 30-års jubilæum i år, og der er i dén grad noget at komme efter for vinderen. 100.000 kroner, en comedy special og en optræden på Smukfest i 2023 er således i vente til konkurrencens dygtigste deltager.

Med andre ord kan vinderen af DM i standup lægge de grundsten, der skal til for at skabe sig en karriere inden for disciplinen. Konkurrencen tilbyder tilmed sparring og rådgivning, der kan være med til at bane vejen til stjernestatus på comedyscenen.

Stjerner som Anders Matthesen, Linda P, Simon Talbot, Melvin Kakooza, Heino Hansen, Thomas Warberg, Jonatan Spang, Lars Hjortshøj og Jan Gintberg har alle været inde over DM i standup. Konkurrencen udgør dermed en enestående mulighed for at følge nye talenter i deres rejse mod et muligt folkeligt gennembrud.

Den fjerde indledende runde af årets DM i standup, der præsenteres af Good Times i samarbejde med Scandic, Smukfest, Ticketmaster og TV 2 Zulu, finder sted i MCH Herning Kongrescenter 23. august. Kontakt: mch@mch.dk / +45 99 26 99 26

Læs mere DM i stand-up

MCH Herning Kongrescenter
Østergade 37, Herning
Tirsdag den 23. august 2022, kl. 19.
26
Aug
Tilstand -
Opera/Operette

Tilstand - "De 17 verdensmålsgavle i Midtjylland"

Operakoncert og fernisering af gavlværket "Tilstand".
Du inviteres hermed til koncert på Herning Bibliotekerne med elever fra Herningsholmskolen og professionelle operasangere. Derefter er der en fernisering af verdensmålsgavlværket på Smedegade 6 i Herning.

Arrangementet, som afholdes i forbindelse med Herning Opera Festival, starter kl. 15:00 fredag den 26. august på Biblioteket i Herning, efterfulgt af den førnævnte fernisering.

Det er kunstnerduoen Mai og Morten fra LYD PORT, der står bag gavlværket.

De har gennem samtaler og inddragelse budt borgerne i Herning velkommen til at bidrage til kunstværket med ord, tanker og refleksioner om frihed.

Derudover har eleverne, som er med til koncerten, været med til at skrive frihedsdigte med deres egne ord og med samme Cut-up skrive metode som LYD Port har brugt til at skrive sangteksterne til værket "Tilstand". Digtene ligger således til grund for de sange der opføres til koncerten.

Med fred og frihed som tema opfører LYD PORT kunstprojektet under "Verdensmålsgavlene 17gavle.dk". Værket "Tilstand" er således både en koncert og et gavlværk.

I Verdensmålsgavlene skaber 17 professionelle kunstnere 17 kunstværker i 17 forskellige byer til FN's 17 verdensmål.
17 byer i ni jyske kommuner er involveret i etableringen af den nye internationale kunstattraktion 'Verdensmålsgavlene' sammen med lokale ildsjæle, lokalråd, kulturelle foreninger, kulturinstitutioner og kunstnere, der har fokus på bæredygtighed og fællesskab.

Konkret handler det om at skabe 17 nye internationale kunstværker - hvert værk har fokus på ét af FN's 17 verdensmål, der har betydning for den enkelte by. De 17 værker bliver opført i 17 forskellige kunstarter. De 17 gavlværker bliver præsenteret over 17 uger i 2022.

LYD PORT har taget afsæt i FN's verdensmål nr. 16: "Fred, retfærdighed og stærke institutioner", og skriver et nyt tværæstetisk værk med frihed som tema.

Tilstand er et stedspecifikt værk, hvor kunsterne gerne vil invitere herningborgerne til at bidrage med jeres tanker om frihed. Disse finder LYD PORT inspiration i, og klipper konkret ord for ord ud og skaber en poetisk tekst. Frihed har mange betydninger, fra det helt nære til de helt store træk i verdenssamfundet, og værket hylder både en indre, ydre, privat og kollektiv frihed, som en slags frihedsmanifest der siger noget frihed anno 2022 i Herning

Læs mere Tilstand - "De 17 verdensmålsgavle i Midtjylland"

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Fredag den 26. august 2022, kl. 15-17.
26
Aug
Herregårdskoncert
Opera/Operette

Herregårdskoncert

Vær med til at skyde dette års festival og festligheder i gang, når vi åbner fredagen med et brag af en herregårdskoncert i de storslåede og charmerende omgivelser på Herningsholm Herregård, festivalens måske mest romantiske venue.
Her vil du opleve solisterne Ingeborg Børch, Jens Søndergaard og Morten Frank Larsen indtage scenen for at synge folkekære arier - godt bakket op af MidtVest Juniorkor. Det er stemningsfyldt opera til både dig, der er operakender og dig, der er helt ny i genren. Undervejs i koncerten vil Operaen i Midten optræde med udvalgte uddrag fra operaen "Romeo og Julie", som de opfører i fuld version senere på festivalen. Som kirsebærret på toppen af kransekagen vil Prinsens Musikkorps levere et storslået musikalsk bagtæppe og være garant for en stemningsfuld herregårdskoncert, du sent vil glemme.
Koncerten indledes med en tale fra Hernings borgmester, Dorte West.
Vært: Dorte West.
Solister: Ingeborg Børch, Jens Søndergaard og Morten Frank Larsen
Gæstemedvirkende: Operaen i Midten
Kor: MidtVest Juniorkor og gæsteoptræden
Musik: Prinsens Musikkorps
Dirigent, Prisens Musikkorps: Peter Ettrup Larsen
Varighed: 90 min.
Arrangementet præsenteres i samarbejde med Museum Midtjylland

Læs mere Herregårdskoncert

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Fredag den 26. august 2022, kl. 17:00.
26
Aug
Opera i sommernatten
Opera/Operette

Opera i sommernatten

Vi gentager succesen fra tidligere år og indbyder til opera i sommernatten.
Her er der mulighed for at nyde en stemningsfuld aften med opera serveret af solisterne Jonathan Koppel og Sofie Lund, akkompagneret af pianist Eunjin Ko Dey. Sammen vil de fylde aftenen med lyden af en perlerække af romantiske duetter og tryllebindende arier. Vi lover, at disse to sangere vil være det bedste selskab, man kan tænke sig, på en vidunderlig og magisk sommeraften i Herning midtby.
Solister: Jonathan Koppel og Sofie Lund-Tonnesen
Musik: Eunjin Ko Dey.
Varighed: 60 min

Læs mere Opera i sommernatten

Torvet
Torvet, Herning
Fredag den 26. august 2022, kl. 20:30.
27
Aug
Morgensang
Opera/Operette

Morgensang

Findes der en bedre måde at starte dagen på, end med morgensang under åben himmel? Det synes vi ikke!
Derfor inviterer festivalen lørdag morgen på fællessang på torvet. Solist Ditte Maria Mølgaard synger for på et udvalg af skønne sange, mens Claus Steinlein er vært.
Når vi synger sammen, hører vi sammen. Så kom og skyd næstsidste dag af Herning Opera Festival godt i gang, lad stemmerne løfte sig i fællesskab og lad hjerterne tale.
Vært: Claus Steinlein
Solist: Ditte Maria Mølgaard
Musik: Eunjin Ko Dey
Varighed: 30 min

Læs mere Morgensang

Torvet
Torvet, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 09:30.
27
Aug
Herning Opera Festival: Talk - Sangerliv
Opera/Operette

Herning Opera Festival: Talk - Sangerliv

Hør 3 sangere i samtale med Mads Bille fortælle om deres sangerliv.
Kunstnerisk Chef på Den Jyske Sangskole og Formand for Operakomitéen, Mads Bille, vil faciliterer en talk om livet som sanger set fra forskellige stadier af en sangers udvikling.
Talken får substans og dens pointer eksemplificeres gennem betragtninger, refleksioner og musiske indslag fra de tre medvirkende sangere, Lars Mølsted, Kristian Bordoy og Ellenmarie Rasmussen, der alle har haft deres musikalske grundskoling på Den Jyske Sangskole.
Sangerne akkompagneres af pianist Kristian Marius Andersen.

Det er gratis at deltage og alle er velkomne, men vær opmærksom på, at siddepladser tildeles efter først-til-mølle.

Arrangementet præsenteres i samarbejde med Herning Opera Festival

Læs mere Herning Opera Festival: Talk - Sangerliv

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 11-12.
27
Aug
Kunsten og klangen
Opera/Operette

Kunsten og klangen

Til dette års udgave af Kunsten og Klangen inviterer Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum os indenfor til uropførelsen af den nykomponerede kammeropera "Wellendelirium - Ein musikalisches Musiktraumspiel" af Felix Tetz.
Operaen er en forestilling om natur og kultur. Om angst i en verden med uoverskuelige forandringer og om tilflugt, refleksion og beruselse i kunsten. Værket fremføres af operasangerne David Danving og Sidsel Eriksen, mens Bo Holten dirigerer og Ensemble Midtvest leverer et vidunderligt musisk bagtæppe.
Efter opførelsen vil Felix Tetz og Bo Holten deltage i en samtale ledet af Mads Bille. De to solister runder arrangementet af med en musikalsk fejring af værket.
Vært: Mads Bille
Solister: David Danving og Sidsel Eriksen
Komponist: Felix Tetz
Musik: Ensemble MidtVest
Dirigent: Bo Holten
Varighed: 60 min

Læs mere Kunsten og klangen

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 13:00.
27
Aug
Kunsten og Klangen - Herning Opera Festival på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Opera/Operette

Kunsten og Klangen - Herning Opera Festival på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Til dette års udgave af Kunsten og Klangen inviterer Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum indenfor til uropførelsen af den nykomponerede kammeropera "Wellendelirium - Ein musikalisches Musiktraumspiel" af Felix Tetz.
Operaen er en forestilling om natur og kultur. Om angst i en verden med uoverskuelige forandringer og om tilflugt, refleksion og beruselse i kunsten.

Værket fremføres af operasangerne David Danving og Sidsel Eriksen, mens Bo Holten dirigerer, og Ensemble Midtvest leverer et vidunderligt musisk bagtæppe.

Efter opførelsen vil Felix Tetz og Bo Holten deltage i en samtale ledet af Mads Bille. De to solister runder arrangementet af med en musikalsk fejring af værket.

Vært: Mads Bille

Solister: David Danving og Sidsel Eriksen

Komponist: Felix Tetz

Musik: Ensemble MidtVest

Dirigent: Bo Holten

Varighed: 60 min

Læs mere Kunsten og Klangen - Herning Opera Festival på Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 13:00.
27
Aug
From Ukraine with love
Opera/Operette

From Ukraine with love

Kom med til denne ganske smukke og ganske særlige koncert med den ukrainske mezzosopran Anastasiia Andrukhiv.
Anastasiia er en talentfuld operasanger og har i flere år været tilknyttet nationaloperaen i Kiev. Nu opholder hun sig i Danmark på ubestemt tid, fordi hun som mange andre ukrainere har været nødsaget til at forlade sit hjemland. Vi er glade og beærede over at kunne præsentere en ung talentfuld sanger fra et land, som i disse måneder forsvarer demokratiet i hele verden.
Anastasiia synger en blanding af klassisk operaarier med værker af bl.a. Mozart og Verdi og melodier fra den europæiske folklore. Koncerten afsluttes med en ukrainsk folkevise.
Solist: Anastasiia Andrukhiv
Musik: Kristian Marius Andersen

Læs mere From Ukraine with love

Torvet
Torvet, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 15:00.
27
Aug
Wagners verden
Opera/Operette

Wagners verden

Dyk ned i Wagners rige verden af intens og visionær komponistkunst, når Skandinaviens førende Wagner-sangere, sopran Åsa Jäger og bas-baryton Lars Fosser, tager dig med på en fascinerende rejse ind i den tyske komponists unikke musikalske univers.
Wagners kunstneriske afsæt er på alle måde dets eget - intenst og ambitiøst - og hans værker er overvældende. Et af disse værker er Nibelungens Ring, der tog Wagner intet mindre end 26 år at skabe. En overrumplende operacyklus bestående af fire operaer. Til denne koncert vil du blandt andre Wagner-uddrag netop kunne opleve musik fra Nibelungens Ring, gennem uddrag fra dennes anden opera; Valkyrien. En opera, der blandt andet er inspireret af nordisk mytologi og højtyske heltekvad.
Det er dette fortryllende, forførende Wagner-inferno, sangerne dykker ned i til denne herregårdskoncert akkompagneret af Ulrich Stærk.
Solister: Åsa Jäger og Lars Fosser
Musik: Ulrich Stærk
Varighed: 60 min.
Arrangementet præsenteres i samarbejde Museum Midtjylland

Læs mere Wagners verden

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 17:00.
27
Aug
Romeo og Julie
Opera/Operette

Romeo og Julie

Af Gounod. Opera for unge og voksne. Varighed: 90 min uden pause.
Shakespeares fortælling om Romeo og Julie fra slutningen af 1500-tallet er måske 'n af verdens mest kendte og udbredte historier.

Fortællingen har inspireret til hundredevis af musikstykker og operaer, men en af de mest populære og sucessfulde blev Charles Gounods opera af samme navn.

Forestillingen er et led i den bæredygtige tænkning i Operaen i Midten, hvor blandt andet produktionen af scenografi skæres væk mens de smukke omgivelser på museet danner ramme om forestillingen.

Op til forestillingerne vil kunstnerne fra forestillingen tage på rundtur på de midtjyske skoler og introducere skoleelever til, hvordan en opera produceres fra start til slut

Medvirkende: Sibylle Glosted, Rasmus Gravers Nielsen, Daniel Tobijanski, Daniel Kjær Holmberg, Per Bach Nissen, Mikkel Thomsen, Olivera Marinkovic, David Kragh Danving, Simone Rønn, Simone Rønn

Instruktør: Freja Friberg Lyme
Producent: Ditte Troldtoft
Kostumedesigner: Julie Krøjer Hansen
Dirigent: Eirik Haukaas Ødegaard
Instruktørassistent: Margarita Semsi
Produktionsleder: Philip Doolan

Læs mere Romeo og Julie

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 19.
27
Aug
Stand Upéra
Opera/Operette

Stand Upéra

Denne aften tager sopran Lisbeth Kjærulff og baryton Lars Møller operaens store titler under kærlig behandling og kombinerer opera fra allerøverste hylde med en solid omgang komik. 'Stand Up'era er titlen på et helt nyt koncertformat under Herning Opera.
Festival, som præsenteres af et af operafestivalens mest folkekære, velsyngende og særdeles morsomme makkerpar.

Sammen undersøger de, om vi stadig i 2021 kan opføre de gamle mesterværker uden at fraskrive os ansvaret for muligt krænkende indhold som: kvindefjendtlig adfærd, metoo, børnearbejde, forældede kønsmønstre, racisme og meget mere? Med et godt glimt i øjet guider de alle krænkelsesparate igennem operalitteraturen og prøver at give dem muligheden for at nyde den skønne musik, uden at gå på kompromis med deres kompromisløshed. Det bliver en uhøjtidelig aften med et sjovt, moderne og kritisk blik på de store klassikere

Læs mere Stand Upéra

Fermaten
Smallegade 4, Herning
Lørdag den 27. august 2022, kl. 20.
28
Aug
Operalunch
Opera/Operette

Operalunch

Forkæl dine sanser med en vaskeægte opera lunch på torvet.
Her vil du få serveret hjertelig opera tilsat en lækker frokost, toppet med skøn fællessang. Sanger Lars Møller agerer vært og solist, mens du kan læne dig tilbage og nyde både sang og frokost i det fri. Fællessangen ledes af Herning Kirkes Drengekor og MidtVest Pigekor, så både de rutinerede fællessangere og de, der blot nyder at lytte, kan få glæde af koncerten. Vi glæder os til en fantastisk dag med godt til både ganen og øregangene.
Vært og solist: Lars Møller
Musik: Laurie Otto
Kor: MidtVest Pigekor og Herning Kirkes Drengekor
Dirigent: Charlotte Rowan
Varighed: 75 min.
Pris: 149 kr

Læs mere Operalunch

Torvet
Torvet, Herning
Søndag den 28. august 2022, kl. 12:00.
28
Aug
Morgendagens stjerner
Opera/Operette

Morgendagens stjerner

Unge sangtalenter skal øve, finjustere og dygtiggøre sig for at nå deres fulde musikalske og kunstneriske potentiale.
Denne proces stiller koncerten Morgendagens Stjerner skarpt på, når otte dygtige sangstuderende fra henholdsvis landets musikkonservatorier og Operaakademiet demonstrerer over for publikum, hvad de har arbejdet med på en intens fire-dages masterclass under Herning Opera Festival. Koncerten er semi-scenisk i sin opbygning, så publikum vil kunne læne sig tilbage og nyde, at de sangstuderende optræder med udvalgte uddrag fra en række operaer. Masterclassen, der har ledt op til koncerten, er undervist af ingen ringere end Jens Søndergaard og Jakob Næslund Madsen, som også binder indslagene fra de sangstuderende sammen og agerer værter denne forrygende eftermiddag. Udpluk af masterclassen kan også opleves under årets operafestival.
Værter: Jens Søndergaard og Jakob Næslund Madsen
Musik: Peter Møllerhøj
Solister: Otte sangstuderende fra landets musikkonservatorier og Operaakademiet
Varighed: 60 min

Læs mere Morgendagens stjerner

Højhuset Herning
Højskolevej 11, Herning
Søndag den 28. august 2022, kl. 14:30.
28
Aug
Romeo og Julie
Opera/Operette

Romeo og Julie

Af Gounod. Opera for unge og voksne. Varighed: 90 min uden pause.
Shakespeares fortælling om Romeo og Julie fra slutningen af 1500-tallet er måske 'n af verdens mest kendte og udbredte historier.

Fortællingen har inspireret til hundredevis af musikstykker og operaer, men en af de mest populære og sucessfulde blev Charles Gounods opera af samme navn.

Forestillingen er et led i den bæredygtige tænkning i Operaen i Midten, hvor blandt andet produktionen af scenografi skæres væk mens de smukke omgivelser på museet danner ramme om forestillingen.

Op til forestillingerne vil kunstnerne fra forestillingen tage på rundtur på de midtjyske skoler og introducere skoleelever til, hvordan en opera produceres fra start til slut

Medvirkende: Sibylle Glosted, Rasmus Gravers Nielsen, Daniel Tobijanski, Daniel Kjær Holmberg, Per Bach Nissen, Mikkel Thomsen, Olivera Marinkovic, David Kragh Danving, Simone Rønn, Simone Rønn

Instruktør: Freja Friberg Lyme
Producent: Ditte Troldtoft
Kostumedesigner: Julie Krøjer Hansen
Dirigent: Eirik Haukaas Ødegaard
Instruktørassistent: Margarita Semsi
Produktionsleder: Philip Doolan

Læs mere Romeo og Julie

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Søndag den 28. august 2022, kl. 16.
28
Aug
Afslutningskoncert
Opera/Operette

Afslutningskoncert

Lad dig tryllebinde af musikken til denne funklende afslutningskoncert.
To stjernesolister af internationalt format, Peter Lodahl og Cristina Pasaroiu, viser deres musiske talent i fuldt flor, som de synger festivalen hjem med fantastisk opbakning fra Herning Festivals Operakor. Så læn dig tilbage, drøm dig væk i musikkens sprog og de sidste toner af Herning Opera Festival 2022, omsluttet af sommeraftenen og de idylliske omgivelser på Herningsholm Herregård. Sammen sætter vi prikken over i'et for dette års forrygende festival.
Solister: Peter Lodahl og Cristina Pasaroiu
Kor: HOF operakor
Musik: Ulrich Stærk
Dirigent: Charlotte Rowan
Varighed: 90 min.
Arrangementet præsenteret i samarbejde med Museum Midtjylland

Læs mere Afslutningskoncert

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Søndag den 28. august 2022, kl. 17:00.
31
Aug
Conrad Molden - Hyggelicious
Show/stand up

Conrad Molden - Hyggelicious

Conrad Molden is back with a super duper dejlig look at the magical world of dansk kultur. He takes aim at everything from delicious flødeboller to Netto, nisse and when things got "too hyggelig" during the nedlukning.
Conrad has two children in vugguestue, many Danish friends but is still struggling to lær dansk after nine years in the skandinavisk paradise! "Hyggelicious" is all about wordplay, bringing Britain to Denmark and trying to understand these absolutely mad salt-liquorice-loving-winter-bathing Danes. A night of serious hygge is guaranteed.

Conrad is back after two sold out national tours and two specials streaming on TV2 Play: "Danglish" and "Danglish 2". He made the semi-final and final of DM i stand-up 2018 and 2019, writes regularly for The International Newspaper, manages English Stand Up Comedy Aarhus and has become an icon of English-speaking comedy in Denmark

Læs mere Conrad Molden - Hyggelicious

Kulturmøllen Kibæk
Møllevænget 19, Kibæk
Onsdag den 31. august 2022, kl. 19.
31
Aug
Romeo og Julie
Opera/Operette

Romeo og Julie

Af Gounod. Opera for unge og voksne. Varighed: 90 min uden pause.
Shakespeares fortælling om Romeo og Julie fra slutningen af 1500-tallet er måske 'n af verdens mest kendte og udbredte historier.

Fortællingen har inspireret til hundredevis af musikstykker og operaer, men en af de mest populære og sucessfulde blev Charles Gounods opera af samme navn.

Forestillingen er et led i den bæredygtige tænkning i Operaen i Midten, hvor blandt andet produktionen af scenografi skæres væk mens de smukke omgivelser på museet danner ramme om forestillingen.

Op til forestillingerne vil kunstnerne fra forestillingen tage på rundtur på de midtjyske skoler og introducere skoleelever til, hvordan en opera produceres fra start til slut

Medvirkende: Sibylle Glosted, Rasmus Gravers Nielsen, Daniel Tobijanski, Daniel Kjær Holmberg, Per Bach Nissen, Mikkel Thomsen, Olivera Marinkovic, David Kragh Danving, Simone Rønn, Simone Rønn

Instruktør: Freja Friberg Lyme
Producent: Ditte Troldtoft
Kostumedesigner: Julie Krøjer Hansen
Dirigent: Eirik Haukaas Ødegaard
Instruktørassistent: Margarita Semsi
Produktionsleder: Philip Doolan

Læs mere Romeo og Julie

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Onsdag den 31. august 2022, kl. 19.
1
Sep
Romeo og Julie
Opera/Operette

Romeo og Julie

Af Gounod. Opera for unge og voksne. Varighed: 90 min uden pause.
Shakespeares fortælling om Romeo og Julie fra slutningen af 1500-tallet er måske 'n af verdens mest kendte og udbredte historier.

Fortællingen har inspireret til hundredevis af musikstykker og operaer, men en af de mest populære og sucessfulde blev Charles Gounods opera af samme navn.

Forestillingen er et led i den bæredygtige tænkning i Operaen i Midten, hvor blandt andet produktionen af scenografi skæres væk mens de smukke omgivelser på museet danner ramme om forestillingen.

Op til forestillingerne vil kunstnerne fra forestillingen tage på rundtur på de midtjyske skoler og introducere skoleelever til, hvordan en opera produceres fra start til slut

Medvirkende: Sibylle Glosted, Rasmus Gravers Nielsen, Daniel Tobijanski, Daniel Kjær Holmberg, Per Bach Nissen, Mikkel Thomsen, Olivera Marinkovic, David Kragh Danving, Simone Rønn, Simone Rønn

Instruktør: Freja Friberg Lyme
Producent: Ditte Troldtoft
Kostumedesigner: Julie Krøjer Hansen
Dirigent: Eirik Haukaas Ødegaard
Instruktørassistent: Margarita Semsi
Produktionsleder: Philip Doolan

Læs mere Romeo og Julie

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Torsdag den 1. september 2022, kl. 19.