BEMÆRK: De fleste kultursteder i Herning Kommune er åbne igen. De følger naturligvis myndighedernes retningslinjer og gør alt, hvad de kan for at sikre publikum gode og trygge oplevelser. På grund af nedlukningen, flytninger aflysninger af arrangementer i en periode kan der være enkelte arrangementer i kalendervisningen, som er fejlbehæftet. Visningerne har link til arrangørernes hjemmeside, hvor du altid er sikret de seneste opdateringer på arrangementerne. HerningErKultur Helt Sikkert!

Viser 41-60 ud af 334 resultater

8
Okt
Anders Kofoed: Superkryb - med ægte superkræfter
Foredrag

Anders Kofoed: Superkryb - med ægte superkræfter

Kom og hør TV2's dyre-eksperts humoristiske foredrag om kryb og kravl.
Anders Kofoed, kendt som TV2s dyreekspert, fortæller om utrolige superkryb med ægte superkræfter! Anders ved rigtig meget om dyr, og han elsker at fortælle. Uanset om det er børn eller voksne, han skal formidle for, har han en fantastisk evne til at gøre et hvilket som helst biologiskt emne spændende. Denne aften er det de voksne, Anders skal gøre klogere på superkryb.

Vidste du for eksempel, at superhelte fra tegneserier er inspireret af de superkræfter, som kryb ude i naturen har? Og at det faktisk er krybene, der har de ægte superkræfter? Det er de kryb, Anders kalder superkryb. Ét af dem kan endda sprøjte med lim, et andet kan klone sig selv.

Anders Kofoed er biolog og har før arbejdet som naturformidler i ZOO, hos Den Blå Planet og på Danmarks Akvarium. Nu er han fast tilknyttet TV2 som dyrekspert.

Glæd dig til en forrygende aften, hvor du i den grad bliver underholdt samtidig med at du bliver meget klogere på kryb og kravl.

Billet a 100 kr. incl. kaffe/the m. småkage.
Køb din billet her

Foredraget er arrangeret i samarbejde med AOF.

Vores natur
2020 bliver naturens år, hvor vi vil gøre danskerne mere nysgerrige på den danske natur, som er lige på den anden side af hækken. Vi vil gøre danskerne klogere på den danske natur og opfordre til at udforske, opleve og tage aktivt del i naturen.
Som den oplagte rolle har bibliotekerne en masse litteratur om naturen, som de kan videreformidle. Men flere biblioteker er også begyndt at inddrage naturen i forbindelse med fx arrangementer, hvor Naturen og dens ressourcer er et højaktuelt emne, der har hele verdens bevågenhed, og det er oplagt, at bibliotekerne er medvirkende til at øge kendskabet til naturen og bringe danskerne i kontakt med deres indre Søren Ryge

Læs mere Anders Kofoed: Superkryb - med ægte superkræfter

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 18.30.
8
Okt
Foredrag superkryb med superkræfter
Foredrag

Foredrag superkryb med superkræfter

Underviser: Anders Kofoed. Superkryb med ægte superkræfter ved dyreekspert Anders Kofoed. Anders Kofoed, kendt som TV2s dyreekspert, fortæller om utrolige superkryb med ægte superkræfter! Anders ved rigtig meget om dyr, og han elsker at fortælle.
Uanset om det er børn eller voksne, han skal formidle for, har han en fantastisk evne til at gøre et hvilket som helst biologisk emne spændende. Denne aften er det de voksne, Anders skal gøre klogere på superkryb
Vidste du for eksempel, at superhelte fra tegneserier er inspireret af de superkræfter, som kryb ude i naturen har? Og at det faktisk er krybene, der har de ægte superkræfter? Det er de kryb, Anders kalder superkryb. Ét af dem kan endda sprøjte med lim, et andet kan klone sig selv.
Anders Kofoed er biolog og har før arbejdet som naturformidler i ZOO, hos Den Blå Planet og på Danmarks Akvarium. Nu er han fast tilknyttet TV2 som dyrekspert.
Glæd dig til en forrygende aften, hvor du i den grad bliver underholdt samtidig med at du bliver meget klogere på kryb og kravl

Arrangementet afholdes i samarbejde med Herning Bibliotekerne, Østergade 8, Herning.

Hold: 20-30200

Læs mere Foredrag superkryb med superkræfter

Herning Bibliotekerne
Østergade 8, Herning
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 18.30-20.30.
8
Okt
Menighedsrådsmøde
Møder

Menighedsrådsmøde

Læs mere Menighedsrådsmøde

Kirkeladen
Kirkebyvej 15, Gjellerup, Herning
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 19.
8
Okt
Skarrild kirkekor
Møder

Skarrild kirkekor

Læs mere Skarrild kirkekor

Skarrild Kirke
Kirkepladsen 1A, Kibæk
Torsdag den 8. oktober 2020, kl. 19.15-21.30.
9
Okt
Sikre dit hjemme
Foredrag

Sikre dit hjemme

Kom og se hvordan du kan sikre dit hjemmeside uden at have alarm på.

Læs mere Sikre dit hjemme

Aarhus Universitet, Campus Herning
Birk Centerpark 15, Herning
Fredag den 9. og lørdag den 10. oktober 2020, kl. 14.
11
Okt
Mad - Hjælp. Mit Barn/barnebarn Er Blevet Vegetar
Undervisning

Mad - Hjælp. Mit Barn/barnebarn Er Blevet Vegetar

Man behøver ikke være vegetar for at være vild med retter uden kød! v/ Hellan Krüger.
Vi laver vegetarmad, der tilfredsstiller både ernæringsmæssigt, visuelt og smagsmæssigt.

Der vil være fokus på, at menuerne mætter og er farverige og indbydende. Kurset er for nybegyndere og for dig, der ikke er vegetar, men gerne vil inspireres til at spise mindre kød. Udgifter til råvarer er ca. 60,-/ 80,- kr. pr. deltager pr. gang og afregnes direkte med underviseren. Det kan være en god idé at medbringe et forklæde

Læs mere Mad - Hjælp. Mit Barn/barnebarn Er Blevet Vegetar

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Søndag den 11. oktober 2020, kl. 10-13.05.
11
Okt
Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch
Foredrag

Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

V/.
Musiksalon med brunch på Skarrildhus

Musiksaloner hos FOF Herning er en blanding af foredrag, musik og brunch i skønne omgivelser.

Evergreens med Ole Jørgensen

Musiksalonen byder på Evergreens (New York New York - Smile - Alle går rundt og forelsker sig m.fl.) Musicals (Anthem; Sweet Heaven; Cabaret m.fl.) og sange fra den Danske Sangskat. Men den byder også på fællessange - sange vi alle kender og kan så godt - og du kan synge med, uanset om du synes, du kan synge eller ej.

Der er dømt god og hyggelig stemning og godt selskab, når Ole Jørgensen med sin pianist byder indenfor i Musiksalonen.

Skarrildhus' berømte brunch
Brunchmenuen på Skarrildhus er tilpasset med sæsonens gode "nu og her" råvare. Der er indkøbt lokalt, regionalt og altid økologiske, hvor det lader sig gøre. Alt brød er hjemmebagt med økologiske danske kornsorter.

På bordet vil der være et udvalg fra hvad bondemanden, marken, skoven, haven, slagteren, fiskemanden, osteriet, mejeriet har at tilbyde af gode danske råvarer.

Skarrildhus bager, sylter, henkoger, salter og røger selv, og vi tager os tid til at fremstille specialiteterne fra bunden. Til brunchen og den efterfølgende musiksalon serveres der økologisk kaffe samt juice og lokalt most.

Efter brunch er der en lille "strække ben" pause, hvor vi får en kort fortælling om Skarrildhus' oprindelse og derefter musikalske smagsprøver.

Til salonen serveres der champagne og hjemmelavet saft

Læs mere Søndags-salon På Skarrildhus M. Brunch

Skarrildhus Sinatur Hotel & Konference
Sdr. Ommevej 4, Skarrild, Kibæk
Søndag den 11. oktober 2020, kl. 10.30-14.30.
11
Okt
Kirkekaffe
Møder

Kirkekaffe

Læs mere Kirkekaffe

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Søndag den 11. oktober 2020, kl. 11.30-12.30.
11
Okt
Klangmeditation/massage
Undervisning

Klangmeditation/massage

Underviser: Birthe Sturm Andersen. Klang kan ikke forklares - det skal opleves. Du får med klang en heltspeciel mulighed for at lære din krop og dit sind bedre at kende.
Tibetanske klang-, syngeskåle samt andre meditative instrumenter bringer med universelle lyde og vibrationer,ro og nærvær til en stresset og træt krop. Du bringes i en mediterende tilstand, hvor der kun findes dig og din krop, og hvor du føler dig fuldstændig tryg og sikker. Hvis din krop aldrig får tilstrækkelig hvile, kan symptomerne være søvnløshed og ondt i muskler og bindevæv, hvor krop og sind er i alarmberedskab 24/7. Mange oplever så stress, alvorlig stress med f.eks. glædeløshed, hovedpine, mavesmerter, hukommelsesbesvær og let til gråd. Har du ikke redskaberne til at ændre dit liv, er der stor risiko for, at din stress kan udvikle sig til depression, angst og kroniske lidelser. Med lyde og vibrationer hvor man bl.a. sætter klangskålene fysisk på kroppen, kan muskelkramper og spændinger over tid lindres eller måske helt forsvinde, og med vedvarende klangmeditation/massage får nervesystemet mulighed for at slippe sit tag i dig. Klangenes badende frekvenser pakker dig nænsomt ind i et tæppe af lydterapi, som afspænder muskler og led samt beroliger dit bindevæv og nervesystem. Klang er en fantastisk måde at forkæle krop og sjæl på - din krop vil elske dig for det. Hold 320378bv

Læs mere Klangmeditation/massage

Bornholmsvej 10
Bornholmsvej 10, Herning
Søndag den 11. oktober 2020, kl. 14.30.
10
Okt
Jakker&Cardigans i strækbare stoffer - weekendkursus
Undervisning

Jakker&Cardigans i strækbare stoffer - weekendkursus

Underviser: Doris Vestergaard. Normalt er den klassiske habitjakke syet i fast stof men det kan sagtens lade sig gøre at lave den i strækstof, som samtidig giver både det klassiske look og en skøn komfort.
Vil du gerne lære at lave habitjakker, korte jakker, lange jakker, jakker med masser af detaljer og cardigans i jerseystoffer, er dette weekendhold lige dig.
Vi starter med en grundform som rettes til og derefter lærer du at lave mønstre på den jakke eller cardigan du ønsker. Du lærer en masse om krave konstruktioner, lommer, slidser, foerudvikling og selvfølgelig om hvilke designs der klæder din figur. Syteknisk får du også en masse viden.
Der er individuel undervisning, så kurset henvender sig til alle uanset erfaring og niveau
Du skal selv medbringe det stof den endelige model ønskes i, men prøvestofferne kan købes hos mig.

Hold: 20-37204

Læs mere Jakker&Cardigans i strækbare stoffer - weekendkursus

AOF Herning
Gl. Landevej 3, Herning
Lørdag den 10. og søndag den 11. oktober 2020, 2 kursusdage kl. 10-15.30.
12
Okt
Hyggeklub
Møder

Hyggeklub

Vi spiller spil, strikker, læser, snakker m.v. Brød til kaffen medbringes på skift.

Læs mere Hyggeklub

Baunekirken
Østerbyvej 10, Tjørring, Herning
Mandag den 12. oktober 2020, kl. 09.30.
12
Okt
Kongedøtre
Møder

Kongedøtre

Læs mere Kongedøtre

Sct. Johannes Kirke
Fredhøj Allé 2, Herning
Mandag den 12. oktober 2020, kl. 19-22.
13
Okt
Efterårsferie for børn og bedsteforældre
Workshop

Efterårsferie for børn og bedsteforældre

Søby Brunkulsmuseum har aktiviteter for børnebørn og bedsteforældre. Hele dagen "skattejagt", legeplads, legeredskaber og kreative opgaver. 10.30-12.30 værksteder med vejledere. Frokost med salg af grillpølser. Kl 13.00 gratis rundvisning på museet.

Læs mere Efterårsferie for børn og bedsteforældre

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 10.
13
Okt
Adelsmand- og frue for en dag
Workshop

Adelsmand- og frue for en dag

Ridderkapper, prinsesseskørter og våbenskjold.
Tirsdag i efterårsferien kan du på Herningsholm Museum lave dit eget våbenskjold og udsmykke en kappe eller et skørt, som du får med hjem. Først undersøger vi adelsmærkerne i herregårdens udstilling, og herefter laver vi vores egne symboler. Med stoftryk og maling dekorerer vi kapper og skørter med vores våbenskjold i Herningsholms flotte riddersal.

Tilmelding er nødvendig og foregår via Aktiv Ferie Herning.

Læs mere Adelsmand- og frue for en dag

Herningsholm Museum, Museum Midtjylland
Herregårdsparken 1, Herning
Tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 11-13.
13
Okt
Mad - Børnenes Restaurant
Undervisning

Mad - Børnenes Restaurant

V/ Hans Truelsen.
Vi åbner FOF Folkets køkken i efterårsferien for børn i alderen 8 til 14 år,

hvor de sammen med vores kok, Hans Truelsen, skal tilberede en flot og veltilberedt 3-retters middag.
Kurset henvender sig til børn, både nybegyndere og øvede, der mangler inspiration til at tilberede mad, som de selv har lyst til at spise.

De vil lære om klassiske opskrifter og tilberedningsmetoder, samt det mere moderne danske og internationale køkken, og de vil komme hjem med en oplevelse af, at de selv kan noget i et køkken.

Hvad får børnene?

* Børnene får undervisning i køkkenet og erfaring med forskellige kokkefærdigheder
* Opskrifter
* Drikkevare og lidt lækre snacks i løbet af eftermiddagen
* En 3-retters menu med dertilhørende drikkevarer for tre personer
Program for dagen:

Kl. 14-17: Børnene møder i FOF Folkets køkken, og her vil vi sammen lave en flot 3-retters menu, som jeres forældre/bedsteforældre får serveret om aftenen.
Kl. 17: Forældre/bedsteforældre ankommer til "Børnenes restaurant" og får af børnene præsenteret aftenens menu.
Kl. 19: Vi siger tak for i dag
Prisen er for 1 barn og 2 voksne, som kan nyde barnets hjemmelavet 3-rettes middag. Alle råvarer er incl. i prisen

Læs mere Mad - Børnenes Restaurant

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Tirsdag den 13. oktober 2020, kl. 14-19.
14
Okt
Efterårsferie for børn og bedsteforældre
Workshop

Efterårsferie for børn og bedsteforældre

Søby Brunkulsmuseum har aktiviteter for børnebørn og bedsteforældre. Hele dagen "skattejagt", legeplads, legeredskaber og kreative opgaver. 10.30-12.30 værksteder med vejledere. Frokost med salg af grillpølser. Kl 13.00 gratis rundvisning på museet.

Læs mere Efterårsferie for børn og bedsteforældre

Søby Brunkulsmuseum
Brunkulsvej 29, Herning
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 10.
14
Okt
Brikvæv For Børn Og Voksne
Undervisning

Brikvæv For Børn Og Voksne

V/ Lone Jensen.
Væv et bånd med brikvæv.

Brikvævning er en ældgammel teknik, til at væve bånd. Du kan væve det alle steder, og der skal ikke mange materialer til at komme i gang.

Prøv kræfter med teknikken og lav dine egne brikker, til brikvævning, som du kan bruge til at væve med når du kommer hjem.

På kurset får du mulighed for at væve et armbånd, en nøglering, en keyhanger, et hunde halsbånd, en hundesnor, eller hvad du kan finde på...

Medbring: pap eller spillekort til brikker, garn til at væve med, saks, målebånd, ternet papir og skrivegrej. Underviseren vil også have garn med, der kan købes til fordelagtige priser

Læs mere Brikvæv For Børn Og Voksne

FOF Kursuscenter
Torvet 12, Herning
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 10-13.05.
14
Okt
CoBrA Junior-workshop for børn i efterårsferien
Workshop

CoBrA Junior-workshop for børn i efterårsferien

Til efterårsferiens workshop går vi på opdagelse i museets aktuelle udstilling. Bagefter laver vi vores egne kreative værker i museets værksted med inspiration fra værkerne, før vi slutter af med en lille forfriskning. Varighed ca. 3 timer.
DAGENS PROGRAM:

Kl. 10.30 - 11.00: På opdagelse på museet
Kl. 11.00 - 11.30: Workshop
Kl. 11.30 - 12.00: Frokostpause - husk madpakke!
Kl. 12.00 - 13.15: Workshop
Kl. 13.15 - 13.30: Afslutning - alle er velkomne!

Tilmelding nødvendig! Tilmeld dig ved at sende en mail med navn og alder til chpevent@herning.dk.

CoBrA Junior er Carl-Henning Pedersen & og Else Alfelts Museums egen klub for børn i alderen 5-14 år. Fire gange om året inviteres klubbens medlemmer til en hyggelig workshop, hvor legen og fantasien er i centrum. Yderligere information kan findes på vores hjemmeside www.chpeamuseum.dk

Læs mere CoBrA Junior-workshop for børn i efterårsferien

Carl-Henning Pedersen & Else Alfelts Museum
Birk Centerpark 1, Herning
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 10.30.
14
Okt
Menighedsrådsmøde Grove
Møder

Menighedsrådsmøde Grove

Hos Inger-Lise Jensen.

Læs mere Menighedsrådsmøde Grove

Grove Kirke
Grovevej 33, Haderup
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 19-21.
14
Okt
Detektordag
Ekskursion

Detektordag

Nu skal vi på skattejagt!
Sammen med museets arkæologer Constanze, Agnete og Kathrine og sammen med en lille flok af museets mest erfarne detektorførere tager vi på jagt efter spændende oldsager.

Her kan I lære fra de bedste og arkæologerne vil fortælle om alle de genstande som bliver fundet. Der er detektorer til rådighed, men har man sin egen, må den naturligvis gerne medbringes.

Husk madpakke og tøj der passer til vejret.

Tag gerne dine forældre eller bedsteforældre med.

Man skal selv stå for transport. Mødestedet vil blive oplyst på mail.

Tilmelding er nødvendig og foregår via Aktiv Ferie Herning

Læs mere Detektordag

Museum Midtjylland
Vestergade 20, Herning
Onsdag den 14. oktober 2020, kl. 9-13.